Πρώτη εμφάνιση της νέων Sigmatropic, και φυσικά οι αντίξοες συνθήκες της Αθήνας αυτές τις μέρες φυσικά και δεν ήταν δυνατό να μας πτοήσουν. Αφού λοιπόν κατάφερε η αγαπητή συνάδελφος Χριστιάννα να παρκάρει το αυτοκίνητό της στην κυριολεξία πάνω από ένα βουνό σκουπιδιών εκεί στην Βεϊκου, φτάσαμε στην φιλόξενη μπάρα του Μικρού Μουσικού Θεάτρου.

Λίγες μπύρες αργότερα, και ο Άκης Μπογιατζής με τους τρεις μουσικούς που αποτελούν τους Sigmatropic σε αυτή την εκδοχή που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των εμφανίσεων με την ευκαιρία των πρόσφατων “Sixteen Haiku & Other Stories” στριμώχθηκαν στην μικρή σκηνή. Ο Μπογιατζής στα φωνητικά φυσικά και στο μπάσο καθώς και στα αναγκαία προηχογραφημένα, ο βενιαμίν της μπάντας Πάνος Σκούρτης στην κιθάρα, ο Θοδωρής Πιστιόλας στα πλήκτρα, και ο Γιάννης Τρυφερούλης στα drums, ξεκίνησαν προς μεγάλη μας έκπληξη και χαρά ταυτόχρονα με το “Ordinary Life” από το “Random Walk” του 1998.

Στη συνέχεια βέβαια, παρουσίασαν αρκετά από τα αγγλόφωνα “Χαικού”, και κάποια στα ελληνικά. Ευτυχώς βέβαια που ο mr.Μπογιατζής, ως γνωστός technofreak είχε back up τα προηχογραφημένα, διαφορετικά η βραδιά ίσως και να τελείωνε άδοξα από το τρίτο κομμάτι. Το κουαρτέτο των Sigmatropic στην παρούσα φάση, δεν στέκεται και δεν καταπιέζεται στην μικρή διάρκεια τoυ κάθε Χαϊκού, αλλά αντίθετα απελευθερώνει στη σκηνή μία αρκετά αυτοσχεδιαστική διάθεση. Αν και φάνηκε ότι σε κάποιες στιγμές τα φυσικά όργανα δεν έχουν δέσει με τους προηχογραφημένους ρυθμούς, αυτό είναι ένα απλό θέμα εμπειρίας που σύντομα θα ξεπεραστεί.

Υπήρξαν και κάποιες εκπλήξεις που μας άρεσαν. Πολύ καλή η εκτέλεση ενός τραγουδιού από το μουσικό παρελθόν του Μπογιατζή, το “Under Your Blinding Shadow” των Libido Blume μέσα από “Liquid Situation” του 1987, ενώ και η απρόσμενη διασκευή στο “In heaven (The Lady In The Radiator Song)” των Pixies με την οποία έκλεισε και η βραδιά ήταν το καλύτερο «καληνύχτα».

Η εμφάνιση αυτή των Sigmatropic ήταν η πρώτη από μία σειρά συναυλιών για την υποστήριξη του νέου αξιολογότατου project “Sixteen Haiku & Other Stories”. Επόμενο ραντεβού πάλι στο Μικρό Μουσικό Θέατρο στις 8 και 9 Νοεμβρίου με μία σπουδαία καλή μας φίλη την Carla Torgerson των Walkabouts.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured