Ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα της εποχής μας, οι Thievery Corporation, μάγειρες ενός ιδιαίτερου μείγματος που περιλαμβάνει από την bossa nova και το hip-hop ως την acid jazz και τη τζαμαϊκανή παράδοση, επισκέπτονται την Κυριακή τη χώρα μας για μία εμφάνιση στο Free2Go Club 22. Στα πλαίσια των ευρωπαϊκών εμφανίσεών τους, για την προώθηση του πολύ καλού, τελευταίου τους album, The Richest Man In Babylon, οι Thievery θα παίξουν ζωντανά στη χώρα μας τα κομμάτια τους, με τη συνοδεία ενός σημαντικού αριθμού μουσικών και guests, όπως μας είπε στην μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε το ήμισύ τους, ο Rob Garza, λίγο πριν έρθει με τον Eric στην Αθήνα -για να ξέρουμε και τι θα δούμε:

Ποια είναι οι αγαπημένες σας πηγές των samples;
Υπάρχουν πολλές. Παλιά soundtracks από ταινίες από τα 60's, δίσκοι bossa nova, Βραζιλιάνικη και Τζαμαϊκανή μουσική, μουσική από διαφημιστικά σποτάκια κτλ. Οτιδήποτε που ακούμε, μπορεί να αποδειχθεί μία καλή πηγή για ένα sample.

Πόσο "ζωντανή" είναι η μουσική που παίζετε μπροστά σε ένα κοινό;
Έχουμε 4 ή 5 τραγουδιστές. Έχουμε ζωντανά πνευστά και κιθάρες. Είναι αναμφισβήτητα μία ζωντανή συναυλία, όχι ένα dj gig. Πιστεύω πως οι συναυλίες μας μπορούν να γίνουν μία μεγάλη έκπληξη για τον κόσμο.

Πόσοι άνθρωποι είναι επί σκηνής όταν παίζετε;
11 μουσικοί, 4 τραγουδιστές, ο Eric και εγώ.

Η μουσική σας είναι ένα μείγμα από trip-hop, dub, world music και άλλα είδη. Ποια είναι η γνώμη σου για τον όρο 'world' μουσική;
Δεν αποδεχόμαστε κατηγοριοποιήσεις στην μουσική. Απλά φτιάχνουμε μουσική και άπτεται των άλλων το αν επιθυμούν να της βάλουν ταμπέλα.

Τι δίσκους ακούσατε τελευταία;
Παλιούς Βραζιλιάνικους δίσκους. Μας αρέσει να ακούμε διάσπαρτα πράγματα. Μας αρέσει ο τελευταίος δίσκος των Calexico. Τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Αλλάζουν κάθε μέρα.

Το όνομα και ο τίτλος του άλμπουμ είναι ένα είδος πολιτικής δήλωσης. Νοιώθετε πως η αισθηση του ήχου σας αφήνει περιθώρια και για πολιτικά μηνύματα;
Έτσι πιστεύουμε. Επειδή η μουσική είναι μία φόρμα εικοινωνίας. Μου αρέσει να πιστεύω πως η μουσική μας είναι πολιτική υπό τη εννοια ότι είναι ανοικτόμυαλη, επειδή έχουμε τόσες πολλές επιρροές ανά τον κόσμο.

Πού βλέπετε τη μουσική και την τεχνολογία να πηγαίνουν στα επόμενα χρόνια;
Πιστεύω ότι η μουσική και η τεχνολογία πάνε χέρι με χέρι. Ένα βιολί ή μία κιθάρα είναι μία μορφή τεχνολογίας. Για μένα η ακουστική κιθάρα είναι μία από τις πιο όμορφες ανακαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ. Ένα πιάνο είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα πράγματα που φτιάχτηκαν ποτέ!

Να υπενθυμίσουμε ότι εισιτήρια μπορείτε να προμηθεύεστε από τα δισκοπωλεία Metropolis, έναντι 30 ευρώ κι ότι το live τους πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Avopolis Music Network! Περισσότερα εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured