Πέννυ Γέρου

23 χρόνια συμπληρώθηκαν από το πρώτο σας άλμπουμ Delinquent Habits (1996), το οποίο ηχογραφήθηκε σε 3 διαφορετικά στούντιο, εάν δεν κάνω λάθος. Πώς αναπολείτε εκείνες τις ημέρες;

Ναι, πράγματι, πάνε 23 χρόνια από τότε που βγήκε το Delinquent Habits, το πρώτο μας άλμπουμ. Ξεκινήσαμε την ηχογράφησή του το 1992, όμως υπογράψαμε και αποχωρήσαμε από δύο labels ώσπου να κυκλοφορήσει τελικά από την PMP/Loud Records. Ήμασταν παιδιά τότε, στις αρχές των 1990s. Όλος ο κόσμος ήταν κάτι καινούριο. Οι ίδιοι οι Delinquent Habits ήταν κάτι καινούριο και το διαμορφώναμε όλο αυτό σε κάτι πολύ δυνατό. Η ενέργεια ήταν ηλεκτρική και όλο το δωμάτιο βρισκόταν πραγματικά «στον έβδομο ουρανό». 

Τι έχει αλλάξει για τους Delinquent Habits όλα αυτά τα χρόνια; Ποιο παραμένει το σημείο αναφοράς στον ιδιαίτερο δεσμό που υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τον Ives Irie;

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, οι Delinquent Habits έχουν εξελιχθεί και έχουμε δημιουργήσει το δικό μας, μοναδικό είδος upbeat χιπ χοπ. Η μουσική μας είναι γεμάτη από funk επιρροές και δίγλωσσες ρίμες, δεμένες με φανταχτερές mariachi τρομπέτες και ηχηρό μπάσο. Κρατάμε την πορεία του χιπ χοπ σε μια θετική, ευχάριστη κατεύθυνση, παραμένοντας αληθινοί στην ιστορία του με σταράτες ρίμες. 

Ο Ives κι εγώ είμαστε πολύ διαφορετικοί. Είμαστε όμως και οι δύο πεισματάρηδες από τη φύση μας. Έχουμε διαφορετικές απόψεις, όμως σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και έχουμε χτίσει αυτό το θεμέλιο πάνω στην αγάπη και τον σεβασμό. Είμαστε οι αφιλτράριστες και ειλικρινείς εκδοχές των εαυτών μας, όταν βρισκόμαστε μαζί. Και έχουμε δημιουργήσει απίστευτη ιστορία οι δυο μας.

Στην τελευταία σας συναυλία στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο του 2018 (εδώ), είδαμε την ελληνική χιπ χοπ κοινότητα να απολαμβάνει τη στιγμή και να μοιράζεται με πάθος μια μουσική την οποία εσείς εκπροσωπείτε εδώ και χρόνια. Πώς βλέπετε την κουλτούρα αυτή να διαμορφώνεται και να αναπτύσσεται από πόλη σε πόλη;

Στόχος είναι να παράγουμε θετικά vibes και το κοινό εκείνο το βράδυ ήταν εκατό φορές παραπάνω από ζωντανό και ενεργητικό. Ήμασταν όλοι «γκαζωμένοι» και παίζαμε μουσική για να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, αγγίζοντας τα ύψη της δημιουργικότητάς μας. Είναι σαν να σπρώχνουμε το χιπ χοπ σε μια εμψυχωτική κατεύθυνση. Κι αυτό είναι το αίσθημα σε όλες τις Delinquent Habits εμφανίσεις μας: χιπ χοπ και ενότητα. 

Βλέποντας να βγαίνετε σαν σίφουνες στη σκηνή, αναρωτήθηκα ποιο να είναι το «στοίχημα» για εσάς σε μια ζωντανή εμφάνιση;

Πάντα το στοίχημα είναι να κάνουμε τον κόσμο να νιώθει καλά. Έπειτα, να τους δίνουμε περισσότερα από αυτό για το οποίο πλήρωσαν –ώστε, κυριολεκτικά, να ξεπερνάμε κάθε προσδοκία. 

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται, τοπικά και διεθνώς, ένας διάλογος γύρω από τις αξίες του χιπ χοπ και πώς τιμώνται ή όχι από τους εκπροσώπους του –αν το κρατάνε «underground», «ειλικρινές», «αληθινό», κ.ο.κ. Ως μπροστάρηδες του είδους, πώς σας ακούγονται όλα αυτά; Τι γράφει το δικό σας μανιφέστο;

Είναι underground μόνο ώσπου να βγει από εκείνο το υπόγειο. Είναι ειλικρινές μόνο εάν δεν είναι ψεύτικο. Και το να είναι αληθινό, είναι πάντα ο στόχος. Η εξέλιξη πρέπει να έχει γερές ρίζες.  

Τι σκαρώνετε μετά το It Could Be Round Two (2017); 

Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πολύ απασχολημένοι περιοδεύοντας σε όλες αυτές τις πανέμορφες χώρες που είχαμε την ευλογία να επισκεφθούμε. Σίγουρα όμως θα αρχίσουμε να δουλεύουμε καινούριο υλικό. 

Πώς νιώθετε λοιπόν που επιστρέφετε στην Αθήνα, αυτήν τη φορά για την 5η ημέρα του Burger Fest 2019 (21/9), στην οποία θα μοιραστείτε τη σκηνή με τους «δικούς μας» Blend Mishkin & Roots Evolution;

Ελλάδα και μουσικό φεστιβάλ, ισούται με μια υπέροχη σύντηξη ενθουσιασμού. Η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή. Ανυπομονώ να ροκάρουμε το Burger Fest και να δω τον Ives Irie να δολοφονεί beats με τον στίχο του και τα άρρωστα freestyles του. Η χιπ χοπ κουλτούρα παραμένει η τέχνη του αγνού rap. Είναι επαναστατική μουσική. Είναι το DNA μας.  

{youtube}PfQ7BPDDe6Y{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured