Με την ταχύτητα του φωτός ανταποκρίθηκε ο Milo Z στο συνεντευξιακό κάλεσμα του Avopolis, μιλώντας μας για τον επικείμενο ερχομό του στην Αθήνα, αλλά και για τη δουλειά του...

Αν και έχεις ξανάρθει στην Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που θα παίξεις συνοδευόμενος από μια τόσο μεγάλη μπάντα. Πες μας κάποια πράγματα για τη Big Band και για το show που μας επιφυλάσσεις...
«Δεν θέλω να πω και πολλά σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένει το κοινό από τη συναυλία, γιατί δεν θέλω να χαλάσω τις εκπλήξεις. Απλά να ξέρετε ότι θα είναι πιο μεγάλο, πιο ζόρικο και πιο funky από ποτέ!».

Η Ελλάδα δεν είναι από τις χώρες που φημίζεται για την επαφή της με τη μαύρη μουσική. Ποια είναι η δική σου εμπειρία;
«Οι δικές μου εμπειρίες από την Ελλάδα είναι θαυμάσιες. Οι Έλληνες για τους οποίους έχω παίξει ως τώρα μου έχουν φανεί πάντα γεμάτοι ψυχή, και πως έχουν διασκεδάσει με ό,τι τους έχω παίξει».

Εντοπίζεις γενικά διαφορές στον τρόπο με τον οποίον ανταποκρίνονται οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι στις εμφανίσεις σου;
«Γενικά τα ακροατήρια ανταποκρίνονται μια χαρά στη μουσική μου λίγο-πολύ παντού. Αλλά νομίζω ότι για τη μουσική μου υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά στην Ευρώπη».

Αληθεύει ότι η κύρια πηγή έμπνευσής σου βρίσκεται στη μουσική των μαύρων συγκροτημάτων της δεκαετίας του 1970 με τα πνευστά και ότι στα πρότυπά σου συγκαταλέγονται καλλιτέχνες σαν τον James Brown, τους Kool & the Gang ή τους Funkadelic;
«Ναι, αλήθεια είναι όλα αυτά. Το μουσικό μου γούστο διαμορφώθηκε κυρίως στα χρόνια της δεκαετίας του 1970, όταν μεγάλωνα στη Νέα Υόρκη. Μεγάλωσα σε μια πολύ funky γειτονιά της πόλης, τη λένε Lower East Side/East Village».

Πώς ορίζεις τον όρο «Razzamofunk», με τον οποίον έχεις περιγράψει τον ήχο σου;
«Επινόησα την ονομασία Razzamofunk γιατί οι μουσικές μου επιρροές αντλούνται από τρία διαφορετικά είδη, rock, jazz και funk».

Πιστεύεις ότι όσοι κριτικοί σε αντιμετωπίζουν ως έναν απλά καλό αναβιωτή βασισμένο στις ενεργητικές ζωντανές εμφανίσεις του έχουν υπάρξει άδικοι απέναντί σου;
«Νομίζω πως γράφω πρωτότυπη μουσική (στίχους, ρυθμούς και συνθέσεις). Οι ήχοι που διαλέγω μπορεί όντως να θυμίζουν τα παλιότερα soul και funk συγκροτήματα, αλλά δικέ μου αυτός είναι ο ήχος που γουστάρω και η μουσική μου έχει φρεσκάδα».

Τι σχέδια έχεις για το άμεσο μέλλον; Υπάρχουν πλάνα για νέο υλικό;
«Στη συναυλία θα ακούσετε νέες συνθέσεις, μαζί ασφαλώς με παλιότερα αγαπημένα. Επίσης βρίσκομαι αυτό το διάστημα στο studio, δουλεύοντας σε νέο υλικό. Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί τελικά να βγάλουμε απλά ένα live album, από τη βραδιά του show. Έτσι, αν βρεθείς εκεί τη βραδιά εκείνη, προσπάθησε να κάνεις τον εαυτό σου να ακουστεί και ίσως έτσι απαθανατιστείς στο κερί για την αιωνιότητα!»

Δώσε μας τρία albums που ακούς πολύ τελευταία!
«Το What’s Goin’ On του Marvin Gaye, το Live At The Apollo 1972 Vol. 3 του James Brown και το Superfly του Curtis Mayfield! Χε, χε, αστειεύομαι! Μου άρεσε η τελευταία δουλειά της Alicia Keys. Επίσης μου αρέσει ο Anthony Hamilton, αλλά και αυτά που κάνει ο John Legend»

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured