Εύη Χουρσανίδη

Δύο δίδυμα αδέρφια και ένας συμμαθητής τους. Μια σχολική μπάντα που ξεπέρασε τα όρια της σχολικής αυλής και βρέθηκε να ανοίγει τους Planet of Zeus και να ανεβαίνει σε stages στο εξωτερικό. Στην εκπνοή του 2023, ο Ανδρέας Γιαννακόπουλος, ο Νίκος Γιαννακόπουλος και ο Ιάσωνας Θέριος aka Loud Silence, επιμένοντας στο αγγλόφωνο heavy pop rock -και έπειτα από τρία ιδιαιτέρως πιασάρικα singles προπομπούς- κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, Feartales, σε παραγωγή δική τους και του Στέλιου Προβή (Planet of Zeus). Η εικόνα στο εξώφυλλο μας τράβηξε την προσοχή, στα κομμάτια αναγνωρίσαμε ανορθόδοξες επιρροές (για το "Dance With Me" είχαμε γράψει «Muse, Idles και Michael Jackson (!) μπαίνουν στο μπλέντερ») κι όλο αυτό στάθηκε αφορμή για μια πρώτη "up close and personal" κουβέντα με το Avopolis.

Ποιο track θα βάζατε να ακούσει κάποιος που δεν σας γνωρίζει για να τον συστήσετε στον ήχο σας;

Κάθε κομμάτι είναι και μια διαφορετική πτυχή του εαυτού της μπάντας, οπότε είναι δύσκολη η ερώτηση. Θα πάμε όμως με το "Feartales" γιατί νομίζουμε ότι σε αυτό συγκατοικούν τα περισσότερα στοιχεία μας.

Γιατί "Loud Silence”;

Ίσως ακούγεται χαζό, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Το όνομα βγήκε στο Γυμνάσιο κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Ιστορίας. Θέλαμε κάτι που φάνταζε εντυπωσιακό και το θέλαμε γρήγορα οπότε με συνοπτικές διαδικασίες καταλήξαμε σε αυτό. Μας αρέσει γιατί δηλώνει την αφετηρία μας.

Στο εξωτερικό στην περιγραφή μιας νέας μπάντας χρησιμοποιείται το ακρωνύμιο FFO (For Fans Of) για να παραλληλιστεί ο ήχος της μπάντας με άλλους καλλιτέχνες. Με ποια γκρουπ θα συμπληρώνατε τη φράση;

Δύσκολη ερώτηση καθώς θεωρούμε την κάθε μπάντα μοναδική και δεν τα πάμε τόσο καλά με το να περιγράφουμε την μουσική μας. Ωστόσο την φράση αυτή θα την συμπληρώναμε με ονόματα όπως των Royal Blood, Red Hot Chili Peppers, Blue Stones, Catfish & The Bottlemen, Muse, Ed Sheeran, Rage Against the Machine.

Πού γνωριστήκατε, τι σας έφερε κοντά, τι είχατε στο μυαλό σας για την μπάντα όταν ξεκινήσατε και τι σκέφτεστε τώρα που έχετε δει το industry «από μέσα»;

Γνωριστήκαμε σε μια ποδηλατάδα του Χολαργού όταν ήμασταν Δημοτικό. Μας έφερε κοντά η αγάπη μας για την μουσική και η διοργάνωση μιας συναυλίας για το “Σαββατοκύριακο στο Σχολείο” όταν βρεθήκαμε στο ίδιο σχολείο στο Γυμνάσιο. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε στο μυαλό μας απλά να παίζουμε όσο περισσότερες συναυλίες μπορούμε γιατί απλά λατρεύαμε να παίζουμε μπροστά σε γονείς και φίλους. Όσον αφορά το σήμερα, συνεχίζουμε να διψάμε για συναυλίες, να γράφουμε τραγούδια που εκφράζουν τους προβληματισμούς μας και επιθυμούμε να καταφέρουμε να ζήσουμε από το μοναδικό πράγμα που αγαπάμε να κάνουμε τόσο πολύ έως τώρα στην ζωή μας. Το industry στην Ελλάδα είναι σχεδόν εχθρικό για καλλιτέχνες που δεν ασχολούνται με Rap/Trap και ελληνόφωνο στίχο, αλλά δεν πτοούμαστε.

Πείτε μας κάτι ασυνήθιστο / ενδιαφέρον / «κουφό» για τον καθένα σας.  

O Αντρέας (κιθάρα/φωνή) και ο Νίκος (drums) είναι δίδυμα και γράψανε τα ίδια μόρια στις πανελλήνιες με διαφορετικούς βαθμούς στο κάθε μάθημα. Νομίζουμε συνέβη πρώτη φορά στην Ελλάδα με δίδυμα. Πιο πιθανό να κερδίσεις το τζόκερ στατιστικά.  Ο Jay είναι ταυτόχρονα μουσικός, ποδοσφαιριστής, μάγειρας και αθλητικός δημοσιογράφος. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει τι κάνει καλύτερα.

Πέντε highlights της πορείας σας μέχρι σήμερα;

Αν έπρεπε να κατατάξουμε 5 highlights τότε θα βάζαμε:

- Schoolwave 2017
- Opening act στους Planet Of Zeus
- Guest στο Schoolwave 2022
- Το πρώτο μας άλμπουμ Elements
- Το πιο πρόσφατο άλμπουμ μας Feartales

Καλύτερη συναυλία του 2023; (εντός ή εκτός συνόρων)

Βρεθήκαμε στην Τσεχία και το Rock for People 2023. Η όλη εμπειρία ήταν κάτι μοναδικό το οποίο δεν είχαμε ζήσει εως τώρα στα δικά μας εδάφη. Δεν θα το περιορίσουμε σε συγκεκριμένο καλλιτέχνη καθώς είδαμε τουλάχιστον 15 μπάντες οι οποίες μας καθήλωσαν. Σίγουρα η καλύτερη συναυλιακή μας εμπειρία για το 2023.

Καλύτερη συναυλία ever;

Foo Fighters στο Wembley το 2008 με guest εμφάνιση απο Jimmy Page και John Paul Jones. Τι άλλο να πούμε;

Τι σημαίνει "Ukiyo"; Ποια είναι η ιστορία πίσω από το τραγούδι;

Το Ukiyo είναι κάτι σαν ένα ιαπωνικό mantra. Το νόημά του έχει να κάνει με την απόλαυση της στιγμής. Το κομμάτι λειτουργεί σαν μια υπενθύμιση στους εαυτούς μας να μη σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από το τώρα και να ζούμε αληθινά και απελευθερωμένα.

Ποιον στίχο από το νέο άλμπουμ θα χτυπάγατε τατού;

Πολύ καλή ερώτηση. Το σκεφτόμαστε καιρό είναι η αλήθεια αλλά δεν έχουμε καταλήξει. Σε αυτήν την φάση ίσως να κερδίζει ο στίχος από το "Take a Breath": “Stop killing the moments we are gonna die for, before we even live them”. Ωστόσο δεν έχουμε βρει ακόμα σημείο του σώματος που να χωράει όλο αυτό!

Πώς ελπίζετε / σχεδιάζετε να διαδώσετε η μουσική σας;

Δεν ξέρουμε ακριβώς. Το έχει αναλάβει η ομάδα με την οποία συνεργαζόμαστε κατά κύριο λόγο. Σίγουρα ένας τρόπος θα είναι οι live εμφανίσεις διαφόρων ειδών, το ραδιόφωνο, τα ψηφιακά μέσα (Spotify κλπ.), το merch και ότι άλλο προκύψει στην ροή του δίσκου. Σαν τρίο προτιμάμε να ασχολούμαστε με την σύνθεση τον κομματιών περισσότερο. Καλύτερα να απαντούσε αυτή την ερώτηση κάποιος άλλος από τους υπεύθυνους επικοινωνίας, με πιο αναλυτική απάντηση.

Μεγαλύτερο όνειρο για την μπάντα; (Κι ας είναι απατηλό)

Λατρεύουμε να ακούμε μεγάλα όνειρα καλλιτεχνών και ανθρώπων (αν και δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός ακούμε όλο και λιγότερα). Το δικό μας μεγάλο όνειρο είναι να παίξουμε κάποια στιγμή στο Reading & Leeds Festival της Αγγλίας!

Ποια πέντε άλμπουμ «λιώσατε» περισσότερο στα ηχεία σας το 2023 (διεθνή ή/και εγχώρια, παλιά ή/και φετινά);

Sam Fender - Seventeen Going Under
The 1975 - Being Funny In A Foreign Language
Architects - The Classic Symptoms Of a Broken Spirit
Royal Blood - Back To The Water Below
The Snuts - W.L.

Το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη στη μουσική το 2023;

Ότι για ακόμα μια χρονιά κυκλοφόρησε ποιοτική μουσική που εξυπηρετεί την τέχνη και την έκφραση του καλλιτέχνη και όχι τα trend της εποχής. Κάθε χρονιά που θα συμβαίνει αυτό, για εμάς αυτό θα είναι το πιο σημαντικό. Το να το επικεντρωθούμε κάπου θα είναι άδικο.

Μια ευχή κι ένας στόχος για το 2024;

Ευχή: Να φτάσει η μουσική μας σε όσο περισσότερα αυτιά γίνεται.

Στόχος: Να κάνουμε τη μουσική μας να φτάσει σε όσο περισσότερα αυτιά γίνεται.

 

Το νέο άλμπουμ των Loud Silence, Feartales, κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα σε κασέτα και CD, καθώς και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured