Ευτυχία Διαμαντή

Καθώς ακούω και βλέπω το νέο videoclip για το καινούριο single των Bonnie Nettles “Blowing Hearts”, αισθάνομαι πως πολλές στιγμές της ζωής μου περνούν μπροστά μου σε fast forward. Φαντάζομαι πως θα ήθελα να είμαι ψυχικά: ανέμελη, πλήρης ίσως και λίγο αδαής (για πολλά απ’ όσα συμβαίνουν). Η προσέγγιση άκρως ενδιαφέρουσα και η σκηνοθεσία πολύ επαγγελματική. 

Οι ίδιοι μου μιλούν γι’ αυτό το project σαν να είναι κάτι το οποίο σηματοδοτεί μια προσωπική αλλαγή, αλλά και μια νέα εποχή για την μπάντα που φυσικά θα συνοδευτεί κι απ’ το ανάλογο touring experience και κάνουμε μια κουβέντα γενικότερα γύρω από την παρούσα κατάσταση του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και των όσων έπονται για τους ίδιους.

blowing-hearts

Ποιος ήταν ο εμπνευστής του concept και της ιδέας;

Αποφασίσαμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα καλό engage για το νέο μας υλικό που στο ντεμπούτο άλμπουμ μας δεν έγινε για τους γνωστούς λόγους, κύριοι εμπνευστές συνήθως είμαστε όλοι όταν είναι να γίνει κάτι αλλά το να ονομάσουμε το επερχόμενο tour με το όνομα του single/video ήταν δική μου (Διονύσης).

Πώς βρήκε τους Bonnie Nettles και τον καθένα ατομικά η έλευση του 2023;

Μας βρήκε στις δουλειές μας και παράλληλα να ετοιμάζουμε το tour που το είχαμε ανάγκη όσο είχαμε την κυκλοφορία νέου υλικού. Κάποιος άνεμος φύσηξε σωστά και έχουμε επιτέλους την παράλληλη δραστηριότητα και των 2 να γίνεται ταυτόχρονα.

Υπάρχουν κάποια μεγάλα ονόματα που θα θέλατε να ανοίξετε σε συναυλία αλλά και να επιθυμείτε να δείτε στη χώρα μας σε καλοκαιρινά φεστιβάλ;

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι που να μαρτυρά τι θα ταίριαζε με Bonnie πλατωνικά, μέχρι στιγμής μόνο τη Rosalia θα θέλαμε να ανοίξουμε.

Ποιες είναι οι διαδικασίες για να αποφασίσετε και να κλείσετε ένα tour;

Με εμάς τα πράγματα είναι απλά και πάνε με γνώμονα ότι θέλουμε ένα venue να μας χωρέσει και τους 7 στο stage. Aν αυτό ικανοποιηθεί, ερχόμαστε σε επικοινωνία με το αντίστοιχο μαγαζί και αν υπάρξει κάποια σχετική συμβατή αμοιβή μπαίνουμε στη διαδικασία να κοιτάξουμε την απόσταση, αν βολεύει σε σχέση με την επόμενη πόλη που σκεφτόμαστε να παίξουμε κι εκεί κάπου θα μπει και μια τρίτη τοποθεσία. Πιο πολύ αυτό γίνεται για να δούμε παλιούς φίλους και να κάνουμε καινούριους ώστε να έχει νόημα κάποια εκ νέου επίσκεψη μας στην όποια πόλη πάμε φέτος. Το management όταν πρόκειται για ελληνικό tour είναι αποκλειστικά σε εμάς. O πρώτος δίσκος κάπως «ξεσκούριασε» τη σχέση μας με το ελληνικό κοινό και το video μας την ξαναβάζει σε πιο στιβαρές ράγες, οπότε όταν είναι εσωτερικό tour απλά το οργανώνουμε εμείς.

bonnie-nettles-live

Ποιες οι τωρινές πηγές έμπνευσης σας για το songwriting και πως σκέφτεστε να προσεγγίσετε το κομμάτι της κυκλοφορίας νέου υλικού-δίσκου;

Έμπνευση αποτελεί για εμάς το οτιδήποτε αντλεί έμπνευση σε εσάς, στον διπλανό σας, τη μαμά μας, τη μαμά σας που θέλει πιο πολύ να δει ένα videoclip απ’ το να αγοράσει βινύλιο οπότε κατάλαβες πως επρόκειτο να κινηθούν οι Bonnie το 2023.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον της καλλιτεχνικής κοινότητας στην χώρα μας σε σχέση με τα τελευταία συμβάντα; Θεωρείτε ότι βρίσκεται η λύση όταν υπάρχει αντίδραση;

Κανείς δεν πρέπει να εθελοτυφλεί με αυτό που συμβαίνει στους ηθοποιούς! Και τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα συλλογικό και ατομικό οπότε ας ελπίσουμε το παρόν εγχείρημα του καλλιτεχνικού χώρου να έχει ένα αποτέλεσμα που θέλει όλη η κοινωνία.

Πόσο εύκολο ή αντίστοιχα challenging είναι το να υπάρχουν σε ένα συγκρότημα 7 διαφορετικά μέλη/προσωπικότητες;

Γνωριζόμαστε σχεδόν 15 χρόνια οι περισσότεροι οπότε ο καθένας έχει τις άμυνες του για τον άλλο, από το να καταλαβαίνεις πότε έχει τα νεύρα του ο άλλος και να κάνεις πίσω, μέχρι πότε σε «παίρνει» να κάνεις χαβαλέ και να αλλάξεις προς το θετικό το πρόσημο μιας κακής κατάστασης που μπορεί να βρεθείτε.

the-bonnie-nettles-2

Τί πιστεύετε ότι έχει μεγαλύτερη ανάγκη το ελληνικό κοινό έτσι όπως έχει πλέον διαμορφωθεί με τα ποικίλα μουσικά γούστα, για να προτιμήσει έναν καλλιτέχνη/μπάντα;

Μια καλή δισκογραφική δουλειά, συνεπή παρουσία στα live , ένα εγχώριο ή ξένο tour και στην τελική κάνε αυτό που θες και αν τραβήξεις την προσοχή του απέναντι, απλά συμβαίνει! Μην τα πολυμπλέκεις, απλά παίξε!

Τί θα δούμε στο επερχόμενο live σας στις 17 Φεβρουαρίου;

Παίζουμε με τους στουντιακούς συγκάτοικους μας, τους Cosmonuts και σας καλούμε σε ένα double bill που σας υποσχόμαστε πως θα είναι πολύ καλό! Σίγουρα δεν θα είναι βαρετά!

 

Οι Bonnie Nettles εμφανίζονται την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο six d.o.g.s, με opening act τους Cosmonuts (Facebook event). 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured