Η Κατερίνα Μακαβού είναι μια νέα τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη και ακούγοντας τον πρώτο της δίσκο Μικρά Μυστικά μας κέντρισε το ενδιαφέρον με τους όμορφους στίχους και τις μελωδίες της. Θελήσαμε έτσι να μάθουμε περισσότερα πράγματα για αυτήν και για τα μικρά της μυστικά...

Kαλώς όρισες στο Avopolis Greek! Πρώτα-πρώτα, μίλησέ μας για τη σχέση σου με τη μουσική. Πώς ξεκίνησαν όλα για σένα;

«Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την μουσική στην ηλικία των 16 χρόνων, τραγουδώντας σε διάφορα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αποφάσισα να κάνω κάποιες σπουδές στη μουσική και λίγα χρόνια μετά αποφοίτησα από το Jazz τμήμα του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν κάποιες συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Μάριος Τόκας, ο Γιώργος Καζαντζής κ.α. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως αποφάσισα να κάνω τη δική μου φάση, να στήσω το δικό μου σχήμα και να παρουσιάσω το δικό μου υλικό!»

Τα Μικρά Μυστικά είναι το ντεμπούτο άλμπουμ σου. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε σχέση με αυτό; Τι σημαίνει για σένα;

«Τα Μικρά Μυστικά κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο και περιλαμβάνουν 11 τραγούδια. Θεωρώ ότι ένα cd, εκτός από καταγραφή μιας συγκεκριμένης περιόδου του κάθε μουσικού, είναι και ένα εισιτήριο στο να σε μάθουν κάποιοι άνθρωποι και να μπορείς να παίζεις σε περισσότερους χώρους. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο!».

Θεωρείς δηλαδή πως η δισκογραφία είναι ένα αναγκαίο «επόμενο βήμα» σε σχέση με τη μουσική ενασχόληση; Ή κάποιος μπορεί να καλύπτει τις ανησυχίες του και δίχως να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία;

«Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες κάποιου ούτε ξεκινούν ούτε σταματούν με ένα cd. Ό,τι είναι η μουσική είναι κυρίως το «ζωντανό», το live!».

Αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις ή και δυσκολίες ένας τραγουδοποιός στις μέρες μας, ειδικότερα σε σχέση με το παρελθόν;

«Οι δυσκολίες σε σχέση με το παρελθόν είναι γνωστές – έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν πουλιούνται πια cd. Όταν μιλάμε για τα κίνητρα που έχει κάποιος για να γράψει και να εκφραστεί, νομίζω ότι σε κάθε εποχή οι άνθρωποι νιώθουν, προβληματίζονται, ερωτεύονται και μάλιστα τώρα περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο κοινωνικά. Συνήθως μέσα από τέτοιες καταστάσεις ξεπηδάνε πολύ ωραία πράγματα και νέοι δημιουργοί».

Στη δική σου περίπτωση, το να γράφεις η ίδια τα τραγούδια σου και να τα ερμηνεύεις, ήταν μόνο αποτέλεσμα προσωπικής επιθυμίας; Ή σχετίζεται και με μια δυσκολία να βρει κανείς υλικό, για την οποία έχουν μιλήσει τα τελευταία χρόνια αρκετοί συνάδελφοί σου σε συνεντεύξεις τους;

«Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τραγουδιστές ζούνε με το άγχος να συγκεντρώσουν υλικό για τον δίσκο τους και αυτό συμβαίνει συνήθως ανά 2 χρόνια. Θα ήταν αστείο να πω ότι έγραψα τραγούδια γιατί δεν έβρισκα υλικό! Το να γράψεις ένα στίχο ή μια μελωδία προϋποθέτει άλλα πράγματα πιο εσωτερικά και όχι έλλειψη τραγουδιών, τουλάχιστον αυτό ισχύει στη δική μου περίπτωση».

Με αφορμή το τίτλο του άλμπουμ Μικρά ΜυστικάYπάρχουν ή έχουν υπάρξει δικά σου μυστικά τα οποία μοιράζεσαι με τη μουσική σου;

«Φυσικά! Άλλωστε και ο τίτλος του cd δεν βγήκε τυχαία. Δηλώνει ακριβώς αυτό, ότι αποφασίζω να αποκαλύψω τα μυστικά μου στους άλλους!».

Πώς σχεδιάζεις τα επόμενα βήματα σου; Υπάρχουν καλλιτέχνες ή σχήματα με τα οποία θα σε ενδιέφερε να συνεργαστείς;

«Έχω ήδη φτιάξει το σχήμα μου με κάποιους μουσικούς, οι οποίοι ήταν και βασικοί συντελεστές του δίσκου μου, και έχουμε ξεκινήσει εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Υπάρχουν μερικοί καλλιτέχνες που θαυμάζω ή που πιστεύω ότι θα ταίριαζα μουσικά αν συνεργαζόμουν. Αυτό όμως το αφήνω για μετά. Προς το παρόν έχω στήσει μουσικά αυτό το οποίο ήθελα και δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην το συνεχίσω έτσι, μόνη μου!».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured