Αν και Χειμερινός Κολυμβητής κολυμπάει όλες τις εποχές. Μιλήσαμε τηλεφωνικώς το απόγευμα της Παρασκευής όταν είχε επιστρέψει απο το απογευματινό του μπάνιο... Ο Αργύρης Μπακιρτζής είναι αρχιτέκτονας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καβάλας αλλά όλοι τον ξέρουν σαν τραγουδιστή των Χειμερινών Κολυμβητών, του μακροβιότερου ελληνικού σχήματος.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου η χαρακτηριστική βραχνη φωνή του και η παρέα των σπουδαίων μουσικών των Χειμερινών Κολυμβητών (Φλώρος Φλωρίδης, Μιχάλης Σιγανίδης μεταξύ άλλων), θα βρεθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου στην μεγάλη καλοκαιρινή Fiesta του G fest.Ολοι όσοι τους έχουν δει live μιλάνε για μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία!

Κε Μπακιρτζή η εμφανιση των Χειμερινών Κολυμβητών στο G fest θα είναι η πρώτη για αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα;
Ναι, φέτος είπαμε να κάνουμε μόνο επιλεγμένες και λίγες εμφανίσεις για να ετοιμάσουμε τα καινούργια μας τραγούδια...

Επιτέλους! Εχετε πολλά χρόνια να δισκογραφήσετε καινούργια τραγούδια.
Η αλήθεια αργήσαμε λίγο, αλλά τα περισσότερα τα παίζουμε στα live.

Αυτός είναι και ο λόγος που αν και δεν κυκολοφορείτε καινούργια τραγούδια οι ζωντανές σας εμφανίσεις έχουν ενα μεγάλο και πιστό κοινό.
Ναι, οι άνθρωποι που μας βλέπουν και μας ακούν στις ζωντανές μας εμφανίσεις ακούν και ξέρουν τα καινούργια μας τραγούδια. Επιπλέον δεν κάνουμε τίποτα τυποποιημένο και προετοιμασμένο – οτι γίνεται το φέρνει η στιγμή και η διάθεση.Αυτό νομίζω αρέσει στον κόσμο που μας παρακολουθεί, τους αρέσει αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή...

Για πείτε μας όμως για το νέο υλικό...
Το σίγουρο είναι οτι εως το τέλος του χρόνου θα κυκλοφορήσουμε σε συνεργασία με τον κο Πετσόπουλο απο τις Εκδόσεις ΑΡΓΑ ενα cd με μελοποιημένα κείμενα του κου Μουρέλου, το οποίο θα συνοδεύεται και με ενα βιβλίο.Εχουμε ακόμη πολλά τραγούδια έτοιμα που η θεματολογία τους εχει να κάνει με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ανατολή και τα Βαλκάνια. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρω αν αυτό το υλικό βγει σε ενα ή σε δυο cd. Aκόμη, θέλω πολύ να μαζέψω όλα τα σκόρπια τραγούδια που εχω πει κατα καιρούς σε μια έκδοση και να τα ‘πειράξω’ λίγο. Μου αρέσει ας πούμε να πω τον ‘Ερωτευμένο Φούρναρη’ του Λουδοβίκου με ενα πιάνο...

Συνηθίζετε στις ζωντανές σας εμφανίσεις ανάμεσα στα τραγούδια να λέτε διάφορες ιστοριές...
Ναι, μου αρέσει πολύ αυτό, συνήθως λεω ιστορίες γύρω απο τα τραγούδια αλλά καμιά φορά ξεφεύγω...

Θα μας πείτε καμιά απ’ αυτές που θα πείτε την Τετάρτη στο Φάληρο;
Με βρίσκετε απροετοίμαστο... Έχω πολλές καινούργιες ιστορίες, αλλά μου βγαίνουν καλύτερα να τις διηγούμαι όταν είμαι πάνω στη σκηνή!

Μένετε μόνιμα στην Καβάλα. Τι κερδίζετε και τι χάνετε μακριά απο την Αθήνα;
Δεν το εχω σκεφτεί έτσι, εχω αρκετή δουλειά εδω, είμαι αρχιτέκτονας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και ο χρόνος μου γεμίζει δημιουργικά. Αυτό τον καιρό δουλεύουμε στο Παράλληλο Τείχος της πόλης με δυο εκσκαφείς και δυο μικρές μπουλντόζες σε μια πολύ μεγάλη κλίση... Δύσκολη δουλειά που σε ανταμείβει όμως με τα ευρήματα της έρευνας και την επαφή με την Ιστορία.

Στη συναυλιά της Τετάρτης θα παιξετε και με ξένα συγκροτήματα (Tonino Carotone, Skatalites). Αυτό πως το αντιμετωπίζετε;
Είμαστε έτοιμοι για όλα! Ακόμα και να τζαμάρουμε όλοι μαζί...

Info:
O Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητες θα εμφανιστούν στην G fiesta του G gest την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου – γήπεδο beach volley.

Την ιδια μέρα θα εμφανιστούν οι Earthbound – Tonino Carotone – Skatalites και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα βγούν στις 21.45.

Τιμή εισιτηρίου 25 euro προπώληση (Ticket House, PMW, i-ticket.gr) – 30 euro ταμείο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured