Οι Inert κατατάσσονται ανάμεσα στις καλύτερες νέες μπάντες της χώρας. Ελπίζουμε να μην μείνουν και αυτοί αιώνια ταλέντα (όπως πολλοί συνάδελφοί τους … ποδοσφαιριστές) και να κάνουν το βήμα παραπάνω. Σήμερα, Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τους βρίσκουμε να παίζουν μόνοι τους στο Μικρό Μουσικό Θέατρο και αυτή σίγουρα είναι μια κίνηση που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Hello. Πως σας βρίσκουμε σήμερα;
Ανυπόμονους για την νέα εβδομάδα αλλά με μια διάθεση επιστροφής στα κρεβάτια μας… Όπως πάντα.

Πότε και πως ξεκίνησαν οι Inert;
Πριν από 6 περίπου χρόνια, σε ένα λύκειο στο Χαϊδάρι, 4 παιδιά που βαριούνται αφόρητα το metal σε όλες του τις μορφές, βρίσκουν ανιαρό οτιδήποτε φέρει τον χαρακτηρισμό έντεχνο και δεν αντιλαμβάνονται το λόγο ύπαρξης των απανταχού σκυλάδικων, λαϊκών κέντρων διασκέδασης κλπ αποφασίζουν να μπουν σε ένα studio και να μεγαλουργήσουν. Κλασική, αλλά πάντα ρομαντική ιστορία.

Βλέπω ότι αν και νέοι στην ηλικία είσαστε αρκετά χρόνια μαζί σαν σχήμα και αρκετά δεμένοι.
Σε αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό η χρήση ενός εγκαταλειμμένου παιδικού σταθμού σαν χώρο προβών τα πρώτα χρόνια ζωής του group. Ουσιαστικά μάθαμε να παίζουμε κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, από το μηδέν μέσα στη μπάντα με τις κοπάνες μας από το σχολείο να αφιερώνονται σε καθημέρινες πρόβες.

Η αλλαγή του ονόματος από Inert Goo σε Inert πως προέκυψε;
Το Goo προστέθηκε αρχικά γιατί θέλαμε να δείξουμε πόσο εχουμε επηρεαστεί από τους Sonic Youth. Αφαιρέθηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ίσως και γιατί στην πορεία ανακαλύψαμε οτί πέρα από μάζα στην αργκό σημαίνει και σπέρμα, μύξες και …ψωμάκια. Παραήταν cool να λεγόμαστε αδρανείς μύξες.

Με το πέρασμα του καιρού βλέπετε να αλλάζουν οι στόχοι και φιλοδοξίες σας σαν group;
Οι φιλοδοξίες αλλάζουν με την συνειδητοποίηση της πραγματικότητας κάθε φορά. Πριν από 6 χρόνια ο στόχος ήταν το Λύκειο στο Χαϊδάρι και ένα demo. Αργότερα το Λύκειο έγινε Αν Club, το demo συμμετοχή σε συλλογή, μετά Gagarin και δίσκος και η ζωή συνεχίζεται.

Γενικότερα, την ελληνική σκηνή πως στην βλέπετε τελευταία; Στάσιμη ή εξελίξιμη; Υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο;
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικά εκπληκτικά group όπως οι Relevant Box, οι Matisse, οι Film, οι Syde, οι Sweetohm, οι Postblue, οι Serpentine, οι Fuzzy Nerds ή οι Cloudscape, που φροντίζουν σε κάθε τους βήμα να ανεβάζουν τον πήχη. Παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη άνθιση μια emo σκηνή με ήχο κοντά στον δικό μας (όταν λέμε μας εννοούμε όλους τους υπόλοιπους) με δυναμική υποστήριξη από το κοινό και πολύ καλά group όπως οι No Balance και οι Mary's Flower Superhead. Να αναφερθούμε και σε μερικά group που δεν θεωρούμε μέλη της σκηνής αλλά χωρίς τα οποία ίσως αυτή να μην υπήρχε. Μιλάμε για τους Closer, τους Bokomolech και τους Raining Pleasure. Γενικά είμαστε της άποψης ότι ειδικά οι τελευταίοι έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα έντονο από το κοινό, αρκεί να βρεθεί καποιος να το κινήσει κάθε φορά.

Παίζοντας support στους Puressence πρέπει να ήταν τρομερή εμπειρία. Τι έχετε να θυμηθείτε από αυτό το live;
Oι Puressence ήταν το πρώτο ξένο συγκρότημα που είδαμε ποτέ live, στην Φρεαττύδα στο Rockwave 98 μαζί με Sonic Youth (ας τους φέρει κάποιος ξανά επιτέλους). Όταν ανεβήκαμε στη σκηνή του Gagarin εκπληρώθηκε ένα από τα πιο αγνά όνειρα της μπάντας. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που μας ζήτησαν αυτόγραφο, μόνο που μας πήρε 5 λεπτά να εξηγήσουμε στον τύπο ότι τα καμαρίνια των Puressence βρίσκονταν απέναντι από τα δικά μας και οτι είχε κάνει λάθος πόρτα.

Σας βλέπω να παίζετε μόνοι σας στο Μικρό Μουσικό Θέατρο. Νομίζετε ότι έχει έρθει η ώρα για το βήμα παραπάνω με την κυκλοφορία μιας επίσημης δουλειάς;
Πράγματι, νομίζουμε ότι αυτό το βήμα έχει ήδη αργήσει.

Πρόσφατα μπήκατε στο studio για την ηχογράφηση νέων κομματιών. Σε τι ύφος κινούνται;
Στα νέα κομμάτια υπάρχει μια γενικότερη ανακατεύθυνση του ήχου προς τον ήχο των shoegazers. Το στοιχείο αυτό ήταν εμφανές και στο παρελθόν, αλλά τώρα έχουμε περάσει πολλά στρώματα κιθάρας παραπάνω. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει σε ένα κομμάτι που συντέθηκε μαζί με τον Λεωνίδα από τους Relevant Box, ο οποίος συμμετέχει στα φωνητικά και τις κιθάρες φέρνοντας τον ήχο μας στα μέτρα μιας αρτιότατης pop αισθητικής, δίνοντας έτσι πραγματικά νόημα στον όρο σκηνή.

H διαδικασία δημιουργίας ενός κομματιού σας ποια είναι; Υπάρχει κάποιος 'ηγέτης' στο σχήμα ή όλα κινούνται κάτω από συλλογική δουλειά;
Κάποιος έχει μια ιδέα. Την δουλεύουμε όλοι μαζί στο studio και αν έχει λόγο ύπαρξης την κρατάμε. Ο λόγος ύπαρξης ψηφίζεται δια βοής. Είμαστε της συλλογικής δουλειάς…

Φαντάζομαι ότι οι Sonic Youth είναι πηγή έμπνευσης για εσάς. Ποιοι άλλοι σας έχουν επηρεάσει μουσικά;
Λοιπόν, πέρα από τους Sonic Youth, τους Velvets, τους Pavement και τους Joy Division που υπάρχουν πάντα στο μυαλό μας υπάρχουν και κάποιες άλλες επιρροές που τελικά είναι πιο εμφανείς στον ήχο μας. Group όπως οι Jesus & Mary Chain, οι My Bloody Valentine, οι Ride ή οι Field Mice είναι φετίχ για εμάς.

Γενικότερα τι παίζει στο cd player σας τελευταία;
Πρώτα από όλα οι απίστευτοι Thermals και το ντεμπούτο τους στη Sub Pop. Ακόμη δεν έχουμε ξεκολλήσει από Interpol, που και που θυμόμαστε το ( ) των Sigur Ros ενώ μας αρέσει πολύ και το Lioness των Songs: Ohia

Πέραν της πολύ αξιόλογης προσπάθειας που γίνεται στο ΜΜΘ και το άνοιγμα σε νέα σχήματα, βρίσκετε δυσκολίες να οργανώσετε-παίξετε live; Μια πόλη 5 εκατομμυρίων και ελάχιστοι χώροι για συναυλίες.
Το πρόβλημα για μας είναι περισσότερο η ποιότητα των χώρων και όχι η ποσότητα τους. Αν τα υπάρχοντα club ήταν στο επίπεδο του Μικρού Μουσικού Θεάτρου εμείς θα θεωρούσαμε την κατάσταση ιδανική. Δεν χρειάζονται περισσότεροι χώροι, χρειάζεται να βελτιωθούν οι παλιοί. Αναφέραμε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το πού ζούμε και το πόσοι είμαστε.

Τι φέρνει το μέλλον για τους Inert;
Επιλεγμένα live και προσεκτικά προετοιμασμένα. Και μια αυτόνομη επίσημη κυκλοφορία ίσως…

Thanks για την συνέντευξη. Good luck.
Εμείς ευχαριστούμε, τα λέμε.

Περισσότερα για το συγκρότημα στο: www.inertgoo.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured