Αυτή είναι η ομάδα των (άγνωστων) μουσικών που διαμόρφωσε τον ήχο των '60s και '70s

 

Αυτό το ντοκιμαντέρ προστέθηκε τελευταίο στο Backstage Festival. Είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει το πρόγραμμα, όταν έσκασε (από συνεργάτη) στο γραφείο ένα τηλέφωνο γεμάτο ενθουσιασμό. "Αν δεν μπει το The Wrecking Crew, δεν έχει νόημα όλο το φεστιβάλ", ήταν η ατάκα. Βαρύ, είπαμε αρχικά. Προσπαθώντας να ηρεμήσουμε λίγο τον συνεργάτη μας και να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό του, τον ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για σεσιονάδες μουσικούς. "Δεν καταλάβατε", ήταν η απάντησή του. "Δείτε το πρώτα και θα καταλάβετε ότι αυτοί ήταν οι μουσικοί που έπαιξαν σε κλασικούς δίσκους των The Beach Boys, του Phil Spector, του Frank Sinatra, της Nancy Sinatra, των Sonny & Cher, του Elvis, των Monkees και άλλων που δεν θυμάμαι. Εγώ έμεινα με ανοιχτό το στόμα".

Και η αλήθεια είναι ότι βλέποντας το ντοκιμαντέρ αυτό, είχαμε την ίδια αντίδραση. Γνωρίσαμε μια μεγάλη παρέα μουσικών, κάτω από το όνομα The Wrecking Crew που, όχι μόνο έπαιξε τη μουσική σε αυτούς τους δίσκους, αλλά διαμόρφωσε και τον ήχο όλων αυτών των δεκαετιών. Δεν είναι και λίγο...

Αυτοί οι απίστευτοι τύποι, τους οποίους ελάχιστοι από εμάς γνωρίζαμε, είναι το αντικείμενο του πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ The Wrecking Crew. Και κάπως έτσι, ο ενθουσιασμός του συνεργάτη έγινε και ενθουσιασμός δικός μας. Αφού πρώτα πέρασε ένα μεγάλο μέρος της μουσικής ιστορίας από τις οθόνες μας, ακούσαμε απίστευτες ιστορίες, τους θαυμάσαμε για το πόσο εύκολα έκαναν μια απλή μελωδία τραγούδι - σημείο αναφοράς. Και πιάσαμε και τον εαυτό μας να προσπαθεί να παίξει (στον αέρα) κάποιο όργανο. 

Αυτό το ντοκιμαντέρ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτή την Δευτέρα 29/6, δωρεάν και με ελληνικούς υπότιτλους, στα πλαίσια του Backstage Festival, powered by Pizza Χρυσή Ζύμη. Το φεστιβάλ έχει ξεκινήσει από τις 22 Ιουνίου και θα είναι καθημερινά (μετά τις 22:00) παρόν στις οθόνες σας μέχρι τις 19 Ιουλίου, με μερικές από τις καλύτερες μουσικές ταινίες που έχουμε δει. Δωρεάν για όλους.

 

Καλά μέχρι εδώ, αλλά και τα συγκροτήματα τι ρόλο βάραγαν ακριβώς;

Εύλογα, θα ρωτήσετε: Μα οι Mamas and Papas και οι Beach Boys τι ρόλο βάραγαν ακριβώς; Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα όργανα που ακούγονται στους δίσκους εκείνων των συγκροτημάτων, δεν παίζονταν από την ίδια τη μπάντα, αλλά από το Wrecking Crew, αυτή τη φοβερή ομάδα μουσικών, η οποία έδωσε το στίγμα της και καθόρισε την αισθητική και τον ήχο μιας ολόκληρης εποχής. Από το “wall of sound” του Phil Spector μέχρι την χίπικη, σεξουαλική απελευθέρωση, οι Wrecking Crew έβαλαν αθόρυβα το χεράκι τους για να γεννηθούν διαχρονικά αριστουργήματα.

Δευτέρα βράδυ θα παρακολουθήσετε την ιστορία της ομάδας μουσικών με έδρα το Λος Άντζελες που βρίσκονται πίσω από την στούντιο ηχογράφηση ιστορικών τραγουδιών της δεκαετίας του 1960 και του 1970, όπως τα “California Dreamin’”, “Be My Baby”, “Good Vibrations” κ.α.  Μέσα από συνεντεύξεις με παραγωγούς, ηχολήπτες και μέλη της ομάδας, η ιστορία ξαναζωντανεύει και αποκαθιστά τη πολύτιμη συμβολή αυτής της κολεκτίβας στη διαμόρφωση της σύγχρονης, μουσικής συνείδησης.
 

Κι αν δεν μπορώ να συντονιστώ ακριβώς στις 22:00;

Μην ανησυχείτε, δεν θα χάσετε την ταινία. Κάθε ταινία είναι διαθέσιμη on demand μετά από αυτή την ώρα και μέχρι το άλλο πρωί. Οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 10 το βράδυ, μπορείτε να μπείτε στο https://www.avopolis.gr/backstage και να απολαύσετε το ντοκιμαντέρ. Εμείς θα είμαστε εκεί, με την ένταση όσο πιο ψηλά γίνεται και έτοιμοι για σχόλια που θα σχετίζονται με τις ατάκες του. Αλλά 15' πριν ξεκινήσουμε, θα βάλουμε στον φούρνο τις αγαπημένες μας γεύσεις από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (την ξεχωριστή… Barbeque, την κλασική Margherita, τη διάσημη Special), με εκλεκτά υλικά και μυρωδάτες σάλτσες με βότανα & μπαχαρικά. Σας περιμένουμε, αυτή την Κυριακή το βράδυ, εδώ στο https://www.avopolis.gr/backstage

#Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Για δείτε και το trailer:

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival.
 


 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured