Lucky People Center International (προβλήθηκε)

Ένα κολάζ ήχων και εικόνων, μονταρισμένο στο ρυθμό της techno και house μουσικής, απ’ όπου παρελαύνει μια σειρά από απίθανους χαρακτήρες. Ανάμεσα τους, ένας Θιβετιανός μοναχός, ένας Αμερικανός ράπερ, μια πορνοστάρ, ένας φακίρης, μια ιέρεια του βουντού, ένας στρατευμένος οικολόγος κι ένας ειδικός επί των πιθηκοειδών.

Προτείνοντας μια εναλλακτική λύση στο άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής, ο καθένας τους χρησιμοποιεί μια διαφορετική τελετουργική μέθοδο, είτε μουσική είτε χορευτική, χάρη στην οποία έχει ανακαλύψει το νόημα της ζωής. Για παράδειγμα, η ιέρεια του βουντού εξηγεί ότι οι εντονότατες δυνάμεις που απελευθερώνονται όταν περιέρχεται σε έκσταση την κάνουν να μη νιώθει ούτε πόνο ούτε φόβο, ενώ η πορ- νοστάρ Άνι Σπρινκλ διατείνεται πως το σεξ είναι το πιο φυσικό ναρκωτικό και κηρύσσει μια ηδονιστική φιλοσοφία, βάσει της οποίας η σεξουαλική ενέργεια παύει πια να καταπιέζεται.

Οι σκηνοθέτες είναι και οι δύο μέλη του «Lucky People Center», μιας κολεκτίβας που ιδρύθηκε το 1984 από ανθρώπους που τους ενδιέφερε η χορευτική μουσική progressive. «Ο άνθρωπος πρέπει να χορεύει» είναι το συμπέρασμα της αισιόδοξης αυτής ταινίας, όπου το μέτρο όλων των πραγμάτων είναι ο ρυθμός.

Αυτό το ντοκιμαντέρ, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε απόψε, δωρεάν και με ελληνικούς υπότιτλους, στα πλαίσια του Backstage Festival, powered by Pizza Χρυσή Ζύμη. Το φεστιβάλ έχει ξεκινήσει από τις 22 Ιουνίου και θα είναι καθημερινά (μετά τις 22:00) παρόν στις οθόνες σας μέχρι τις 19 Ιουλίου, με μερικές από τις καλύτερες μουσικές ταινίες που έχουμε δει. 
 

Γιατί αξίζει να το δω;

Για δύο χρόνια οι Σουηδοί σκηνοθέτες Ερικ Πάουζερ και Γιόχαν Σέντερμπεργκ ταξίδεψαν από χώρα σε χώρα, προσπαθώντας να καταγράψουν τον παλμό της εποχής και μας έδωσαν ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ στο είδος του.
 

Κι αν δεν μπορώ να συντονιστώ ακριβώς στις 22:00;

Κάθε ντοκιμαντέρ και ταινία είναι διαθέσιμη on demand μετά από αυτή την ώρα και μέχρι το άλλο πρωί. Οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 10 το βράδυ, μπορείς να μπεις στο https://www.avopolis.gr/backstage και να απολαύσεις το ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ. Εμείς θα είμαστε εκεί, για να ακούσουμε και να δούμε πόσο διαφορετικά μπορεί ο κάθε άνθρωπος να απολαμβάνει αλλά και να βιώνει τη μουσική! Αλλά 15' πριν ξεκινήσουμε, θα βάλουμε στον φούρνο τις αγαπημένες μας γεύσεις από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (την ξεχωριστή… Barbeque, την κλασική Margherita, τη διάσημη Special), με εκλεκτά υλικά και μυρωδάτες σάλτσες με βότανα & μπαχαρικά. Σας περιμένουμε, να βάλουμε χρώμα, γεύση και μουσική στην Τρίτη μας, εδώ στο https://www.avopolis.gr/backstage. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza


Για δες και το trailer για να ψηθείς:


 

Διάβασε και εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival.
 



 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured