Sun Ra: A Joyful Noise (προβλήθηκε)

H περίπτωση του Sun Ra στον κόσμο της jazz πάει πολύ πέρα από τα στενά του όρια -αλλά και τα στενά όρια αυτού του επίγειου κόσμου. Ο τζαζίστας, μέσα από την άναρχη, κοσμική του προσέγγιση χάρισε στην jazz προεκτάσεις που κάποιος άλλος μουσικός δύσκολα θα κατάφερνε.

Όπως είναι λογικό, ένα ντοκιμαντέρ για τον Sun Ra δεν θα μπορούσε να αποτελεί μια συμβατική αφήγηση. Έτσι, το Sun Ra: A Joyful Noise του Robert Mugge που κυκλοφόρησε το 1980 είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να είναι μια ταινία για τον Sun Ra, ένα ελεύθερο ταξίδι στον ηχητικό του κόσμο.

Στο A Joyful Noise, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές performances από τον Sun Ra και την Arkestra του στη Φιλαδέλφεια, αλλά και υλικό από πρόβες τους, ενώ, φυσικά, την παράσταση κλέβει ο ίδιος ο Sun Ra όταν παίρνει τον λόγο, κάνοντας βουτιά στο ασυνείδητο και το σύμπαν, με τον μοναδικό του ιδιοσυγκρασιακό τρόπο.

Ένα μοναδικό ντοκουμέντο που απαθανατίζει τη μοναδική ενέργεια αυτής της jazz ορχήστρας και μια ταινία για μια από τις εμβληματικότερες μορφές της μουσικής του 20ου αιώνα που οφείλει να δει κάθε μουσικόφιλος. Ειδικά τώρα, που η θρυλική Sun Ra Arkestra ετοιμάζεται να επιστρέψει δισκογραφικά μετά από δύο δεκαετίες...

Πέμπτη 2/7, δωρεάν προβολή στις 22:00 στο www.avopolis.gr/backstage

Συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (Barbeque, Margherita, Special) και βάλε την στον φούρνο, γιατί... το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Δες το trailer:

https://www.facebook.com/fourthree.boilerroom.tv/videos/1959445047456498/

Λίγα λόγια για το Backstage Festival

Από τις 22 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, το Avopolis μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Φτιάχνετε τον δικό σας σκηνικό, κάθεστε στον καναπέ, αυξάνετε την ένταση και απολαμβάνετε. Κάθε βραδιά γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία, με δώρα, ειδικές προσφορές και trivia.

Έτσι, καθημερινά στις 22:00, στο Avopolis θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το "Films louder than Music".

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

FB event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured