Σήμερα Πέμπτη 16/7, στο Backstage Festival: rip! - A Remix Manifesto

Culture always builds on the past.
The past always tries to control the future.
Our future is becoming less free.
To build free societies you must limit the control of the past

— Brett Gaylor in Rip! A Remix Manifesto

 

To RIP!: A Remix Manifesto είναι ένας νέας γενιάς ντοκιμαντέρ «ανοιχτού κώδικα» που καταπιάνεται με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών από το μεγάλο κύμα των remixes που γνώρισε και γνωρίζει η μουσική βιομηχανία τον 21ο αιώνα.

Ο σκηνοθέτης Brett Gaylor γύριζε τον μουσικό κόσμο για έξι χρόνια πριν την κυκλοφορία του φιλμ το 2008, προκειμένου να συλλέξει εμπειρίες, μαρτυρίες και συμβολές για το πρωτότυπο αυτό κινηματογραφικό μανιφέστο, το κατά τον Gaylor «πρώτο ντοκιμαντέρ ανοιχτού κώδικα του κόσμου».

Αντλώντας από τα μιντιακά και μουσικά εργαλεία του «τώρα», όπως το YouTube, το Hulu και το Flickr και συνομιλώντας με άκρως ενδιαφέρουσες προσωπικότητες όπως ο ακαδημαϊκός πολιτικός ακτιβιστής και καθηγητής στη Νομική Σχολή του Harvard Lawrence Lessing, ο βραζιλιάνος μουσικός και πρώην υπουργός Πολιτισμού της Βραζιλίας Gilberto Gil και η πρωταγωνίστρια μιας εκ των διασημότερων δικαστικών υποθέσεων copyright των τελευταίων χρόνων Jammie Thomas (που καταδικάστηκε σε αποζημίωση 222.000 δολαρίων επειδή ανέβασε 24 τραγούδια στο KazaaLite), το RIP! A Remix Manifesto απεικονίζει ρυθμικά, ζωηρά και ευφάνταστα τις νέες συνθήκες που ορίζουν τα σύγχρονα μουσικά δημιουργικά και καταναλωτικά ήθη, και τις γκρίζες νομικές ζώνες που δημιουργούνται από αυτά, καταλήγοντας σε ένα αδιαπραγμάτευτο μανιφέστο υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης.

Ένα αδιαμφισβήτητο must see για οποιονδήποτε αναλογίστηκε έστω και μία φορά για το αν θα πρέπει να «κατεβάσει» ένα τραγούδι από το Διαδίκτυο ή αναρωτήθηκε για το που πρέπει να ζητήσει την άδεια για το σαμπλάρισμα που σκέφτεται να κάνει.

Πέμπτη 16/7, δωρεάν προβολή στις 22:00, στο www.avopolis.gr/backstage

Συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (Barbeque, Margherita, Special) και βάλε την στον φούρνο, γιατί... το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Δες το trailer:


 

Λίγα λόγια για το Backstage Festival

Από τις 22 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, το Avopolis μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Φτιάχνετε τον δικό σας σκηνικό, κάθεστε στον καναπέ, αυξάνετε την ένταση και απολαμβάνετε. Κάθε βραδιά γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία, με δώρα, ειδικές προσφορές και trivia.

Έτσι, καθημερινά στις 22:00, στο Avopolis θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το "Films louder than Music".

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

Facebook event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/
 


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured