Blue Note - A Story of Modern Jazz (προβλήθηκε)

Η ετικέτα της Blue Note, εδώ και 80 χρόνια έχει συνδεθεί άρρηκτα με μερικές από τις εμβληματικότερες στιγμές της jazz. Από το 1939 οπότε και το label ξεκίνησε από τους Alfred Lion and Max Margulis, η Blue Note έχει φιλοξενήσει μερικά από τα θρυλικότερα ονόματα του είδους που θα ήταν δύσκολο να απαριθμήσουμε εδώ.

Στενά συνδεδεμένη με το hard bop, στην πορεία η Blue Note κινήθηκε και προς πιο avant garde και free jazz μονοπάτια: από τον Dizzy Gillespie, τον Charlie Parker, τον Thelonious Monk και φυσικά τον τεράστιο John Coltrane, στις ελευθεριακές συνθέσεις του Ornette Coleman, μέχρι και τις μέρες μας που η εταιρεία εξακολουθεί να παραμένει ενεργή, μοιάζει σαν ένα τεράστιο μέρος της ιστορίας της jazz να γράφτηκε πάνω στα αυλάκια των δίσκων που έφεραν την ετικέτα της Blue Note. 

Αν θέλετε να ανακαλύψετε σε βάθος αυτή τη γοητευτική ιστορία, δεν έχετε παρά να απολαύσετε το ντοκιμαντέρ Blue Note - A Story of Modern Jazz (1997) των Julian Benedikt και Andreas Morell.

Τετάρτη 8/7, δωρεάν προβολή on demand, μετά τις 22:00, στο www.avopolis.gr/backstage

Συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (Barbeque, Margherita, Special) και βάλε την στον φούρνο, γιατί... το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Δες το trailer:


 

Λίγα λόγια για το Backstage Festival

Από τις 22 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, το Avopolis μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Φτιάχνετε τον δικό σας σκηνικό, κάθεστε στον καναπέ, αυξάνετε την ένταση και απολαμβάνετε. Κάθε βραδιά γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία, με δώρα, ειδικές προσφορές και trivia.

Έτσι, καθημερινά στις 22:00, στο Avopolis θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το "Films louder than Music".

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

Facebook event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/
 


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured