Ιούλιος. Θερινά σινεμά, μουσικά φεστιβάλ, παϊδάκια, ψαράκια, τσιπουράκια, ακρίβεια, αντίστροφη μέτρηση μέχρι την άδεια του Αυγούστου, κανονίσματα διακοπών της τελευταίας στιγμής. Να και μερικές ακόμα ιδέες, για να γεμίσει η ατζέντα.

 

5 ταινίες να δείτε

13/7: Επικίνδυνη Αποστολή: Θανάσιμη Εκδίκηση – Μέρος Πρώτο: [Enter Mission Impossible music theme] Ο Ethan Hunt (Tom Cruise) και η IMF ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους: Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά την υφήλιο, καθώς ο έλεγχος του μέλλοντος και η μοίρα του κόσμου απειλούνται. Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό, ο Ethan αναγκάζεται να θέσει την επιτυχία της αποστολής πάνω από όλους και όλα, ακόμα και από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπά. Πάρα πολύ έτοιμοι να στρογγυλοκαθίσουμε σε κάποιο multiplex με καλό ήχο και έναν ντοπιαστικά μεγάλο κουβά ποπ κορν, για να δούμε τον Tom Cruise και τους σωσίες του να κάνουν κασκαντεριλίκια για 2 ώρες και 43 λεπτά.

 

20/7: Barbie: Η Barbie παθαίνει υπαρξιακή κρίση, βρίσκει αφόρητο το να είναι μια τέλεια γυναίκα σε έναν τέλειο κόσμο, μπαίνει σε ένα κάμπριο και αναζητά άλλη γη άλλα μέρη, δηλαδή τον πραγματικό κόσμο. Μέχρι που από το πίσω κάθισμα ξεπροβάλλει ο Ken. Η Greta Gerwig σκηνοθετεί την Margot Robbie και τον Ryan Gosling σε μια ταινία που σκοπεύουμε να δούμε σε πρώτη ευκαιρία σε κάποιο θερινό πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ μεθυσμένοι.

 

Athens Open Air Film Festival: Το ετήσιο φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου επιστρέφει για 13η χρονιά, σε διάφορα spots της Αθήνας αλλά και σε νησιά του Αιγαίου. Τον Ιούλιο το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει back-to-back προβολές Baz Luhrmann και Melanie Griffith. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

digital-poster-hq_1581_107768142

Park Your Cinema: Η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, με Men In Black, Wall-E και Mars Attacks, μεταξύ άλλων. Όλο το πρόγραμμα εδώ.

 pyc_1_0

Ξαφνικά Φέτος Το Καλοκαίρι - 100 χρόνια Warner Bros : Το κινηματογραφικό φεστιβάλ που διοργανώνει και επιμελείται ο σινεκριτικός Ηλίας Φραγκούλης επιστρέφει για 12η συνεχόμενη χρονιά, από τις 9 έως τις 20 Ιουλίου στο σινέ Ριβιέρα. Φέτος τιμά τον εορτασμό τής 100ής επετείου ενός από τα πιο ιστορικά, παραγωγικά και τολμηρά στις επιλογές του χολιγουντιανά studios. Αναλυτικά το πρόγραμμα στο freecinema.gr.

 

5 events να πάτε

Rockwave Festival: Με 4 ημερομηνίες επιστρέφει φέτος το μεγάλο φεστιβάλ του Terra Vibe στη Μαλακάσα, κάνοντας την αρχή με Robbie Williams (και 4 opening acts) το Σάββατο 1 Ιουλίου. Ακολουθούν Deep Purple (6/7), The Black Keys (7/7) και Villagers of Ioannina City / 1000 mods (9/7). Αναλυτικά το line up όλων των ημερών και πληροφορίες για εισιτήρια στο rockwavefestival.gr.

Ejekt Festival: Florence and the Machine, Editors, Warpaint, Goat Girl και Royal Arch ανεβαίνουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού την Κυριακή 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φετινού Ejekt, για μια πολυαναμενόμενη βραδιά που είχε ανακοινωθεί ήδη από το φθινόπωρο του 2022. Περισσότερα εδώ.

Release Festival: Με 4 ακόμα ημέρες (5, αν λάβουμε υπόψιν και τη 2η ημέρα των Arctic Monkeys) συνεχίζεται και αυτό το μήνα το Release Athens, με Στέρεο Νόβα / Leftfield, Arctic Monkeys / The Hives, Prodigy / Primal Scream, Wu-Tang Clan και πολλά ακόμα acts, στις 15, 18, 19, 21 και 27 Ιουλίου. Όλες οι πληροφορίες στο releaseathens.gr  

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Πλούσιο το πρόγραμμα στο Ηρώδειο και αυτό το μήνα, με José James (8/7), James (10/7), Herbie Hancock (11/7) και Kraftwerk (16/7), μεταξύ άλλων. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

22/7: Οι θρυλικοί GunsnRoses κλείνουν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους με μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 22 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Μείνετε συντονισμένοι στην ατζέντα και τα συναυλιακά νέα του Avopolis (διεθνή και ελληνικά) για πολλά περισσότερα live music events, δείτε ανταποκρίσεις και φωτογραφίες από όλες τις μεγάλες συναυλίες στην ενότητα LIVE.

 

5 σειρές να παρακολουθήσετε

Based on a True Story: O Chris Messina και η Kaley Cuoco υποδύονται ένα ζευγάρι που, όταν τα βρίσκει σκούρα οικονομικά και έπειτα από ένα μυστηριώδες έγκλημα που συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους, αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τη μανία της Αμερικής με τα true crime podcasts, προς όφελός του. Νέα κωμική σειρά του Peacock, που θα σας βοηθήσει ίσως να ξεχάσετε το 2ο επεισόδιο της νέας σεζόν Black Mirror που χάλασε ίσως τη σχέση σας με το true crime για πάντα.

 

Full Circle: Ο Steven Soderbergh επιστρέφει στην τηλεόραση με μια μίνι σειρά 6 επεισοδίων για το HBO Max, γύρω από μια υπόθεση απαγωγής που σύντομα εξελίσσεται σε ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ντετέκτιβ που αναζητά τον απαγωγέα συναντάμε την Zazie Beetz (Atlanta), ενώ στα credits αναγνωρίζουμε τα ονόματα των Claire Danes και Denis Quaid. Τα The Knick και The Girlfriend Experience, στα οποία είχε βάλει το χεράκι του ο Soderbergh, ήταν εξαιρετικές παραγωγές, οπότε δεν βλέπουμε λόγο να μη δώσουμε μια ευκαιρία και σε αυτό εδώ. Πρεμιέρα 13 Ιουλίου.

 

The Horror of Dolores Roach: Η Dolores Roach (Justina Machado) αποφυλακίζεται έπειτα από 16 χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, επανασυνδέεται με έναν χασικλή παλιόφιλό της (Alejandro Hernandez) και ξεκινά να δουλεύει (ημιπαρανόμως) ως μασέρ, στο υπόγειο του καταστήματος του. Σύντομα, μετά από ένα γύρισμα της μοίρας, η «Μαγικά Χέρια» Dolores ωθείται σε σοκαριστικές πράξεις για να επιβιώσει. Βασισμένη στο ομώνυμο δημοφιλές horror podcast του Spotify, η νέα σειρά του Amazon Prime εστιάζει «στην αγάπη, την προδοσία, το χόρτο, τον κανιβαλισμό και την επιβίωση του ισχυρότερου». Πρεμιέρα 7 Ιουλίου.

 

The Afterparty: Στην 1η σεζόν ο πλούσιος, διάσημος (και αντιπαθέστατος) οικοδεσπότης ενός afterparty που διοργανώνεται έπειτα από ένα reunion παλιών συμμαθητών δολοφονείται μυστηριωδώς. Στη 2η δολοφονείται ένας γαμπρός. Εν μέρει κωμωδία, εν μέρει η ιστορία ενός εγκλήματος που ψάχνει λύση και με πρωταγωνίστρια την Tiffany Haddish, το Afterparty έχει την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε επεισόδιο παρουσιάζει την διαφορετική οπτική του κάθε υπόπτου, αλλάζοντας όχι μόνο αφηγητή αλλά και genre (αντιγράφοντας πχ τον παλιό ασπρόμαυρο κινηματογράφο ή τα πολύχρωμα σκηνικά του Wes Anderson).  H νέα σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου στο Apple TV+.

 

WHAM!: Μέσα από συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό, ο Τζορτζ Μάικλ και ο Άντριου Ρίτζλεϊ θυμούνται τους Wham!, από το '70 που ήταν κολλητοί μέχρι το '80 που έγιναν θρύλοι της ποπ. Εδώ κλέβω, καθώς δεν πρόκειται για σειρά, αλλά για ντοκιμαντέρ, ωστόσο μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον να μάθω την ιστορία μιας ιστορικής μπάντας, παρά να δω κάποια από τις τηλεοπτικές σαβούρες που βγαίνουν αυτό το μήνα. Από 5 Ιουλίου στο Netflix.

 

5 μέρη να επισκεφθείτε

Τον Τράγο στου Ψυρρή -που εντός του καλοκαιριού, εκτός από την αυλή του, ανοίγει και την ταράτσα του- για κεφτεδάκια προβατίνας, παστιτσάδα και tacos με γύρο κοτόπουλο.

Το Sazerac στου Ψυρρή για (homemade) spritz φράουλα ή καρπούζι.

To Τέρας και την όμορφη αυλή του στον Νέο Κόσμο για καυτερές black tiger γαρίδες με γάλα καρύδας και σέλινο, αλλά και ρούμι, τζιν, ουίσκι, craft μπύρες.

Το All About Lemon στο Χαλάνδρι για limoncello tiramisu.

Το ολοκαίνουργιο Felicità στο Ρουφ για negroni aperitivo, cicchetti, κροκέτες πανσέτας, νιόκι γλυκοπατάτας και μοσχαρίσιο καρπάτσιο.

f

Φωτογραφία Felicità: Στάθης Καλλιγέρης

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured