Τα είπαμε. Τα παραείπαμε, μάλιστα. Ένα επεισόδιο που είχε αρχικό σκοπό τα (περίπου) 40 περιεκτικά λεπτά ενός συμπαγούς recap του τι ακούσαμε και ξεχωρίσαμε από το χιπ χοπ του 2022, τελικά έφτασε να γλυκοκοιτάει τη μιάμιση ώρα. 

- Γιατί έτσι, ρε παιδιά;

- Γιατί αυτό ακριβώς γίνεται όταν βάζεις δύο hip hop heads στο ίδιο δωμάτιο και τους δίνεις από ένα μικρόφωνο.

Το οριστικό breakdown του Kanye "Jesus Walk With Me" West και η τελευταία (;) αναλαμπή του αστείρευτου ταλέντου του στην από κοινού  επιμέλεια (με τον Pharrell Williams) για το φετινό «στεγνό» έπος του Pusha T.

Η καθιέρωση της Griselda ως φαροφύλακα/main θιασώτη του old school μπολιασμένο υπεύθυνα και δημιουργικά με 20s αισθητική.

Το πώς signature παραγωγοί όπως οι Danger Mouse και Inflo έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στο rap game. Up & coming ονόματα από Αμερική που αποκτούν δισκογραφικά αντίβαρα σχετικά με το αναγνωρισμένο ταλέντο τους όπως οι Denzel Curry και JID, είναι και αυτοί εδώ. 

Περίεργοι, υπόγειοι πειραματιστές όπως οι dälek

Το βρετανικό flavour και το blending από genres που εσωκλείει από soul και R&B μέχρι punk (χωρίς να αναφερθούν καν οι Sault).

Τελός, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε επιτέλους τον διαλόγο με το εγχώριο rap game και αυτή η μίνι ανασκόπηση με απλές αναφορές δίσκων που βγήκαν φέτος, όπως και το να σκύψουμε περισσότερο στις ντόπιες παραγωγές είναι στα πλάνα μας εδώ και καιρό.

Όλα αυτά με τις σημαντικές ιστορικές αναφορές πάνω σε σημειολογικά milestones, ανθρώπους, ντοκιμαντέρ και album που συνέβαλαν αισθητά στο να γιγαντωθεί το είδος, τόσο την Αμερική όσο και στη χώρα μας.

Ακόμα νιώθεις την ανάγκη να μας ρωτήσεις γιατί μας πήρε σχεδόν μιάμιση ώρα;

Εδώ η λίστα με τα 15 καλύτερα διεθνή rap / hip-hop άλμπουμ και -guess what?- έχει επίσημα πλέον το δικό της Spotify playlist.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured