View More

Tα 20 καλύτερα singles του 2022

Έτσι όπως προέκυψαν από 33 επεισόδια New Music Weekly παράνοιας.

Δημήτρης Λιλής
Δημήτρης Λιλής

 Θα έχω να λέω στον γιο μου ότι το 2022 μπορεί να απείχε 25 ολόκληρα χρόνια από τα ποιοτικά album standards του 1997 αλλά τα singles που κυκλοφόρησαν τη χρονιά που βγαίναμε από τα lockdown έκρυβαν λίγη μαγεία για όλα τα μουσικά γούστα. Και σε αυτό το podcast-λίστα που απορρέει από τη μεθοδική καταγραφή νέας μουσικής για τουλάχιστον 33 από τις περασμένες 52 εβδομάδες του χρόνου, οι «στιγμές» από ποιοτικές μέχρι χορευτικές, πιασάρικες, ποπ ή εγκεφαλικές, θριαμβεύουν. Ίσως, αν όλοι μπορούσαμε να «κουλάρουμε» και να δούμε την album λιστομανία λίγο πιο ψύχραιμα να καταλαβαίναμε ότι α) η μουσική βιομηχανία κερδοφορεί πλέον πάνω σε viral στιγμές aka singles και β) το album φορμάτ μετατρέπεται σε μια τέχνη που θα κατέχουν όλο και λιγότεροι, αυτοί που μεγάλωσαν 25 χρόνια πριν μαζί του.

Ένας αριθμός που ξεπερνάει τις δεκάδες χιλιάδες ημερησίων uploads σε ψηφιακές πλατφόρμες είναι τουλάχιστον τρομακτικός για κάποιον που καλείται να καταγράψει τα καλύτερα 20 μόλις singles των προηγούμενων 12 μέσα από εκατομμύρια κυκλοφορίες.

Και το challenge γίνεται ακόμη πιο ζόρικο όταν αποφασίζεις με συνοπτικές διαδικασίες να βάλεις στο παιχνίδι, 20 ονόματα που δεν συναντήσαμε είτε στις μεγάλες Avopolis λίστες, είτε στις -Incoming- προσωπικές.

Παρ'όλα αυτά, διαβάζεται και ακούγεται ως η πιο πλήρης ίσως φετινή λίστα, τρανή απόδειξη της αλήθειας και της δύναμης που κρύβουν τα singles στις μέρες. Ειναι εδώ και μέσα από στιγμές, μερικές φορές μόλις των 80 δευτερολέπτων που η νέα μουσική είναι συγκινεί, προβληματίζει, χορεύει ή απλά καταγράφει τις τάσεις -εφήμερες και μη- της κοινωνίας και χάρη στα socials συνδέει τους ανθρώπους από το Memphis του Τενεσσί μέχρι το Cape Town και την Αθήνα.

Πάνω απ'όλα όμως, αύτη η λίστα επιβεβαιώνει ότι η νέα μουσική είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι ο τρόπος για να πετύχεις το τεχνολογικά  άρτιο εν έτει 2022 είναι να δημιουργήσεις σεβόμενος το μουσικό παρελθόν τους είδους που έχεις διαλέξει και από αυτό να αντλήσεις έμπνευση για το δικό σου νέο ρεύμα. Enjoy.

Tα 20 καλύτερα singles του 2022:

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι βινυλιακές πωλήσεις που ξεπέρασαν το CD, η βιομηχανία που ξεζουμίζει το hype κι ένα trend που

Αποχαιρετάμε τον κιθαρίστα των Television, έναν από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του punk. Του

Μερικές σκέψεις με αφορμή το νέο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη, Πέρα από τη Θάλασσα, με διασκευές 12

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin' ο Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει πάλι στο πικάπ τον πρώτο δίσκο που απέκτησε ποτέ.

Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.  Ακούστε τις με ή χωρίς podcast σχολιασμό. 

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από άλλο ένα επιτυχημένο Κυριακάτικο EDEN party, με οικοδεσπότες αυτή τη φορά τον John Talabot, τον DJ Sotofett και τη Giganta.

Top