Άγγελος Κλειτσίκας

Κοιτάζοντας κανείς τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς καταλαβαίνει πως φέτος οι κιθάρες βρέθηκαν σε περίοπτη θέση. Βέβαια στην εποχή πλέον που τα genres και οι ηχητικές τάσεις μπερδεύονται γλυκά μεταξύ τους, δεν μοιάζει να έχει νόημα να μιλάμε για τα καλύτερα κιθαριστικά άλμπουμ με τη συμβατική έννοια, δηλαδή κιθάρα ίσον ροκ και όλα του τα παρακλάδια, αλλά για τις καλύτερες κιθάρες όπου (ανέλπιστα) και αν τις συναντήσει κανείς. Στο νέο αυτό απολογιστικό podcast συγκεντρώνουμε τους 10 καλύτερους, κιθαριστικούς δίσκους της χρονιάς, έχοντας κατά νου το παραπάνω, ανυπομονώντας παράλληλα τα όρια να καταργούνται ακόμη περισσότερο κάθε χρόνο.


1. Bill Orcutt  - Music For Four Guitars

O βετεράνος εξερευνητής του ακραίου μινιμαλισμού δημιούργησε ένα άλμπουμ «κιθαριστικό» με την πιο κυριολεκτική έννοια της λέξης, φτιαγμένο από και για κιθάρες, οι οποίες ηχούν σαν να αφηγούνται κεφάλαια μιας ιστορίας σε μία μυστική, μουσογλωσσική διάλεκτο.


2. Smile - A Light For Attracting Attention

H εκπληκτική χημεία που βρήκαν μεταξύ τους οι Tom Skinner, John Greenwood και Thom Yorke, στην μπάντα με τον τίτλο μειδίαμα, είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured