Έκλεισε κιόλας ένας μήνας από το πρώτο Παρατηρητήριο και δεν κατάλαβα πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός. Θεωρώ, πλέον, πως σας ξέρω και με ξέρετε χρόνια και επειδή παραγνωριστήκαμε, θα είμαι μαζί σας ακόμα πιο ειλικρινής από εδώ και πέρα. Ζήσαμε μαζί την δύσκολη περίοδο της καραντίνας και αυτό θα μας ενώνει για πάντα. Όμως, μπροστά μας βρίσκονται τα δύσκολα. Σκεφτείτε ότι αυτό το καλοκαίρι θα βγαίνετε έξω και δεν θα έχετε τι να κάνετε. Ούτε συναυλίες με τις ίδιες μπάντες ξανά μανά, ούτε μπάνια στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε καφεδάκι κάτω από το αιρκοντίσιο και έξω να καίγεται ο τόπος. Θα χτυπάει 40άρια Κελσίου και με την μάσκα, πλέον, να αποτελεί υποχρεωτικό αξεσουάρ θα ιδρώνουν τα μούσια σας, θα λιώνει το μακιγιάζ σας, για λύπηση θα είστε ρε μλκς, καθίστε μέσα καλύτερα, θα σας βάζω εγώ μουσικούλα να ακούμε παρέα, τέλεια θα περάσουμε, που να τρέχετε τώρα.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, το ταξίδι στην μουσική επικαιρότητα αυτής της εβδομάδας που μας πέρασε. Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ελλάδα ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και όλοι προσευχόμαστε έστω να δούμε Μποφίλιου και 1000mods στην Μαλακάσα σε drive-in σκηνικό. Οι Μετάλλικα παίζουν από τα σπίτια τους το Βλακενδντ (αυτή την φορά με μπάσο) και τερματίζουν το μπουμερόμετρο με τέτοιο τρόπο που θα προτιμούσα Τανιμανίδη-Μπόμπα να διασκευάσουν το Τρούπερ ακαπέλα.

 

Ο τραγουδιάρης της καλύτερης μεταλ τριμπιουτ μπάντας στους Ντιπες Μόουντ, ολογράφως ΠΑΡΑΝΤΑΙΖ ΛΟΣΤ, δηλώνει σε συνέντευξη του σε ελληνικό site ότι δεν τον εκπλήσσει πλέον καμία rock ή metal μπάντα (hold my beer, mate). Ά, είπε επίσης και ότι ο Boris Johnson είναι χαρισματικός. Τώρα εξηγούνται όλα και γιατί έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία στο ελληνικό κοινό. Κυκλοφόρησε ο δίσκος που ο Danzig τραγουδάει Έλβις και ήδη έχουν αρχίσει να διαδίδονται νέες φήμες ότι ο Έλβις ζει. Και τον ψάχνει. Πάντως αν δεν ζει ο Έλβις, σίγουρα ο Ντάντσιχ τον ξανασκότωσε.

 

Τέλος, ο Χρήστος ο Δάντης κυκλοφορεί νέο τραγούδι με τίτλο «Δεν Υπάρχει Θεός» και οι νορβηγοί αλλά και εγχώριοι μπλακμεταλλάδες επιστρέφουν στις τρύπες τους. Πολύ δυνατή προσπάθεια από τον τελευταίο, μεγάλο Έλληνα rock star. Υποσημείωση: Η Κόλαση του Δάντη επί Γης ήταν αυτό το απόκοσμο autotune στην αρχή του τραγουδιού. Μας ανατρίχιασες γμμν. Μπράβο.

 

Όμως αυτή την εβδομάδα ακούσαμε και πάρα πολύ καλή μουσική και σας έχω πολύ καλά νέα φίλοι μου. Μέσα σε αυτή δεν θα βρείτε τα νέα αλμπουμ των ΤΡΙΒΙΟΥΜ, ΚΑΤΑΤΟΝΙΑ, ΦΙΟΝΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ, ΕΝΝΙΑ ΙΝΤΣΕΣ ΝΥΧΙΑ (όσο περίπου είναι και τα δικά μου, μέσα στην καραντίνα δηλαδή). Επειδή μας αρέσει η folk μουσική της ελληνικής επικράτειας και βλέπουμε με συμπάθεια τις απόπειρες να την μπασταρδέψουμε με τους σύγχρονους ήχους, η Evritiki Zygia κερδίζει το ενδιαφέρον μας με τον δίσκο Ormenion, γιατί πετυχαίνει εκεί που αποτυγχάνουν οι μεγάλοι αστέρες του κλαρινομέταλ. Ενσωματώνουν τον σύγχρονο ήχο μέσα στην παράδοση και όχι το ανάποδο, που είναι το εύκολο, το απλό, το λογικό.

 

Ανοίγω παρένθεση: Το τελευταίο live που έγινε στην Ελλάδα, πρέπει να ήταν αυτό των Torche. Ήμασταν δεν ήμασταν 50 κακόμοιροι, μουδιασμένη ατμόσφαιρα και μια γενική αβεβαιότητα, αφού μόλις είχε ανακοινωθεί το γενικό lock down. Κλείνω παρένθεση. Απευθύνομαι κυρίως στους φίλους μου τους φασαίους. Δεν μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου μέσα στην φάση και να αγνοείς συγκροτήματα σαν τους Melvins, τους Torche και τους Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs. Το νέο τους album με τίτλο Viscerals είναι ακόμα κομψοτέχνημα του ήχου αυτού. Όπως και το artwork. Όπως και το παρακάτω video.

 

Υ.Γ.: Δεν μπορώ να δίνω κάθε μήνα το μισό εισόδημα μου για να στηρίζω μπάντες + crew που έχουν πληγεί και τους νοιάζομαι. Προτείνω να οργανωθείτε, να ιδρύσετε έναν διεθνή αφιλοκερδή οργανισμό που θα τρέξει κάποιο πρόγραμμα τύπου «Υιοθετήστε μια μπάντα», όπως κάνει η actionaid με τα παιδάκια της Αφρικής.

Τα λέμε την επόμενη Δευτέρα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured