Ας κάνουμε, λοιπόν, μια εισαγωγή. Είμαι ο Επίτροπος της Επιτροπής Σωτηρίας Χατζημεταλλάδων και αυτό που θα διαβάσεις παρακάτω είναι το πρώτο μέρος μιας στήλης που θα φιλοξενηθεί στο Αβόπολις, την ψηφιακή βίβλο των Σωσμένων, κατά αναλογία του Χάμμερ, που είναι η αναλογική βίβλος των Χατζήδων. Και πολύ καλά κατάλαβες, το κείμενο αυτό και όσα ακολουθήσουν δεν εκφράζει σε καμιά περίπτωση την αρχισυντάκτρια, τους υπόλοιπους συντάκτες, τον moderator, τον λογιστή, το παιδί που φέρνει το πρωί τους καφέδες, τις καθαρίστριες και φυσικά, τον ιδιοκτήτη. Λυπηθείτε τους, δεν φταίνε αυτοί. Εντάξει, ίσως φταίει λίγο η Τζαννάτου. Προχωράμε.

Το προσωπικό μου παρατηρητήριο, αυτό που κόπηκε από το υπόλοιπο όνομα της σελίδας, θα το βρείτε εδώ. Ο χώρος πολύτιμος και το φέησμπουκ δεν μου τον προσφέρει με τόση άπλα (κάποιες λίγες φορές) ώστε να εκφραστώ. Λογικά θα τα πάμε καλά και ίσως ανοίξουν νέοι δρόμοι και δίαυλοι σωτηρίας για εσάς, μέσα από αυτή την προσπάθεια εκ μέρους μου. Εσείς απλά αράξτε και διαβάστε κωλόγιδα. Όλα έτοιμα σας τα έχω.

Βδομάδα καραντίνας και αυτή που μόλις πέρασε. Αρχίζω και βγάζω τρίχες στις πατούσες, ενώ έχω κάνει και ένα πολύ καλό digging στην ταϊλανδεζική folk-psych σκηνή. Τελικά, η χώρα με την περίφημη κουζίνα και τα περίφημα she-males βγάζει μουσικάρες… Άλλες 3 βδομάδες καραντίνας και «τον κόβω» (ότι θα ανακαλύψω τόνους από εξαιρετική μουσική που δεν γνώριζα την ύπαρξη της). Για να καταλάβετε τι εννοώ, οι γνωστοί σε όλους μας Khruangbin (έχεις γουρλώσει το βλέμμα σου χατζημεταλάκο, σε βλέπω. Στο Αβόπολις ρε μλκ γράφω, πώς θα τσιμπήσει το indie κοινό ρε γμμν) πρέπει να δίνουν τις μισές εισπράξεις τους στην ταϊλανδέζικη εφορία για να είμαστε δίκαιοι. Τσεκάρετε εδώ, όσοι δεν έχετε πάρει πρέφα:

{youtube}7hlGqj3ImQI{/youtube}  

Σε άλλα νέα, πληθαίνουν τα λαηβ συγκροτημάτων που θεωρούν τρομερά cool ιδέα να παίζουν μόνοι τους μπροστά στο απόλυτο τίποτα. Και τα δίνουν όλα. Χτυπιούνται, βαράνε στο ψαχνό. Αφού περνάτε ρε μλκς τόσο καλά, εμάς τι μας θέλετε και μας κουβαλάτε κάθε τρεις και λίγο, να ταλαιπωριόμαστε όρθιοι μέσα στην κάπνα και στο στριμωξίδι; Από αυτά που είδα, αυτό των Kadavar ήταν επαγγελματικό και μέσα σε studio και έχει ζεστό ήχο. Βέβαια, να πω την αλήθεια τους προτιμώ αυτούς τους γλετζέδες, σε σχέση με κάτι άλλους που νομίζουν ότι παραδίδουν μαθήματα κιθάρας, μπάσου, drums κτλ στο κοινό τους. Είδα για παράδειγμα τα stories του Brian May. 45 stories, την μια του έπεφτε το κινητό, στα μισά πλάνα βλέπαμε το γόνατο του, στα άλλα μισά δεν καταλάβαινα τι στο μπούτσο έλεγε, κιθάρα δεν παίζω, αγγλικά δεν ξέρω. Μια θλίψη ρε μλκς. 1000 φορές καλύτερα premium Pornhub που όλοι ξέρουμε να παίζουμε το όργανο μας.

{youtube}awquiK0G9Zg{/youtube}  

Χαίρομαι, όμως, ειλικρινά γιατί πολλοί από τους καλλιτέχνες (πολλοί και εδώ στην Ελλάδα) έστρωσαν κάτω τον κώλο τους και θα βγάλουν νέα μουσική. Λογικά μέσα στο 2021 θα έχουμε υπεργεννητικότητα και διπλασιασμό της προσφοράς μουσικών κυκλοφοριών, εάν συνυπολογίσουμε και τις αναμενόμενες κυκλοφορίες των King Gizzard & The Lizard Wizard. Εντάξει, βέβαια, περιμένουμε να βγουν πραγματάκια περίεργα, γιατί περίεργη είναι και η ψυχοσύνθεση του κόσμου σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση κοινωνικής απομόνωσης και έντονης ψυχολογικής πίεσης από έναν αόρατο εχθρό. Δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση, ας πούμε, στον επόμενο δίσκο Hammerfall να ακούσουμε ξέρω’γω, τίποτα post rock. Πάντως αξίζει να ρίξετε μια αυτιά στο 30λεπτο κομματάκι των Converge, έτσι για να λέτε ότι είστε προχώ.

{youtube}MmdBAt2JOOo{/youtube}  

Όμως, εντύπωση μου έκανε και η είδηση για τον τραγουδιάρη των ΡΑΜΣΤΑΗΝ (μόνο με κεφαλαία μπορεί να γραφτεί αυτό το πράμα) που ήταν στην εντατική με κορονοϊό αλλά τελικά δεν ήτανε και μετά του έκαναν το τεστ και ήταν αρνητικό, αλλά ήταν άρρωστος, απλά δεν ξέρανε από τι. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο. Σημασία έχει ότι δεν κινδύνευσε να χαθεί ένας άνθρωπος της τέχνΧΑΧΑΧΑΧΑ. Πάντως αυτό που οι σελεμπριτιζ όλοι έχουν κολλήσει αυτόν τον ιό, πρέπει να μας προβληματίσει. Καλά έλεγε, όποιος το έλεγε ότι η showbiz είναι ένα τεράστιο κρεβάτι. Γιατί συγγνώμη φιλενάδες μου, αυτοί όλοι μαζί σε λεωφορείο δεν μπήκαν. Κάπου συγχρωτίστηκαν. Και χεράκια απ’ ό,τι φαίνεται δεν πλένανε. Και με αυτή την ευκαιρία να σας αποχαιρετήσω, με την συμβουλή να πλένετε χεράκια ρε κωλόγιδα. Δεν σας ζητάω πολλά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured