Παράξενες καλοκαιρινές ειδήσεις… Μικρές ή μεγαλύτερες προσωπικές ή και εθνικές ήττες, προσωπικές ή εθνικές αλλαγές.  
Ο Γιάννης Πετρίδης, μετά από 30 χρόνια εκπομπών στην ΕΡΑ, σταματάει το «Από τις 4 ως τις 5». Πρέπει να δώσει λέει εξετάσεις ΑΣΕΠ…
Ο Γιάννης Νένες πούλησε τη δισκοθήκη του. Όσοι ξέρουν τον Γιάννη Νένε από την εποχή του ΚΛΙΚ FM, από τις μαγικές εκείνες βραδιές της δεκαετίας του 1990, ξέρουν ότι μιλάμε για βινύλια βέβαια. Τι σημαίνουν για έναν μουσικάνθρωπο όπως ο Νένες τα βινύλιά του; Όπως έγραψε στη στήλη του στην Athens Voice, που αυτή την εβδομάδα είχε τον τίτλο Ο πουλημένος:  «Θα πουλήσω τα βινύλια –άι στο διάολο πια, μου έφαγαν τη ζωή, πάνω κάτω Λονδίνα –Σαν Φραντζίσκα – Μαρούσια –Εξάρχεια – Jazz Rock και Pop Eleven – Amoeba – Αμπελόκηποι – Λυκαβηττός σε 33 στροφές. Κουβάλησα την αχόρταγη ανάγκη μου για επικοινωνία μέσα σε μπαουλάκια και βαλίτσες, το πλήρωσα το υπέρβαρο, ακόμα το σέρνω… …Σκέφτομαι ότι δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από αυτό: να πω “Aγάπη” χωρίς να χρησιμοποιήσω τη λέξη. Να την εννοήσω ή να τη ντύσω με κάτι, μια μουσική, ένα υπονοούμενο, μην είναι έτσι γυμνή έξω στην παρεξήγηση και στην αδιαφορία».
Τι να πεις… Τέλος εποχής… Κι εκεί που έχω συγκινηθεί από το ξεπούλημα του Νένε, βλέπω στο ΥouTube το νέο βιντεοκλίπ των Locomondo για το “Goal”, βιντεοκλίπ με απίστευτη σκηνοθεσία, στο οποίο εμφανίζεται και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Δεν ξέρω αν είναι το ότι μπήκαμε στο ΔΝΤ και νιώθουμε όλοι λίγο πιο Αργεντίνοι απ΄ ότι στο παρελθόν, αν είναι η νοσταλγία της γειτονιάς (είμαι Γκυζιώτισσα γέννημα-θρέμμα) ή αυτοί οι στίχοι: «με παίζουν σκληρά και με κυνηγούν μα σήμερα δεν θα με πιάσουν! μαρκάρουν στενά και όπως μπορούν μα σήμερα δε θα με φτάσουν! το θέλουν πολύ μα εγώ πιο πολύ…! γιατί είναι μέρα για goal!!!!» Διαδραστικό πρέπει να το κάνουμε το site…  Anyway, πήγε 8 η ώρα και στις 9 βγαίνουν οι Dr Vodkatini στην Τεχνόπολη. Έχω υποσχεθεί στον Χρίστο ότι θα πάω να τους δω. Χρίστος, Γιώργος, Μανώλης και τ΄ άλλα παιδιά… Πότε ήταν άραγε που έπαιζαν τα παιδιά ποδόσφαιρο σε μια αλάνα στην Αντίπαρο; το καλοκαίρι του ΄05 νομίζω… Αλήθεια θα έρθει ο άλλος Γιώργος φέτος από Αγγλία να βρεθούμε όλοι μαζί πάλι στο νησί; Ο Χρίστος κι εγώ έχουμε υποσχεθεί αγώνες με τα καρότσια στη «Μαργαρίτα». Άντε, καλό καλοκαίρι και η πρόκριση ίσως να μην είναι τόσο μακριά!     
 
Έφη Παρίση
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured