Άρης Καζακόπουλος

Ο δίσκος της εβδομάδας

A Tribe Called Quest – We Got It From Here... Thank You 4 Your Service

Στο 6ο και τελευταίο άλμπουμ των A Tribe Called Quest (οι οποίοι πλέον είναι τρίο, έπειτα από τον θάνατο του Phife) δεν λείπουν και πολλά από την 1990s east coast αίγλη που προ 25ετίας γέννησε δίσκους τεράστιους, σαν το The Low End Theory και το Midnight Marauders. Δεν λείπει ούτε η ζωντάνια, ούτε η αυθεντικότητα, ούτε η ξώφαλτση τζαζιά. Και το –ομολογουμένως– παρωχημένο του ήχου αντισταθμίζεται από την άριστη παραγωγή και τις ηχηρές συνεργασίες: Kendrick Lamar, Kanye West, Jack White, André 3000, Anderson .Paak, Elton John, Busta Rhymes φιγουράρουν στον κατάλογο των καλεσμένων.

Είναι ένα ζήτημα το τι θέση μπορεί να διεκδικήσει στο ηχητικό φάσμα του 2016 ένας δίσκος σαν κι αυτόν. Για τη σχολή που θέλει την αποτίμηση της ποιότητας να αντίκειται σε εποχικές νόρμες και να εντάσσεται σε ένα πλαίσιο διαχρονικής θεώρησης ήχων και ρευμάτων, το We Got It From Here… Thank You 4 Your Service δεν μπορεί παρά να εδραιωθεί ως έξοχο. Εμείς οι υπόλοιποι, θα αρκεστούμε στο αναντίλεκτο: ότι πρόκειται για ένα καθ' όλα αξιοπρεπές κλείσιμο αυλαίας.

{youtube}vO2Su3erRIA{/youtube}

Ακούστε επίσης

Common – Black America Again

Δίσκος πολιτικός, μεγάλος σε επίπεδο οράματος και φιλοδοξίας, από τον βετεράνο του hip hop που κατά καιρούς έχει επιδείξει σπουδαία δείγματα γραφής. Δεν διαθέτει την ευρηματικότητα του To P.I.M.P. A Butterfly, αλλά στις καλές του στιγμές είναι σαρωτικός. Κατοικοεδρεύουν διαμάντια μέσα στην tracklist tου Black America Again. Ακούστε το και ανακαλύψτε τα.

{youtube}A6CCOeFNAWg{/youtube}

Romare – Love Songs: Part Two

Το περσινό ντεμπούτο του Romare ήταν ένας από τους καλύτερους ηλεκτρονικούς δίσκους του 2015. Με το φετινό Love Songs: Part Two o κατά κόσμον Archie Fairhurst γίνεται πιο προσιτός, δίχως να αλλοιώνει τον χαρακτήρα της μουσικής του. Ευφάνταστου sampling συνέχεια, λοιπόν, από τη δεξαμενή της jazz, blues, disco, psych και soul δισκογραφίας, σε ένα εκλεκτικό ηλεκτρονικό μίγμα υψηλού IQ.

{youtube}Ui-nTcRGlww{/youtube}

Loscil – Monument Builders

Ο Scott Morgan, γνωστός και ως ντράμερ των Destroyer, συνεχίζει το σερί των εκπληκτικών solo δίσκων, στο γνωστό ambient/electronic ύφος του. Το Monument Builders είναι εξίσου βαθύ και συναισθηματικό με το προπέρσινο Sea Island, που είχε συμπεριληφθεί στο τρίτο Monday Blues. Απαραίτητο για κάθε «ηλεκτρονική» δισκοθήκη του 2016.

{youtube}PJ9PMOxP90M{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured