«Το να συνεχίσουμε να ζούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, είναι ο λόγος που η Ιταλία βρίσκεται σε καραντίνα», τόνισε ο promoter της Νάπολι Augusto Penna. Μία από τις σημαντικές φιγούρες στη DJ και ηλεκτρονική σκηνή της βορείου Ιταλίας.

Σε προχθεσινό του μήνυμα στα socials (που πλέον μοιράζεται από διεθνή booking agencies), ο Penna ζήτησε από τους DJs και τα ηλεκτρονικά acts της Ευρώπης και της Αμερικής να δείξουν έστω και τυπικά υποστήριξη στον κόσμο της Ιταλίας, που τώρα μπορεί να υποφέρει, αλλά στο παρελθόν τους έχει λατρέψει, όντας ένα κοινό από τα πλέον θερμά στην ήπειρό μας.

https://www.facebook.com/augustopenna 

Επιπλέον, ζήτησε από τους μουσικούς και DJs της Ιταλίας, με όση επιρροή διαθέτουν, να υποδείξουν στο κοινό να μείνει σπίτι του. Κυριολεκτικά σπίτι του, αναφέροντας ότι τα clubs με τα οποία συνεργάζεται μπορεί να είναι κλειστά, αλλά είναι το ίδιο εγκληματικό ο κόσμος να συγκεντρώνεται για ποτό και κουβέντα σε πλατείες ή μικρά bars ή να χορεύει σε κλειστού τύπου private parties. Στον βαθμό που έχει φτάσει η εξάπλωση του ιού, είναι απαραίτητο πια να χρησιμοποιηθεί όση επιρροή διαθέτουν όχι μόνο οι μουσικοί, αλλά όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και οι όποιοι influencers πάνω στο κοινό τους. Ώστε να πείσουν τον κόσμο για το πόσο σημαντικό είναι, για το επόμενο μικρό διάστημα, να μείνει είτε σε ελεγχόμενο κύκλο, είτε στα σπίτια του· και να περιμένει να κοπάσει η επιδημία, για να επιστρέψει άνετα στα θεάματα.

Ο Penna απλά αναφέρει –και τα παγκόσμια booking agencies αναπαράγουν, επαναλαμβάνω– κάτι ουσιαστικό, που όμως δεν φαίνεται να απασχολεί και ιδιαίτερα τους εδώ promoters και ιδιοκτήτες bar/club. Οι οποίοι συνεχίζουν τις ανακοινώσεις σε επερχόμενα clubnights, events, parties ή με δυσανασχέτηση προβαίνουν σε αναβολές/ακυρώσεις προγραμματισμένων συναυλιών, μετά τη σχετική απαγόρευση του Υπουργείου Υγείας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να συγκεντρώσουν από 1000 άτομα και πάνω.

Είναι τουλάχιστον λυπηρό να ξέρεις ότι πλησιάζει περίπτωση καραντίνας στην πόλη σου, ίσως και στη χώρα, κι εσύ παρά ταύτα να κοιτάς να διαφυλάξεις το βδομαδιάτικο εισόδημα του club/bar σου ή το βδομαδιάτικό σου σαν DJ και μουσικός, αγνοώντας τους κινδύνους έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε κλειστούς, δημόσιους χώρους. Σκεπτόμενος πιθανώς ότι ο ιός δεν θα έχει επιπτώσεις στις πιο μικρές ηλικίες· ή απλά ως παρενέργεια μιας άγνοιας κινδύνου, στο όνομα του «να το κρατήσουμε αληθινό» σε πίστες και σε συναυλιακά venues, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Παρ' όλο που ήταν ένας τέτοιος αποφασισμένος τύπος που μπούκαρε με τον κορωνοϊό σε live των Tool (δείτε εδώ). Και όσο κουλ τύπος κι αν ήταν σε μια κουλ συναυλία, πλέον η κίνησή του δεν τον κάνει λιγότερο τραγικό από τις θείες που πρωταγωνιστούν με δηλώσεις περί θρησκείας στα viral videos των ημερών.

Χρειάζεται απλά να είναι σε βασική λειτουργία ο εγκέφαλος για να κατανοήσει κανείς ότι υπάρχει λόγος σοβαρός που ακυρώνεται φέτος το Miami Music Conference και το φεστιβάλ SXSW στο Austin του Τέξας, μετά από 34 χρόνια πορείας. Ακόμα κι αν μένουν έτσι χωρίς δουλειά εκατοντάδες εποχιακοί υπάλληλοι ή μαγαζιά που περίμεναν αυτά ακριβώς τα events για να λειτουργήσουν.

Το γεγονός ότι ολόκληρο Coachella –ένα φεστιβάλ που ξεπουλάει χιλιάδες εισιτηρίων μέσα σε ώρες, αρκετούς μήνες πριν– μετέφερε και επισήμως πριν λίγες ώρες τη διεξαγωγή του για τον Οκτώβρη, πρέπει επίσης να λέει κάτι σε όσους βάζουν λυπημένο emoji κάτω από την ακύρωση της συναυλίας του Jack Savoretti, της Ματούλας Ζαμάνη ή του Maluma. Eιδικά όταν αυτό ακριβώς το κοινό στο οποίο απευθύνονται συνήθως τέτοιοι καλλιτέχνες ζει σε μια κοινωνία, που εν μέρει τουλάχιστον, προσπαθεί να πείσει τα λιγότερο προικισμένα μυαλά ότι η θεία κοινωνία και οι συναθρoίσεις σε χώρους όπως εκκλησίες, δεν μπορούν να συνεχίζονται. Είναι απλά θέμα κοινής λογικής, άρα δεν σηκώνει sad faces: πρόκειται για αποφάσεις που θα έπρεπε ψύχραιμα να παίρνει ο καθένας, για το κοινό καλό.

Βάση αυτών, λοιπόν, και έχοντας απόλυτη συναίσθηση του ότι αναφερόμαστε σε εσάς που δεν σας αγγίζει η κανονικότητα, η θρησκεία και η τρομολαγνεία των MME και απλά θέλετε κάθε Σαββατοκύριακο να βλέπετε τους φίλους σας, να χορεύετε μαζί τους και να κάνετε όλα τα απαγορευμένα ή νόμιμα που ελεύθερα και απλόχερα χαρίζει η ζωή από τα 20 και μετά, η σημερινή έκτακτη στήλη οφείλει να επιστήσει την προσοχή. Και, ανακαλώντας το παράδειγμα του Augusto Penna στη γειτονική Ιταλία να σας προτρέψει –όσο μπορεί και όσο η γνώμη της μετράει– να μείνετε για λίγο σπίτι. Μέχρι τουλάχιστον να αντιμετωπιστεί το τέρας που λέγεται ελληνικό πανδαιμόνιο, σε συνδυασμό με τη νέα ίωση· μπας και αποφύγουμε έτσι τα χειρότερα και καταφέρουμε να ανακάμψουμε, ώστε να χορεύουμε όλοι μαζί πολύ πιο άνετα, σύντομα.

Αν μάλιστα είστε καλλιτέχνης/DJ με δράση και events στο επόμενο διάστημα και έχετε φίλους που ακολουθούν τα καλέσματά σας και τις εμφανίσεις σας, γίνεται ακόμα πιο σημαντικό να τοποθετηθείτε υπέρ μιας θέσης που ναι, μπορεί να αλλάζει ένα έστω και μακροχρόνιο πλάνο σας (όπως είναι η οργάνωση μιας συναυλίας ή ενός event), αλλά θα προσθέσει πάρα πολλά στο κοινό καλό. Γιατί είναι σίγουρο και επίσημο, από τα στόματα όλων των αρμοδίων, ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε την έκθεσή μας και να προστατέψουμε για περίπου 14 μέρες την επαφή μας με τα κοινά. Πιστέψτε μας, αυτό το κάλεσμα έρχεται από εμάς, που έχουμε ετοιμάσει ένα εξαιρετικό line-up για το επόμενο party του Avopolis Radio και ανυπομονούμε να σας το ανακοινώσουμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Τέλος, ξέρουμε: δεν φταίτε εσείς που κάποιοι πήγαν στην Ιταλία, ορισμένοι άλλοι στους Άγιους Τόπους και μερικοί κάπου αλλού. Όμως μπορεί να είστε εσείς –και μετά εμείς και μετά οι άνθρωποί μας και μετά οι άνθρωποί σας– που, παρότι απολαμβάνουμε (όπως όλοι) την παρέα, θα βρεθούμε σε συνθήκες σαν αυτές της Ιταλίας. Καθημερινά γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μια χώρα που ήταν και είναι ανοχύρωτη και απροετοίμαστη (κοινωνικά και κυριολεκτικά) για το ενδεχόμενο πανδημίας. Στην παρούσα συνθήκη, λοιπόν, ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε είναι να αυτοπροστατευτούμε· περιμένοντας με υπομονή να περάσει ο κίνδυνος, όπου ο καθένας νιώθει ασφάλεια.

Το Avopolis και το Avopolis Radio έχουν να σας προτείνουν όλους τους δίσκους, τα βιβλία, τα νέα και τις ταινίες, τα προηχογραφημένα DJ sets, τις συνεντεύξεις και τα podcasts που θα κάνουν τη ζωή σας πλουσιότερη τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες. Απλά, αν μας αγαπάτε όσο ελπίζουμε ότι αγαπάτε και τον εαυτό σας, μείνετε και απολαύστε τα σπίτι σας ή σε ασφαλές για εσάς περιβάλλον. Ας μείνουμε όλοι ελεγχόμενα ψύχραιμοι για λίγο, κυρίως για να προλάβουμε τα δυσάρεστα σε μια χώρα που είναι ξεκάθαρο ότι της λείπουν τα βασικά.

{youtube}v_vDjR5zBDk{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured