news_yhe_last_lilis_at_13

Αντίθετα με ό,τι συνήθως γίνεται τέτοιες μέρες, στο τελευταίο και εορταστικό Incoming του 2013 θα διαβάσετε τη λίστα με τα άλμπουμ που εκ των υστέρων άκουσα και απήλαυσα (χωρίς να προλάβω να γράψω για αυτά). Και θα αναρτήσω τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς για τα δεδομένα της στήλης σε τελείως διαφορετικό ύφος από την προσωπική λίστα την οποία παρέδωσα στο Sonik μερικές βδομάδες πριν.

Ήταν (και είναι) πολύ πιο δύσκολα και μοναχικά να σκέφτεσαι για τη μουσική και την εξέλιξή της ζώντας σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, σε μια χρονιά σαν το '13. Η λέξη «απαξίωση» από την πλευρά του πάλαι ποτέ μουσικόφιλου κοινού είναι η μόνη με αρνητική σημασία που οφείλω να συμπεριλάβω για να χαρακτηρίσω τη σχέση ελληνικού κοινού και μουσικής, έτσι όπως την έζησα μέσα στην χρονιά. Από την άλλη, προκειμένου να μην μεμψιμοιρούμε, θεωρώ σημαντικότερο να αντιδράσουμε –όπως μπορούμε και με όσα μέσα διαθέτουμε.

Στο νεοσύστατο http://justgazingrecords.tumblr.com/ θα μπορείτε πλέον να βρίσκετε τα free download links της νέας σειράς κυκλοφοριών της Just Gazing. Με τα αρχικά  FDL (aka Free DownLoad) Series  θα μπορείτε κάθε μήνα να κατεβάζετε δωρεάν 2 καινούρια κομμάτια από τον κατάλογό μας. Το concept που εμείς θα ακολουθούμε στην παραγωγή θα περιλαμβάνει έναν καλλιτέχνη/παραγωγό/συγκρότημα με μία πρωτότυπη σύνθεση και μία διασκευή, σε ύφος ανάλογο με το βασικό track. Θα υπάρχει το όριο των 500 downloads ανά κομμάτι, ώστε να καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον σας και τη δυναμική τους. Στο τέλος του 2014, τα επικρατέστερα θα κυκλοφορήσουν σε συλλεκτικό βινύλιο.

pos_toys_ipesnews_2

Σκοπός είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς σαν καλή μουσική από τη χώρα μας (και όχι μόνο) να φτάσει ελεύθερα –δεδομένων των συνθηκών που ζούμε εδώ και των παγκόσμιων εξελίξεων στη μουσική βιομηχανία– σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, προκειμένου να δημιουργηθεί μια εκ νέου αντίληψη για την αξία της εναλλακτικής μουσικής στην Ελλάδα.

Χορτασμένοι από το hype και τις ευλογίες φίλων και δημοσιογράφων για εγχώριες ανεξάρτητες κυκλοφορίες οι οποίες αξίζανε παγκόσμιας αναγνώρισης αλλά κατέληξαν άτυχα,  εστιάζουμε στην  ουσία του να μοιράσουμε ελεύθερα μουσική για να αξιολογηθεί από το κοινό. Στόχος μας είναι η νέα γενιά μουσικόφιλων που δεν αντέχει οικονομικά ώστε να αγοράζει την καλή μουσική, να τη βρίσκει ελεύθερη για να μπορεί να αξιολογεί αν τελικά θέλει να την υπερτιμήσει στα εξώφυλλα και στα sites των free press ή απλά να τη βάλει στην καθημερινότητά της.

Με το συνθηματικό  «headphones music», η Just Gazing ξανανοίγει λοιπόν τον κατάλογο νέων κυκλοφοριών και ξεκινάει από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τη σειρά #FDL (Free DownLoads) με το χορταστικό πακέτο dance remixes του Sillyboy από το ντεμπούτο του Played. Τα remixes αξιόλογων Ελλήνων  παραγωγών/DJs όπως Kreon, Lemos, Mr. Statik, Actor One, Leon Segka, Hiras, Felizol & Bodj θα βρίσκονται σε μορφή 320kbps, διαθέσιμα σαν το χριστουγεννιάτικο δώρο της Just Gazing Records ενόψει της επαναδραστηριοποίησής της μέσα στο 2014.

Χρονιά Πολλά και Καλή Χρονιά! Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά στις παρακάτω ημερομηνίες και κάθε Δευτέρα 21.00 - 22.00 στον http://www.offradio.gr/

Παρασκευή 20.12 // Lilis Bros @ Use Bar (Πλ. Καρύτση)

Δευτέρα 23.12 // @ ΤΩΡΑ Κ44 

Τρίτη24.12 @  Six d.o.g.s. BAR // Just Gazing Family & Friends w/ Secret Special Guests (εδώ θα μοιραστούν δωρεάν επτάιντσες κόπιες του single Supply Chain του Sillyboy, που κέρδισε τον διαγωνισμό του Vinyl District label) 

Τετάρτη 25.12 // @ ΤΩΡΑ Κ44 Back To Back w/ Costas Argyriou after The Wedding Singers Live 

Πέμπτη 26.12 // Lilis Bros @ ΤΩΡΑ Κ44  για τα 4 χρόνια του K44, μετά το Plissken live του Drums Of Death

Παρασκευή 27.12 // Εggs & Bacon @ Six d.o.g.s. main stage

Σάββατο 28.12 // Lilis Bros @ Σοκάκι - Ναύπλιο

Δευτέρα 30.12 // @ ΤΩΡΑ Κ44

Τρίτη 31. 12 // Secret Location

Τετάρτη 1.1.14 // @ΤΩΡΑ Κ44 w/ The Wedding Singers live

Παρασκευή 3.1.14// @ΤΩΡΑ Κ44 w/ Spyreas Sid from Cyanna

Δευτέρα 6.6.14 // @ ΤΩΡΑ Κ44.

10 δίσκοι που έπρεπε να ακούσω μέσα στο 2013, αλλά ξέχασα...

blood_orange1. Blood Orange - Cupid Deluxe (Domino)

Άλμπουμ της χρονιάς για τη Sonik λίστα μου και η καλύτερη συντροφιά στο πρόσφατο νεοϋορκέζικο ταξίδι μου. Άρτια και άμεση ποπ από τον Devonte Hynes, παραγωγό, συνθέτη και κατά πάσα πιθανότητα επόμενο Prince.

 

 

 

 

special_request2. Special Request - Soul Music (Houndstooth)

Με την αναμενόμενη καθυστέρηση λόγω υποχρεώσεων και με τη λιστομάνια του Νοέμβρη, δεν πρόλαβα να δώσω τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο στο drum 'n' bass ντεμπούτο του  Paul Woolford aka Special Request, το οποίο βγήκε στο νεοσύστατο label του club Fabric (βλ. Houndstooth). Η επιδερμική πρώτη ακρόαση ενός jungle και βαρύ μπασάτου δίσκου, μου κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον, έπρεπε όμως να νιώσω τα  beats του να ισοπεδώνουν κάθε σετ τον τελευταίο μήνα για να συμφωνήσω με το DJ Mag ότι πρόκειται για τον δίσκο της χρονιάς.

 

graze3. Graze - Edges (New Kanada)

Λίγοι ηλεκτρονικοί δίσκοι είχαν το τόσο άμεσο impact αυτού φέτος. Δυστυχώς ανήκει στα promos του Δεκεμβρίου που χάθηκαν λόγω φόρτου εργασίας, πάντως η ατμοσφαιρική bass house του με τα πολλά στρώματα και την industrial club αισθητική που κοιτάει στο μέλλον τα καταφέρνει δίκαια στην πρώτη δεκάδα. Απολαυστικό.

 

 

 

akkord-packshot-small4. Αkkord - Akkord (Houndstooth)

Η συνεργασία των Ιndigo & Synkro (τα γράφαμε για αυτόν ένα Incoming πριν) αποφέρει ένα άλμπουμ για λογαριασμό του Fabric label το οποίο ήδη κάνει τους κύκλους του σε προοδευτικά μουσικά sites όπως το Fact και το xlr8tr.  Με ημερομηνία κυκλοφορίας στις 25 Νοέμβρη θα είναι άνετα ένα απ;o τα φρέσκα ηλεκτρονικά ονόματα του '14. 

 

 

 

5. D'Julz  - This is Bass Culture (Bass Culture)

Ο D'julz γιορτάζει 4 χρόνια Bass Culture όχι με την έννοια που το εννοούν στο Λονδίνο, αλλά με την έννοια του house με τα γαλλικά rollin' μπάσα, συν μια υποψία techno.

6. National Wake - Africa In Africa [1979 - 1981] (Light In The Attic)

 http://www.youtube.com/watch?v=SFXVt95_o-Y 

Με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ, έψαξα τους ΝοτιοΑφρικανούς πανκ ρόκερς που δικαιωματικά θα έκαναν τέλεια παρέα στους Clash και βούτηξα με ευχαρίστηση για μία ακόμη φορά σε ένα δυσεύρετο διαμάντι από το παρελθόν.

7 . Roky Erickson - Evil One (Light In The Attic)

Κι εδώ ένα ακόμη ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ δίνει ιδανική πάσα για περαιτέρω μουσική αναζήτηση. Φαντάζομαι (και ελπίζω) ότι ο μέσος Έλληνας ροκ ακροατής θα έχει ήδη λάβει γνώση για αυτήν την εξαίρετη συλλογή ηχογραφημάτων από τη σόλο πορεία του Erickson, όποτε οι περιγραφές περισσεύουν. Απίστευτη psych rock μαγεία από το βασικό μέλος των θρυλικών 13th Floor Elevators.

mental_overdrive8. Mental Overdrive - Cycls (Love Od Communications)

Κλασική περίπτωση καλοφτιαγμένου πλην βγαλμένου σε κακό timing δίσκου. Ο Νορβηγός Per Martinsen aka Mental Overdrive έχει καταφέρει εδώ και δύο εκπομπές να ξεμυαλίσει τους ακροατές του Offradio με κομμάτια μέσα από  το Cycls. Ξεχωρίζει το "Damascus".

 

 

 

Abstraxion-Break-of-Lights-LP-300x3009.  Abstraxion - Break Of Lights‏ (Biologic Records)

Εδώ είναι που να συναντιούνται τα γούστα μερικών από τους σημαντικότερους νέους μουσικούς παραγωγούς. Μελαγχολική bass house από τον Λονδρέζο Abstraxion, ο οποίος ανήκει στο ρόστερ του νέου label του Nicolas Jaar και έχει ήδη την υποστήριξη των Εrol Alkan, James Ηolden και Dan Snaith.

 

 

 

WET-music-group-from-new-york-brooklyn10. WEt NYC - Wet EP (Νeon Gold)

Τους ξεχώρισα στο CMJ και λίγο πριν το φινάλε του '13 έρχεται η δικαίωση για μια από τις καλύτερες dream pop μπάντες της Νέας Υόρκης. Το Wet EP ακούγεται, έχει φρέσκους ήχους και εναλλακτική θεματολογία στους στίχους. Κρατήστε τους στα υπ' όψιν για το '14.

 

 

 

Τα 20 albums / compilations του Incoming για το 2013


Παγωμένη από την έκρηξη της EDM στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η εκλεπτυσμένη μεριά της ηλεκτρονικής μουσικής διχάζεται: πρέπει να ανέβει στο αμερικάνικο όνειρο και να τα οικονομήσει ή οφείλει να συνεχίσει να παράγει μουσική αξιώσεων, που μάλλον όμως θα αναγνωριστεί μετά θάνατον; Με δεδομένη την ποπ ευημερία της χιπ χοπ/R'n'B όσοι από την underground bass house/2 step σκηνή της Ευρώπης δεν καταφέρνουν να παράγουν beats για τους ραπ αστέρες, περιμένουν στη γωνία όλο το 2013 για να κάνουν κίνηση. Στο τελευταίο τρίμηνο –και δη στον τελευταίο μήνα όπου και προκύπτει και το LP της χρονιάς για το Incoming– η ηλεκτρονική σκηνή καταλαβαίνει ότι από τα σπλάχνα της θα ξεκινήσει και πάλι η νέα μουσική μόδα και επαναπροσδιορίζεται χάρη στον τσαμπουκά της jungle  και τις μελωδίες της ντίσκο. Τι χρονιά κι αυτή...

01. Special Request - Soul Music (Houndstooth)

02. Chance The Rapper - Acid Rap (mixtape)

03. Various ArtistsUnder The Influence (Z Records)

04. Laurel Halo - Chance Of Rain (Hyperdub)

05. My Panda Shall Fly - Tape Tekkno (Gang Of Ducks)

06. The Field - Cupid's Head (Kompakt)

07. Close - Getting Closer (!K7)

08. Screamin' Rachel - Queen Of House (Trax Records)

09. Various Artists - Atlantics Vol. 3 (Astro Nautico) 

10. Graze - Edges (New Kanada)

11. Sub:Stance - 072008-072013 (Sub:Stance)

12. Various Artists - Soul Clap presents: Dancing On The Charles/A Boston Electronic Music Story (Soul Clap)

13. Gold Panda - Half Where You Lived (Notown/Ghostly)

14. Luca Lozano - Life In Black And White (Klasse Recordings)

15. Tigerskin - All Those Goodbyes (Dirt Crew)

16. Theophilus LondonRose Island Vol.1 (mixtape)

17. Justus Köhncke & The Wonderful Frequency Band - Justus Köhncke & The Wonderful Frequency Band (Kompakt)

18. Vondelpark - Seabed (R&S)

19. Space Dimension Controller - Welcome To Microsector-50 (R&S)

20. Ben Ufo - Fabric Live 67 (Fabric)

20 Ιncoming Singles για το 2013

01. Unknown Mortal Orchestra - Faded In The Morning (Jagjaguwar)

02. Banks - Before I Ever Met You (Good Years)

03. Tessela - Nancy's Pantry (R&S)

04. Deetron - Count On Me (Aus)

05. Duke Dumont  - 100% (Blase Boys Club)

06. Lone - Airglow Fires (R&S)

07.  Κendrick Lamar - Bitch Don't Kill My Vibe (Interscope)

08. Koreless - Sun (Young Turks)

09. Kanye West - Blood On The Leaves (G.o.o.d. Music)

10. Action Bronson feat. Lloyd Banks & LL Cool J - Strictly 4 My Jeeps (Vice)

11. Niadoka - Gloria (Tuff Em Up)

12. Quadron - Favorite Star (Epic/Sony)

13. Rouge Mecanique - Witches (Pyramid Of Mars)

14. Kon - All About Youx (Soul Clap Records)

15. Sepalcure - Make You (Hotflush Recordings)

16. Daft Punk - Get Lucky  (Columbia)

17. Wet NYC - Wet (Neon Gold)

18. Dream Koala - Odyssey (Splendid)

19. Ghost Loft - Seconds (white label)

20. Big Boi feat. A$AP Rocky & Phantogram - Lines (Def Jam)

unknown_mortal_orchstra

theevilone substance_-_albums_2013

national_wake_walk_in_africa

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured