Το Incoming σας εύχεται καλές βουτιές, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και μεθυσμένα σούρουπα με αυτό το mix που σας χρωστούσα εδώ κι έναν μήνα. Στις τρεις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν, κυκλοφορούν –και πάνε το καλοκαίρι σας μπροστά σε μουσικό επίπεδο– τα ακόλουθα 4 EPs, καθώς και 4 συλλογές…

4 ΕPs

AtaxiaCulprit1. Ataxia - The No. 6 EP (Culprit)

To δίδυμο των Τed Krisko & Eric Ricker από το Ντιτρόιτ μοιράζουν ανιδιοτελή house αγάπη στο πάντα δραστήριο label της Culprit από το Λος Άντζελες. Στο ομώνυμο κομμάτι τα soulful φωνητικά ανήκουν στον Clarian  από τους Footprintz, ενώ στο ακόμη πιο αισθησιακό "Love On" η φωνή της Cari Golden κάνει θαύματα, για ακόμα μία φορά. Πισινάτο EP, με αξιόλογα remixes από Luca C & Brigante Analogue Jam, Safeword και Dan Wagner.

 

 

blond_ish_inward_visions_LARGE2. Blond:Ish - Inward Visions EΡ (Kompakt)

Μην ακούσεις ποτέ όποιον τολμήσει να ισχυριστεί ότι ο ήχος της Κompakt έχει ξεπεραστεί. Πιο ανανεωμένοι από ποτέ, οι Γερμανοί λανσάρουν το τελευταίο τους απόκτημα πάνω από εκκωφαντικά τύμπανα, τόνους feedback και μπασογραμμών με περίσσιο groove. Το “Νο Place Like Gnome” σε λυτρώνει και το “Inward Visions” –με φωνητικά από Beyou– φλερτάρει με  prog house αξιώσεων.

 

 

 

debukas3. Debukas - Reach Out Feel EP (2020 Vision)

O Debukas θα μπορούσε να συγκαταλέγεται στα αστέρια της έξυπνης ηλεκτρονικής φάσης από την Ευρώπη που εξυμνεί το Pitchfork,  αν δεν τον επισκίαζαν (αυτή την εποχή) οι John Talabot και Caribou. Το νέο του EP για τη λονδρέζικη 2020 Vision εκφράζει καλύτερα από οτιδήποτε τον ήχο του σήμερα της βρετανικής πρωτεύουσας, χρησιμοποιώντας σαν βάση bass house ηλεκτρονικές δομές με ποπ ευαισθησία. Ο Drums Of Death  στο remix  του ομώνυμου κομματιού κάνει τα warehouse γκάζια ακόμα πιο τσίτα.

 

 

jaw_jam4.  Jaw Jam - No Sleep EP (Symbols)

Η urban/hip hop συμβολή στη στήλη αυτής της εβδομάδας. O Jaw Jam ξέρει να ακούει τον ήχο του μέλλοντος και η φήμη του σαν παραγωγού ο οποίος μπλέκει το Ν.Υ. garage house με άλλοτε παιχνιδιάρικα φωνητικά και άλλοτε με rap εκρήξεις κάνει ήδη τους γύρους στο διαδίκτυο, κερδίζοντας respect από sites όπως το okayplayer του Questo, που στο ακόλουθο link προσφέρει δωρεάν το νέο του κομμάτι:

http://www.okayfuture.com/features/okayfuture-exclusive-track-jaw-jams-change-tha-game-interview.html

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Compilations

 

1. Various Artists - Atlantics Vol. 3 (Astro Nautico)

atlantics_3H τρίτη συλλογή με κομμάτια που ακούγονται ιδανικά αγναντεύοντας τον Ατλαντικό κυκλοφόρησε free εδώ από το νέο αγαπημένο μου label και role model για το  μέλλον της Just Gazing: η Astro Nautico εδρεύει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και δείχνει άπειρη όρεξη στο να ανακαλύπτει και να μοιράζει καινούρια μουσική, ενίοτε δωρεάν ή μέσω του bandcamp τους. Στα πρότυπα των δύο προηγούμενων Atlantics, το νούμερο τρία καταρρίπτει τα μουσικά σύνορα και στο σύνολο των 32 κομματιών του μας φέρνει σε επαφή με αντίστοιχους νέους beat makers και παραγωγούς, οι οποίοι καλύπτουν από τις dub bass easy listening συχνότητες μέχρι τη disco house με 1980s αισθητική ως το dubstep, την techno και το grime. Εξαιρετικό.

2. Various Artists - Eskimo Recordings presents The Pink Collection (Eskimo)

eskimoH πρόσφατη συμπλήρωση των 10 χρόνων της στιλάτης ετικέτας Eskimo ακολουθείται από την άκρως καλοκαιρινή και σύντομα μαζική συλλογή τους, με 13 αποκλειστικά κομμάτια από τη νέα γενιά παραγωγών του label. Με τις λέξεις «ταξίδι», «indie dance», «nu disco», «balearic» και «electronica» να χαρακτηρίζουν (αναπόφευκτα) το ύφος της κυκλοφορίας, οι Βέλγοι που γνώρισαν στους Έλληνες τους Αeroplane φιλοδοξούν να τρυπώσουν για άλλη μια φορά στην playlist των ψαγμένων σταθμών της Αθήνας, μα και να δουν την άποψή τους για το soundtrack των ηλιόλουστων ημερών να θεωρείται –δίκαια ή μη– ως πανάκεια. Θα εντυπωσιάσει τα παιδιά που θέλουν να δείχνουν απεγνωσμένα ότι διαθέτουν μουσική άποψη, όσοι όμως παρακολουθούν την ηλεκτρονική μουσική στην Ευρώπη θα ψάξουν κάτι παραπάνω. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Kasper Bjorke, Brynjolfur, Satin Jackets και Copycat.

Εδώ το tracklist:

1. Holy Models - Swimming 2. Satin Jackets - Olivia 3. Brynjolfur - I Love You (Original Mix) 4. Made in Sane - Flying Circuits 5. Mastercris feat. Novika - Most Valued 6. Ichisan - Jugoton 7. Martin Brodin - Lazise 1979 8. Majestique - Must Get There (Original Mix) 9. The Living Islands - Stars On The Sea (Blue Dub Version) 10. ATTAR! feat. Cherry - The Fool 11. Golden Fleece - Egg On Legs 12. Copycat - Waste Of Space 13. Kasper Bjørke - The Grey Area

3. Screamin' Rachel - Queen Of House (Trax Records)

screamin_rachelΚερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «Queen of hous» από το περιοδικό Billboard, η θρυλική περσόνα Screamin' Rachel συνέδεσε το όνομά της με τη hip house σκηνή της Νέας Υόρκης και στάθηκε επάξια δίπλα σε τέρατα όπως ο Afrika Bambaataa –ο οποίος και της έγραψε το περίφημο “Fun With Bad Boys”. Η εν λόγω συλλογή κυκλοφορεί τέλη Αυγούστου σε συνεργασία με την ιστορική χορευτική ετικέτα της Trax, αποτελώντας μια ρετροσπεκτίβα σε επιμέλεια του avant garde καλλιτέχνη Jorge Cruz –που έχει επιλέξει τα ουσιαστικότερα των κομματιών της Sceamin' Rachel, καλύπτοντας όσο το δυνατόν καλύτερα το διάστημα της σημαντικότερης δράσης της, από της Space Place punk μέρες μέχρι τη μαζικότερη συνεργασία της με τον Βambaataa. Παράλληλα, είναι μια καλή ευκαιρία για τους νεότερους ακροατές να ανακαλύψουν τις βάσεις του house μουσικού κινήματος, απολαμβάνοντας παραγωγές από τους πατέρες του ύφους Frankie Knuckles και Μarshall Jefferson. Ίσως μία από τις σημαντικότερες επανακυκλοφορίες της dance για τη χρονιά που διανύουμε. Απαραίτητο.

4. Various Artists - We Live In The Desert (Mesa Recordings)

we_live_in_the_desertΜήνες έχει να με συγκινήσει τόσο εναρκτήριο κομμάτι house (κατά βάση) συλλογής. Ο λόγος για το "13 Blossoms" του Βrian Mayhall –mellow σε σχεδόν γραφικό βαθμό, αλλά και τόσο στοχευμένο αν αναλογιστεί κανείς τον τίτλο αυτής της καλοκαιρινής συλλογής από το νεοσύστατο label Mesa Recordings (από το Νέο Μεξικό). Επιπλέον, Feathericci, Mi, David & Last Petrichoir, Geoff White και Public Address αφουγκράζονται εδώ κατά τρόπο ιδανικό τα χαλαρά vibes του φετινού καλοκαιριού. Και, χωρίς να χάνουν τη βολή τους από τα αναρίθμητα side project τους, παρουσιάζουν στο We live In The Desert την οπτική τους για το soundtrack των ξεχωριστών παραλιών και των έρημων βραχονησίδων. Η συλλογή ενδείκνυται για μοναχικό, εναλλακτικό και εντελώς αποπροσανατολισμένο τουρισμό. Από την ακουστική house στα καλοκαιρινά dub και από την ψυχεδελική disco στην techno, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured