news413juΜην έχοντας καταλάβει αν η αντεπίθεση της «άνεργης» γενιάς των 25-35 έχει πάρει μαζικές διαστάσεις, θα αρκεστώ στο να αναγνωρίσω μια υγιή σειρά επιρροών, οι οποίες τους έχουν ωθήσει σε καλαίσθητες δημιουργίες στην πιο άνευρη Αθήνα που έχεις δει.

Παραδειγματικά και επειδή έτυχε να παρακολουθήσω κουβέντες σχετικά με street μόδα αυτή την εβδομάδα, αναφέρω: το ψυχεδελικό surf look της νεοσύστατης ετικέτας MOHXA από το Παλαιό Φάληρο, την αβάσταχτη cool ελαφρότητα του street wear για το επίσης νεοσύστατο label Thunder Buddy, που κάνει πάρτυ λανσαρίσματος αυτήν την Πέμπτη στο Κ44 μαζί με τους Wedding Singers, και τη φρεσκάδα την οποία φέρνουν στην πόλη μίνι μπουτίκ όπως αυτές των AYCE ή το παράρτημα της Sneak Aces (Ηρώων Πολυτεχνείου 10 στο Χαλάνδρι). Αποδεικτικά στοιχεία μιας θεωρίας που θέλει όλο και πιο φρέσκιες ιδέες να καταλαμβάνουν –επιτέλους– όλο και πιο ουσιαστικό χώρο στην καθημερινότητά μας.

Στα πλαίσια των προτάσεων για μια λιγότερο απαισιόδοξη μέρα προσθέστε και το καλοκαιρίνο DJ mix των Lilis Bros για χορευτική μουσική με άποψη δίπλα στην παραλία, καθώς και δέκα σύντομες αναφορές σε χορευτικά EPs και συλλογές που βρέθηκαν σε promo μορφή στο inbox μου το τελευταίο διάστημα –με ημερομηνία κυκλοφορίας τις επόμενες 4 εβδομάδες. Όσο περισσότερο το αναλύω με DJ φίλους, τόσο περισσότερο συγκλίνω στην απόφαση ότι οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες και τα ανοιχτά venues ευνοούν τη χορευτική μουσική των 120+ bpm, εξ ου και οι κάτωθι προτάσεις από το φάσμα του disco/house/bass και techno ήχου...

5 EPs

viers1. Viers - 002 (Church)

Ακολουθώντας την επιτυχία του Stutter/Murmur EP κι έχοντας καθιερωθεί στα σετ των ισχυρών της bass/tech house σκηνής (βλ. Skream, Dusky, Sei A), η εταιρεία Church από το νότιο Λονδίνο μας συστήνει  την ατμοσφαιρική deep house του Viers, με τα αφεντικά Apes & Seb Wood να ρεμιξάρουν το ομότιτλο κομμάτι και τον Squarehead να δίνει πιο garage techno χαρακτήρα στο b-side "Your Body".

 

 

real_connoiseur2.Real Connoisseur - Jungle Jakarta EP (Purp & Soul)

Ο «πραγματικός γνώστης» Conor Lloyd από την Οξφόρδη είναι μόλις 19 χρονών και στο ντεμπούτο EP του για την Purp & Soul ενώνει κάτω από ογκώδη μπάσα και μεγάλα house beats την εμμονή του μπαμπά του για τη garage (πρώην garage DJ ο πατέρας) και την αγάπη της μαμάς για τη soul και τη ντίσκο των 1970s. Μοίρασε λοιπόν τα γονίδια ανά κομμάτι και είχε την τύχη να εξασφαλίσει από την εταιρεία του remixes στο ομώνυμο από τους Chaos In The CDB και Αrtifact.

 

 

daniel_steinberg3. Daniel Steinberg - Salamander EΡ (Arms & Legs)

Οι παραγωγές του Steinberg με το στιβαρό (σχεδόν jackin') house beat «καίνε» εδώ και μια τετραετία, αλλά φέτος έχει έρθει κάτι σαν payback time. Ο Pete Tong τον τοποθετεί στην λίστα Ones to Watch για το 2013 και λίγους μόλις μήνες μετά το εξαιρετικό "Treptow" επιστρέφει με το Salamander EP, με μπόλικη tribal  διάθεση και με δύο ιδιαίτερα tracks. Στο ομώνυμο επιστρατεύει αφρο-κουβανέζικα samples, ενώ στο "Lazy Bones" μπερδεύει ιδανικά το dub και την cosmic disco.

 

 

munkju4. Munk - Dirty Glam Jams EP (Gomma)

Αν βρεθήκατε στο κυριακάτικο block party στην αυλή του Cantina Social την περασμένη βδομάδα, ίσως θυμάστε τον χαμό που προκάλεσε το "Woman" λίγο πριν το φινάλε του σετ των Lilis Bros. Και τα 4 edits  του Munk στην καλοκαιρινή κυκλοφορία της Gomma αποτελούν ιδανικά tools για open air σετ και είναι εν μέρει υπεύθυνα για τον tribal/afro house ήχο του φετινού καλοκαιριού.

 

 

 

lone5. Lone - Airglow Fires EP (R&S)

Οι λέξεις περισσεύουν εδώ. Η κοσμική καλοκαιρινή επιστροφή του Lone στη θρυλική R&S σημαίνει must play για όσους εκτιμούν την εγκεφαλική house επιπέδου Moodyman.

 

 

 

 

5 Compilations

substance-072008-0720131. Sub:Stance - 072008 - 072013 (Sub:Stance)

Ποιος είδε το μπάσο και δεν το φοβήθηκε την τελευταία πενταετία στις κυκλοφορίες της Sub:Stance! Σκοτεινά, βιομηχανικά, ατμοσφαιρικά beats πάνω από –βαριά ενίοτε– γεμάτα pulse μπάσα και μινιμαλιστικά μοτίβα χαρακτηρίζουν τον ήχο του label, που δικαίως την επόμενη εβδομάδα επισκιάζει δύο εκλεκτά γερμανικά clubs, όπως το Berghain και το Panorama. Αφήνω την tracklist να πει τα υπόλοιπα και νιώθω τυχερός που το έχω στα χέρια μου, καθότι συνοδεύεται από 7 πόστερ υψηλής αισθητικής, όλα από αντίστοιχα πάρτυ...

A1 Appleblim – Darkest Red B1 SCB – Closer B2 Addison Groove – Forgiven C1 Trevino – Tracer C2 Scuba – August D1 John Osborn – All Night Long D2 Martyn – Memory Hole

kern-vol22. Kern Vol. 2 Mixed By DJ Hell (Tresor)

OΚ. Σαν να λέμε τι δεν καταλαβαίνεις; Ο DJ Hell ψάχνει σε δίσκους που δεν ήξερε καν ότι είχε στην δισκοθήκη του για να υπηρετήσει τον ήχο της Tresor στη σειρά Kern. Οι ιθύνοντες της τελευταίας του ζητάνε να πάρει ως σημείο αναφοράς τα χρόνια όταν οι επιλογές του έκαιγαν (βλ. περίοδος Fuse club 2000 era) και ο γκουρού του γερμανικού clubbing παντρεύει new wave και αρρωστημένη house/technο με ολίγον από τον μινιμαλισμό του Ντιτρόιτ και το acid της Nέας Υόρκης, ώστε να δώσει ένα ακόμη κλασικό mix, το οποίο αποθεώνει την παλιά σχολή της χορευτικής μουσικής. Σεμινάριο Νο. 1.

 

masterpiece3. Μasterpiece mixed by Carl Craig (Ministry Of Sound)

Και σεμινάριο Νο. 2... Αμέσως μετά τον Andrew Weatherall, το ιστορικότερο clubnight/label της Μεγάλης Βρετανίας (aka Ministry Of Sound) ζητά από τον βιρτουόζο θρύλο του Ντιτρόιτ, Carl Craig, να του παραδώσει τρία CD στα πλαίσια της σειράς Masterpiece. To πρώτο το βαφτίζει Aspiration και βάζει στο mix από Kyle Hall και Loco Dice μέχρι tINY και Egyptian Lover. Το δεύτερο Inspiration και αφήνει να κυλήσουν 12 classics, συμπεριλαμβανομένων των "Manish Boy" από Μuddy Waters, "Fall In Love" της Erykah Badu και "Livin' In A New Day" των Tribe, ενώ κλείνει με το Meditation και 6 δικές του συνθέσεις. Masterpiece indeed!

epm4. Various Artists - EPM Selected Vol. 1 (EPM)

Δεύτερο καλοκαίρι που λειτουργεί και σαν label ο digital διανομέας της EPM με βάση το Λονδίνο,  παρουσιάζει εδώ τη δεύτερη συλλογή του μα και παρθενικό νούμερο της σειράς Selected Works, με 10 νέες κυκλοφορίες από 9 παραγωγούς της ετικέτας (ο Carl Taylor συμμετέχει με 2 tracks). Με παράδοση στις underground tech house επιλογές και δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις, τα breaks, η electronica και η house με εύκολες καλοκαιρινές μελωδίες βρίσκονται εδώ στην πρώτη γραμμή. Το κρατάει αληθινό όσο μπορεί.

 

 

kolsch5. KÖLSCH / 1977 (Κοmpakt)

Η ετικέτα-oγκόλιθος για τη γερμανική ηλεκτρονική μουσική συγκεντρώνει επιτέλους σε ένα άλμπουμ τις ηχογραφήσεις του Δανού Rune Reilly Kölsch, για να αποτελειώσει και φέτος το καλοκαίρι τα λίγα εγκεφαλικά κύτταρα που μας είχαν απομείνει και φέραν το όνομά της όσον αφορά στην εγκεφαλική house trance. "Opa", "Der Alte", "Silberpfeil", "Wasserschutz", "Loreley" και "Felix" είναι όλα εδώ. Το συναίσθημα βαράει κόκκινο στο "All That Matters", ενώ οι τρεις νέες αφίξεις στο γνώριμο ανθεμικό tech house ύφος του Kölsch φέρουν τους τίτλους "Basshund", "Bappedekkel" και "Eiswinter". Είχε έρθει η ώρα για μια συλλογή από τον τύπο που έχει ουκ ολίγες (πρωινές) ώρες χορέψει και το αθηναϊκό κοινό. Αυτήν ειδικά την εποχή, με τα ανοιχτά bar clubs στο φόρτε τους, κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured