liloagainnews_2_15.12_pereΑν μπορούσατε να είχατε πρόσβαση στην προετοιμασία και στα e-mails των συντακτών του Sonik για τις λίστες με τα καλύτερα τις χρονιάς σας εγγυώμαι ότι θα περνούσατε ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό απόγευμα σε προ Χριστουγεννιάτικο κλίμα! Αναμείνατε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επόμενο τεύχος και ας εστιάσουμε στα της στήλης, με μια λίστα των 10 συλλογών/DJ mixes που ξεχωρίσαμε  από το 2012. 9 συλλογές που ακούσαμε και γράψαμε για αυτές και μια έξτρα προσθήκη της τελευταίας στιγμής, η οποία είναι όμως μακράν το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο-χειμερινό άλμπουμ που έχουμε ακούσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Εκτάκτως, την επόμενη Παρασκευή η λίστα των singles και των άλμπουμ της χρονιάς και ίσως κάποιες λίστες φίλων, όπως κάθε χρόνο (οι λίστες παραθέτονται με αξιολογική σειρά).

Αυτή την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου σόλο στο Pere Ubu στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα και το Σάββατο πάλι εκεί σαν Lilis Bros, με κινηματογραφικές διαθέσεις.

liloagainmasterpiece_-_weatherall1. Various Artists - International Feel: A Compilation (International Feel)
Με κύριο σκοπό να διασκεδάσουν, να μορφώσουν και να ταξιδέψουν τον ακροατή σε balearic ηχητικά μονοπάτια (αν και θεωρώ μικρό τον όρο για να υπερασπιστεί το εύρος του ήχου του label). Όποιο είδος μουσικής κι αν προτιμάτε, αυτή η συλλογή κρίνεται απαραίτητη. Κυρίως γιατί είναι ικανή να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον έχετε προσεγγίσει τη μουσική μέχρι σήμερα.

 

 

 

liloagaininternational-feel-compilation2. Various Artists - Masterpiece/compiled by Andrew Weatherall (Ministry Of Sound)
Βραδύκαυστη ντίσκο με σκοτεινά αλλά άκρως ερωτεύσιμα vibes, δυνατές μπασογραμμές και τον δικό της ήχο κατατεθέν, μετά τα επικά tribal house σετ του Weatherall. Έχοντας μιξάρει το εν λόγω υλικό για μία ακόμη φορά με υποδειγματικό τρόπο, ο σερ Άντριου αποδεικνύει γιατί θεωρείται ως μία από τις πιο επιδραστικές φιγούρες της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη.

 

 

 

liloagaineskimonde-decade-eskimo-recordings3. Escimonde - A Decade Of Eskimo (Eskimo)
Αν θέλετε να τα έχετε καλά με το disco revival της τελευταίας πενταετίας, τότε κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και βρείτε τρόπο να βάλετε σπίτι σας την πενταπλή εορταστική συλλογή για τα 10 χρόνια της Eskimo, ενός εκ των επιδραστικότερων labels ηλεκτρονικής μουσικής της Ευρώπης.

 

 

 

 

liloagainluciano_vagabundos4. Luciano presents Vagabundos (Cadenza)
Πολλά έχουν ακουστεί τόσο για τα live mix του όσο και για τις πιο εμπορικές επιλογές του τα τελευταία χρόνια, αλλά εδώ -για μία ακόμη φορά- αποστομώνει τους πάντες με ένα mix που διαθέτει βάθος, όραμα και φαντασία. Ο Luciano, κατά πώς φαίνεται, είναι ακόμα ο man και αν μη τι άλλο αυτό το mix αποτελεί περίτρανη απόδειξη του ανατρεπτικού και απαράμιλλου στυλ που τον διακρίνει σαν DJ. Respect!

 

 

 

liloagainwatergate-x5. Watergate - X (Watergate)
10 χρόνια Watergate (σ.σ.: μακράν το καλύτερο βερολινέζικο club της νέας δεκαετίας) και δύο CDs με αποκλειστικά κομμάτια, μεταξύ άλλων από dOP/Hendrik Schwarz (το πρώτο κομμάτι που έγραψε ever), Soul Clap & Baby Prince/Jesse Rose/DJ Sneak/Subb-an & Hector/Tiefschwarz/M.A.N.D.Y. vs Lopazz/Maceo Plex/Benoit & Sergio/Catz 'n Dogz & SLG και Guillaume & The Coutu Dumonts.

 

 

 

liloagainnews_1_tracey_thorn6. Tracey Thorn - Tinsel & Lights (Srtange Feeling)
Προσθήκη της τελευταίας στιγμής μεν, μακράν η πιο χριστουγεννιάτικη και χειμερινή συλλογή τραγουδιών που έχω απολαύσει  τα τελευταία χρόνια δε. Η Tracey Thorn των Everything But The Girl διασκεύασε με τον πιο μοναδικό και ζεστό τρόπο 10 κομμάτια εκλεπτυσμένης ποπ, τόσο από το μοντέρνο ρεπερτόριο (βλ. White Stripes, Sufjan Stevens, Scritti Politti) όσο και από πιο ρετρό ονόματα (Joni Mitchell, Randy Newman). Το αποτέλεσμα σηκώνει Lagvulin, τζάκι και καλή συντροφιά.

 

 

liloagainFutureboogie27. Various Artists - Futureboogie 10 (Futureboogie)
Δέκα χρόνια πριν, αν έλεγες σε αυτά τα τυπάκια από το Μπρίστολ ότι η βραδιά που ξεκινούσαν δειλά εκεί τότε θα κατέληγε σε ένα από τα πιο σημαντικά ανερχόμενα labels  του 2012,  μπορεί και να κάνανε ντροπαλά από μέσα τους μια ευχή. Η Futureboogie είναι η νέα ετικέτα/οικογένεια για παραδειγματισμό. Full support!

 

 

 

 

liloagaindiynamic_5_years8. Various Artists - Charity Collection: Five Years Of Diynamic (Diynamic)
Αυτό που έγινε φέτος παγκόσμια μόδα στις πίστες, δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα καλοστημένο πλάνο πενταετίας του ευφυέστατου Γερμανού παραγωγού και ιδιοκτήτη της Diynamic Solomun. Αν υπάρχει ένα χορευτικό label που θα θυμάται από το 2012 ο Αθηναίος clubber, αυτό είναι η Diynamic.

 

 

 

liloagainlevon_vincent_fabric9. Levon Vincent - Fabric 63 (Fabric)
Το καλύτερο φετινό Fabric mix, κατά την ταπεινή μας άποψη.

 

 

 

 

 

 

liloagainAmeLive10. Ame - Live (Innervisions)
...το Live συγκεντρώνει ίσως τις πιο ενδιαφέρουσες μίξεις από την αφρόκρεμα των κυκλοφοριών του διδύμου την τελευταία δεκαετία. Βαθύ, έξυπνο, ατμοσφαιρικό και περιπετειώδες... oι Ame συνεχίζουν να θεωρούνται αυθεντίες όταν το ζητούμενο είναι house ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured