news_konboΞεκινάει η listomania λοιπόν! Η χαρά του μουσικού συντάκτη, του blogger μα πάνω απ' όλα του hipster. Είμαι τρομερά περίεργος να δω πού θα πάει φέτος η πρωτιά, μιας και οι πρώτες λίστες από το Rough Trade μέχρι το Uncut δεν δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρα ο δίσκος που κάνει κουμάντο στο 2012. Τα είχαμε πει και πέρυσι, ότι ο χαμός κυκλοφοριών θα οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη ανομοιογένεια και θα απομακρυνόμαστε από τις πραγματικά ποιοτικές μουσικές παραγωγές.

Επιπλέον, με τέτοιο πλουραλισμό αυτά που αξίζει να ακούσουμε είτε θα φτάνουν στα αυτιά μας καθυστερημένα είτε θα πέφτουμε θύματα της συνομωσίας των μετρίων συναυλιακών promoters και μουσικών δημοσιογράφων, που συνήθως διαθέτουν τη γνώση των απολύτως βασικών. Στις επόμενες 3 εβδομάδες θα κάνουμε λοιπόν κι εμείς την προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε τις καλύτερες κυκλοφορίες που αναφέρθηκαν μέσα από την στήλη σε επίπεδο singles, άλμπουμ  και συλλογών. Θα τσεκάρω επίσης το Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. περιμένοντας τις προτάσεις σας για δίσκους και singles που σχετίζονται με το ύφος της στήλης αλλά μας ξέφυγαν μέσα στη χρονιά. Δυστυχώς οι προσπάθειές μου για τη συγκομιδή promo κυκλοφοριών από ένα πιο ευρύ φάσμα (βλ. indie pop-rock/R'n'B/hip hop/soul/jazz) δεν έχουν καρποφορήσει κατά το αναμενόμενο.

news_2_pere_ubuLilis Bros weekend DJ circus: Παρασκευή 30/11 @ Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα) + Σάββατο 1/12 @ ΤΩΡΑ Κ44, στα πλαίσια του Red Ribbon Day party που κάνει το περιοδικό TICKITYFLIPPINBOO.

Και την άλλη Παρασκευή το μεγάλο Δεκεμβριανό πάρτυ της ένωσης Αθηναίων DJs Together στον ολοκαίνουριο χώρο του Appartment (Kολωνού 76, Μεταξουργείο).

 

 

 

 

 

 

 

Singles:

inflagranti1. In Flagranti - Eocene (Codek)

Re-edit του ελβετικού στην καταγωγή, πάλαι ποτέ νεοϋορκέζικου και νυν λονδρέζικου σε διαμονή nu-disco διδύμου των In Flagranti, στο περίφημο "Walking In Your Footsteps" των Police. Αποκλειστικό single για το junodownload.com, πετυχαίνει στην ώρα του το 1980s pop revival που αναμένεται να βγάλει στη φόρα το νέο άλμπουμ του ποπ σταρ Bruno Mars.

 

 

 

bruno-moonshine2. Bruno Mars - Moonshine (Atlantic)

Κατά φωνή. Ένα από τα πιο όμορφα ποπ κομμάτια της χρονιάς, σε συμπαραγωγή του αψεγάδιαστου Mark Ronson. Υποψήφιο ποπ άλμπουμ της χρονιάς και ας μου ζητήσει επιτέλους ένα περιοδικό να γράψω την άποψή μου για τη φωνή αυτού του τύπου. Μερικές φορές δεν είναι κακό να είσαι μαζικός.

 

 

 

goldenbug3. Golden Bug ft.Mau - One Way (La Belle)
H La Belle Records,  αδερφικό label της Gomma, κυκλοφορεί τη Δευτέρα το νέο single του Golden Bug, η electro nu-disco άποψη του οποίου δεν πείθει ιδιαίτερα. Mου άρεσε όπως που συνειδητοποίησα ότι οι Freeform Five δραστηριοποιούνται ακόμα και ότι ο ταλαντούχος Kasper Bjorke έκανε μία ακόμα φιλότιμη προσπάθεια να ρεμιξάρει.

 

 

 

coblestone_jazz4. Cobblestone Jazz - Before This (Wagon Repair)

Το σούπερ γκρουπ των Cobblestone Jazz (Μatthew Johnson, The Mole, Tyger Dhula, Danuel Tate) σε νέες deep οργανικές και progressive με την τζαζ έννοια περιπέτειες. Παιχνιδιάρικα rhodes σύνθια, αυστηρά τύμπανα και αργόσυρτες μπασογραμμές. Ναι, αυτή τη house αξίζει να την ψάξεις. Η Wagon Repair άλλωστε σπάνια κάνει λάθος.

 

 

 

Night-Plane5. Night Plane - Heartbeat EP (Soul Clap Records)

To 001 της εταιρείας των soft house superstar DJs Soul Clap είναι ίσως το crossover track του τριμήνου. Οι κολλητοί των Wolf & Lamb έπιασαν το νόημα στη φάση του progressive rock electronica παραγωγού Night Plane και το κομμάτι που θα ροκάρει τις ψαγμένες ανά τον κόσμο πίστες στην ώρα αιχμής είναι το κολλητικό "Heartbeat". Κι αν δεν πιστεύεις πόσο καλό είναι, αναλογίσου αυτό: στο b-side "Gold Soundz" ο μάστορας διασκευάζει τους παλιούς αγαπημένους μας Pavement! Το βάζεις στο DJ bag με κλειστά μάτια.

 

cracki005_isaac_delusion_early_morning_ep_cover_300_web6. Isaac Delusion - Early Morning EP‏ (Cracki Records)

Ονειρική ποπ στα καλύτερά της. Από εκεί που το άφησε ο Erlend Oye συνεχίζει αυτός ο Γάλλος τραγουδοποιός φουτουριστικής κοπής, χαρίζοντας μας εδώ 4 κομμάτια (το ένα καλύτερο από το άλλο) ολόφρεσκου indie electronic pop ήχου. Στ' αλήθεια αυτό το EP σε κάνει να θες να κλείσεις το ξυπνητήρι και να ονειρευτείς για 5 λεπτά ακόμα. Αν ζήσατε και εσείς μεγάλες στιγμές στη 2x2 πίστα του ΠΟΠ θα πρέπει να βάλετε άμεσα αυτό το δισκογράφημα στην καθημερινότητά σας. Αριστούργημα.

 

 

 

 

Αlbum:

no_regular_play1. No Regular Play - Endangered Species (Wolf & Lamb)

Δωσ' μου λίγη Νέα Υόρκη ακόμα! Το ντεμπούτο των πιο jazz-friendly και soulful φίλων του δαιμόνιου νεοϋορκέζικου label είναι άλμπουμ παλαιάς σχολής με R'n'B φιλοσοφία, μπόλικα vintage 1980s σύνθια, τον χαρακτηριστικό ήχο της τρομπέτας τους και σέξι ρυθμικά. Greg Paulus & Νick De Bruyn γνωρίζονται από τα 8 τους, μετακόμισαν πριν μια πενταετία στη Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκαν στο πατάρι του περίφημου Marcy Hotel των W+L. Δύο ορόφους πιο κάτω ολοκλήρωσαν το φετινό καλοκαίρι αυτό το υψηλής αισθητικής άλμπουμ, με ένα acid deep disco ομώνυμο κομμάτι να είναι ο φόρος τιμής τους στη μεγαλύτερη επιρροή τους, τον J. Dilla (βλ. "Kickback") κι άλλες εννιά «άνετες» οργανικές συνθέσεις που παντρεύουν το soul jazz υπόβαθρο των μουσικών σπουδών τους με τις deep sexy house φόρμες που γνώρισαν στο Marcy και την κοινή τους αγάπη για το hip hop και τo R'n'B των 1990s. Θέλει τον χρόνο του, αλλά σχεδόν τον κερδίζει κιόλας.

Compilation:

ouroboros-presented-low-limitOuroboros presented by Low Limit (Innovative Leisure)

Ο Low Limit aka Βryant Rutledge (1/2 των Lazer Sword) έστησε αυτή τη συλλογή με σκοπό να παρουσιάσει τη διαφορετικότητα της EDM σκηνής της Βορείου Αμερικής. Και επέλεξε παραγωγούς και κομμάτια που να μπορούν να αντέξουν στον χρόνο και να καλύπτουν ευρύ φάσμα της εν λόγω ηλεκτρονικής σκηνής. Από τη στιλάτη house των Background Sound και Braille στο περίεργο techno των Ghosts On Tape (διάλεξε το σχεδόν κλασικό "Sex Chat"), στις ταξιδιάρικες κιθαριστικές φωνές του Machinedrum, στον ξεχωριστό garage bass ήχο των Clicks & Whistles και στα cinematic σχεδόν 2- step θέματα του Αnenon, αυτή η συλλογή δεν καταγράφει απλά τη λιγότερο εκτεθειμένη αλλά άκρως δημιουργική ηλεκτρονική σκηνή του αμερικανικού Βορρά, αλλά καταφέρνει παράλληλα να σε ταξιδέψει εκεί και να νιώσεις το πώς συνδέεται η τοπογραφία με τα beats και με τις ηλεκτρονικές μουσικές παλέτες που προκύπτουν από την εκεί καθημερινότητα. Ενδιαφέρον.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured