News

tokyo_19.10_newsΤα κουνούπια στην Αθήνα τσιμπάνε ακόμα και το ενδιαφέρον μου για τις νέες μουσικές τάσεις βρίσκει στόχο στη συλλογή του Jon West Moombah Marauders: το Μοοmbahton είναι το νέο είδος που χορεύει τα πιτσιρίκια από την Κωνσταντινούπολη ως το L.A. Aκόμα κι αν ποτέ δεν γράψω για αυτά να ξέρετε ότι με ενθουσιάσαν σε επίπεδο παραγωγής και ενορχήστρωσης τα καινούρια άλμπουμ του Flying Lotus, των Tame Impala και της νέας άφιξης στο R'n'B σκηνικό, Μiguel.

Η Τετάρτη στο Tώρα Κ44 με τους Wedding Singers είναι το νέο Σάββατο. Επίσης και αυτή την Παρασκευή 19.10 συμπράτω πίσω από τα decks, ύστερα από πολλούς μήνες, με τον καλό μου φίλο-blogger Zώη Χαλκιόπουλο (aka Mr.Z) στο Τόκυο Bar στο 21 της Σίνα.
Facebook Event: http://www.facebook.com/events/413060242082299/

 

news_pere_20.10Το Σάββατο 20.10, μαζί με τον Λιλή junior, επισκεπτόμαστε το νέο αγαπημένο μου μέρος για ποιοτικά κοκτέιλ και freestyle Djing, βλ. Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Singles:

ryan_vail1. Ryan Vail – Remixed (Champion Sound Recordings)

Είναι ωραίο όταν υπάρχει συναίσθημα και τα bpm πέφτουν στις R'n'B ταχύτητες του ανερχόμενου dub wizard Auntie Flo. Μια τετράδα από ανατρεπτικά remixes στο νέο single του Ιρλανδού Ryan Vail για την Champion Sound. Νu disco remix από τον κιμπορντίστα της La Roux (Fort Romeau), Burial dubstep από τον Unknown και noisey dub από τον Brokenchord συμπληρώνουν την κυκλοφορία.

 

 

 

shelter_point_forever-now2. Shelter Point – Forever For Now (Hotflush Recordings)

H νέα προσθήκη στη Hotflush του Scuba είναι ο 20χρονος Shelter Point. Αργόσυρτο dub με βαθιά μπάσα και με τις trip hop μελαγχολικές μελωδίες των Portishead. Το "Sleep Easy" βρήκε τη bootleg θέση του πλάι στο "Say My Name" των Destiny's Child για το mixtape μου στον Ρόδον FM.

 

 

 

navid_izrahi3. Navid Izadi – Ain't Got The Time EΡ (Double Standard)

Ηλεκτρονική soul με 1980s ηχόχρωμα από το νέο όνομα στο ρόστερ του θυγατρικού label της Wolf+Lamb. Οι Pillow Talk πανταχού παρόντες για να δώσουν τα φώτα τους σε μια αξιόλογη πεντάδα κομματιών, από την οποία ξεχωρίζω την επηρεασμένη από το hip hop προσέγγιση του "Follow The Leader".

 

 

 

luca_c4. Luca C & Brigante ft. Roisin Murphy – Flash Of Light (Southern Fried)

Αφού σου το 'πα! Όταν τον περασμένο Μάρτιο η Just Gazing έφερνε τον Luca C στο ΛΑΜΔΑ, όλα έδειχναν ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Το κομμάτι ορόσημο για τη σέξι house των αθηναϊκών clubs φέρει στην παραγωγή τη σφραγίδα του Ιταλού και στα φωνητικά τη μεταξένια φωνή της Roisin Murphy. Φτιαγμένο για να δακρύζουν κορίτσια στις πίστες. Αγνοήστε το remix του Solomun, δεν πιάνει μία μπροστά στο πρωτότυπο. Κυκλοφορεί Δευτέρα 22/10.

 

 

MOULLINEX_5. Μoulinex – Take Μy Pain Away (Gomma)

Single του μήνα στο Mixmag του Νοεμβρίου, άλλο ένα nu-disco hit με μαζικό ρεφρέν για τη συμμορία της Gomma.

 

 

 

 

 

tiefshwarz6. Tiefshwarz – Ηurricane 2012 (Souvenir)

Στην εορταστική 50η κυκλοφορία της δικής τους Souvenir, τα αδέλφια Ali & Basti (Tiefshwarz) επιλέγουν ένα 2012 edit του κλασικού house hit “Hurricane”, με τον συνήθη ύποπτο Jaw των dOP να τζαμάρει στα φωνητικά.

 

 

 

 

3 Albums:

legowelt_paranormalsoul-1. Legowelt – The Paranormal Soul (Clone)

Ένας εκ των πρωτοπόρων του ευρωπαϊκού EDM ήχου, ο Ολλανδός Legowelt κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ στο πλέον αξιόλογο label της πατρίδας του, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις κλασικές αξίες του house/techno ήχου της Αμερικής. Σικάγο για τα "Clap Your Hands" και "Τransformation Of The Universe", μυστηριώδεις Ντιτρότι ατμόσφαιρες για τα "Εlementz Of Houz Music", "Rave Till Dawn", "On The Tiger Train" και Νέα Υόρκη για το φινάλε του "Οn A Cold Winters Day", που κερδίζει την παρτίδα. Τechno γεμίσματα στο "Το The Homeland" και acid bleeps στο "I Only Move U" για ένα άλμπουμ που όντως ανοίγει νέους δρόμους στον μέχρι τώρα χαρακτηριστικό ήχο του Legowelt.

paul_mac2. Paul Mac – Hotel Insomnia (EPM)

Techno βαρέων βαρών, το οποίο προέκυψε από αϋπνίες σε δωμάτια ξενοδοχείων, χαρακτηρίζει τα 13 νέα κομμάτια του τέταρτου άλμπουμ του Βρετανού παραγωγού –ο οποίος ειδικεύεται στο είδος. Συναντάμε εδώ σχεδόν όλες τις υποκατηγορίες του είδους, από τον κλασικό Detroit tech ήχο μέχρι την πιο acid εκδοχή του και τη σχεδόν trance (ενίοτε) άποψη κομματιών όπως το πρόσφατο single “Drums & Breaks”. Ενδιαφέρον παρουσιάζει μόνο για όσους ακολουθούν το συγκεκριμένο ύφος κι έχουν ανακαλύψει μαζικούς χώρους τύπου U-matic για ανάλογες θεματικές βραδιές.

 

miquel_campell3. Μiguel Campbell – Back In Flight School (Hot Creations)

O κύριος "Something Special, Sexy And Wonderful" που τρέλανε τις απανταχού κορασίδες, ξεπούλησε στο Beatport και έμαθε τις μάζες να λικνίζονται στους σέξι ρυθμούς της deep house, επιστρατεύει όλες του τις disco house επιρροές και κυκλοφορεί το ντεμπούτο του για την εταιρεία του Νο. 1 DJ (βάση DJ Mag) Jamie Jones. Όχι πολύ μακριά από το single-σήμα κατατεθέν του, ο δίσκος του Campbell είναι μεν επαναλαμβανόμενος αλλά παράλληλα εύκολος στο να τον ακούσεις και να διαλέξεις τα hit για τα επόμενα σετ σου, με τον ήχο που εσχάτως απολαμβάνουν και οι Αθηναίοι clubbers. Oι soul/funk και disco αναφορές, οι οποίες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, είναι πανταχού παρούσες στο μεγαλύτερο διάστημα του δίσκου, ενώ η 1980s ποπ του ανυπέρβλητου Michael Jackson στοιχειώνει τις γραμμές των φωνητικών. Θα το ήθελα περισσότερο οργανικό και λιγότερο computer-made αλλά σε ένα κοινό που ακολουθεί τις μόδες του τι είναι cool τυφλά και απολαμβάνει τις ξεσηκωτικές –ομολογουμένως– funky & pulsing bass lines (κυρίως υπό την επήρεια ουσιών), δεν τίθεται θέμα. Και πάλι καλά να λέμε που έχει γυρίσει η μόδα στη soulful deep house και δεν χρειάζεται οι superstar DJs της χώρας μας να παίζουν ακόμα progressive... Ασχέτως του πόσο σωστά κάνει αυτό για το οποίο έγινε γνωστό το label της Hot Creations, το  συγκεκριμένο άλμπουμ χρειάζεται πολλά καρβέλια ακόμα για να φτάσει τον Jamiroquai.

1 Συλλογή

Watergate – X (Watergate)

watergate-x10 χρόνια Watergate (σ.σ.: μακράν το καλύτερο βερολινέζικο club της νέας δεκαετίας) και δύο CDs με αποκλειστικά κομμάτια, μεταξύ άλλων από dOP/Hendrik Schwarz (το πρώτο κομμάτι που έγραψε ever), Soul Clap & Baby Prince/Jesse Rose/DJ Sneak/Subb-an & Hector/Tiefschwarz/M.A.N.D.Y. vs Lopazz/Maceo Plex/Benoit & Sergio/Catz 'n Dogz & SLG και Guillaume & The Coutu Dumonts. Συν μια σειρά από εορταστικά πάρτυ, τα οποία σου κόβουν την ανάσα, καταλαβαίνεις ότι μόνο το Fabric μπορεί να κοντράρει τη φήμη και πελατεία που έχει στην πιάτσα το Watergate. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στήνονται εκεί οι μόδες που ακολουθεί η Αθήνα έξι μήνες μετά. Απαραίτητο –κυκλοφορεί 9 Νοέμβρη.


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured