patitnews«I'm not a businessman, I am the business, man». Οι στίχοι του
 Jay-Z μένουν κολλημένοι στο μυαλό μου ενώ ετοιμάζω το DJ line-up του καλοκαιριού για το "Πατητήρι" της Just Gazing, στη Χώρα της Φολεγάνδρου. Οι υποχρεώσεις που βαραίνουν το management ενός κοκτέιλ μπαρ σε καλοκαιρινή σεζόν, σχεδόν με αναγκάζουν να περιορίσω την τελευταία στήλη πριν το καλοκαιρινό break σε μια λίστα με τα 10 promo singles και άλλα τόσα άλμπουμ που θα συνοδεύσουν τα σετ μου κάτω από τον έναστρο ουρανό της Φολεγάνδρου. Μαζί μου ένα εκλεκτό line-up φίλων και DJs, καθώς και μια σειρά από ημερομηνίες στις οποίες η ξενοιασιά του καλοκαιριού θα συναντήσει την πάρτυ διάθεση και την καλή μουσική.

 

 

 

 

patitnews2Παρασκευή & Σάββατο 27 & 28/7: Ison (Reworks Festival/Thessalloniki)

Κυριακή 29/7: Chevy (Needless - Social Grooves/Athens)
Παρασκευή 3/8: Lilis Bros & Kormoranos (Athens)
Σάββατο 4/8: Digital Riot & Kormoranos  (Athens)
Κυριακή 5/8: Εvening Session w/ Kormoranos (Athens)
Παρασκευή 10/8 & Σάββατο 11/8: Costas Argyriou (Tall Guy DJ, K44/Athens)
Τετάρτη 15/8: Lilis Bros & Friends (summertime festive)

Περισσότερα για τα DJ dates στο Πατητήρι εδώ: http://www.facebook.com/Patitiri

 

 

 

 

 

 

 

Τα 10 singles που προτείνουμε για το φετινό καλοκαίρι:

10. In Flagranti – Magojiro [Codek]

Κλασική Ιn Flagranti disco, μπολιασμένη με cosmic acid feedbacks.

9. Safeword – My Love [Mobilee]

Το Σαν Φρανσίσκο μπαίνει για τα καλά στον χάρτη της deep house και οι Safeword αποδεικνύονται η πολυτιμότερη μεταγραφή του καλοκαιριού για τη Mobilee.

8. Flowers And Sea Creatures – Head First Then Heart [Buzzin' Fly]

Έχει την Kid A εποχή των Radiohead γραμμένη με κεφαλαία γράμματα στις επιρροές του. Ανάλαφρο όπως το βραδινό αεράκι στην Πούντα. Μερικές φορές μια υπέροχη φωνή και μια καλογραμμένη ακουστική κιθάρα είναι αρκετά.

7. Simplicity Is Beauty – Telemachus [The Public Stand]

Ηλεκτρονική μουσική με βάθος και συναίσθημα. Για το βράδυ που θα μεθύσεις και θα χορεύεις τα πάντα.

patitsimplicity_is_beauty

6. Spitzer – Sergen EP [Infine]

Τα «νυχτερινά», έτσι όπως τα αντιλαμβάνεται εν έτει 2012 o Spitzer για λογαριασμό της Infine του υπερδραστήριου Γάλλου Αgoria.

5. Dirty Channels & Bugsy feat. Amina – Alone (Josh Wink remix) [Ovum]

Το αφεντικό και θρύλος της αμερικάνικης house ρεμιξάρει τη νέα προσθήκη στο label του και στήνει τη μεγάλη dancefloor μπίζνα του καλοκαιριού.

4. Gudrun Gut – Simply The Best (Thomas Fehlman remix) [Monika Enterprise]

Η μόνη διασκευή στο κλασικό κομμάτι της Tina Turner που αξίζει να έχετε μαζί σας αυτή τη σεζόν. Ηλεκτρονική batucada.

3. Dop – Kisses [Circus]

Κάπου ανάμεσα στον Jamiroquai και στον Prince, οι Dop μας στέλνουν την αγάπη τους από το Παρίσι για μία ακόμη φορά.

2. Luca C & Brigante feat. Robert Owens – Tomorrow Can't Wait [Southern Fried]

Τo απόλυτο undreground house hit για τα βράδια του Αυγούστου! Επιλέξτε το χωρίς δεύτερη σκέψη, συνοδεύεται και από remix των Art Department.

patitluca_c_

1. Maetrik – The Poem [Ellum Audio]

Maetrik aka Maceo Plex, σε ένα ακόμη funky deep disco house έπος για το νεοσύστατο label του. Τα λόγια του reggae ποιητή Μutaburuka εμφανίστηκαν στο κλασικό 1990s single του Βοbby Konders και φέτος ο Maetrik έκανε το ιδανικό comeback.

patitmaetrik

Τα 10 άλμπουμ που προτείνουμε για το φετινό καλοκαίρι:

patitdeniz_kurtel1. Deniz Kurtel – The Way We Live (Wolf And Lamb)

Η υπερδραστήρια Deniz Kurtel, ενάμιση χρόνο μετά το εξαιρετικό άλμπουμ της για την Crosstown Rebels, ρίχνει τους τόνους και τα bpm και μοιράζεται την αγάπη με την οικογένεια των Wolf And Lamb, παραδίδοντας το καλύτερο ηλεκτρονικό funk δίσκο της σεζόν. Στο πλευρό της η αφρόκρεμα του κινήματος της love house: Gadi Mizrahi, Pillow Talk, Tanner Ross, Kenny Glasgow (Art Department), Soul Clap και οι Voices Of Black. Mακράν ο πιο απολαυστικός δίσκος του φετινού καλοκαιριού.

2. Various Artists – Charity Collection: Five Years Of Diynamic (Diynamic)

Αυτό που έγινε φέτος παγκόσμια μόδα στις πίστες, δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα καλοστημένο πλάνο πενταετίας του ευφυέστατου Γερμανού παραγωγού και ιδιοκτήτη της Diynamic Solomun. Τα 5 χρόνια και οι παραπάνω από 50 κυκλοφορίες του label γιορτάζονται με αυτήν την –απαραίτητη για τους φίλους της dance– συλλογή, με τους καλύτερους της indie meet dance αισθητικής να ρεμιξάρουν τις σημαντικότερες στιγμές της εταιρείας μέχρι τώρα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Hot Chip, Digitalism, Cassius, WhoMadeWho, Grammatik, Gui Boratto, Teenagers και Kraak & Smaak.

patitteengirl_fantasy_tracer3. Teengirl Fantasy – Tracer (R&S)

To φθινόπωρο του 2010, τα labels True Panther Sounds και Merok κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο των Τeengirl Fantasy (ονόματι 7AM). Δύο χρόνια μετά έχει έρθει η σειρά του επιδραστικού βελγικού label R&S να κυκλοφορήσει το εξαιρετικό Τracer. Πλούσιο σε ευφορικές μελωδίες, έξυπνοι ηλεκτρονικοί χρωματισμοί, guests με μεγάλο credit (βλ. Romanthony, Panda Bear και η ανερχόμενη Κelea) και έχεις έτοιμο το ιδανικό πακέτο για έναν ακόμη καλύτερο δίσκο, με φρέσκο ήχο, από το νέο ηλεκτρονικό γκρουπ που λατρεύουν οι nerd συντάκτες των FACT, Xlr8r και Pitchfork. Τechno, pop, R&B και house σε 10 καλοστημένες συνθέσεις. Ιδανικό soundtrack για το καράβι.

patittartelet-contemporary4. Various Artists – Tartelet Contemporary (Tartelet)

Καλό είναι όταν ένα τόσο επιδραστικό στους house κύκλους label όπως η παριζιάνικη Tartelet κυκλοφορεί συλλογή, να μην τίθεται θέμα αμφισβήτησης. 9 στα 10 κομμάτια της συγκεκριμένης (η οποία υπηρετεί το cosmic laid back house groove του καλοκαιριού με επιτυχία) είναι γραμμένα κατ’ αποκλειστικότητα και τα ονόματα που συμμετέχουν αποτελούν την creme de la cremε της νέας οργανικής house γενιάς. Κenton Slash Demon, Brandt Brauer Frick, James Braun, 2400 Operator και Muff Deep μας ανοίγουν μάτια και αυτιά.

 

patitmambotur_elemental5. Μambotur – Elemental (Cosmo)

Καλοφτιαγμένο latino house και chill out αισθητική που ταιριάζει γάντι στα κυριακάτικα evening cocktail sessions και είναι το νέο soundtrack για τη σιέστα μας στο νησί. Το απολαμβάνω σαν αμαρτία κι ας ξέρω ότι είναι φτιαγμένο από τις εμβληματικές tech house περσόνες των Argenis Brito και Pier Bucci. Είμαι δε σίγουρος ότι από τον Nicolas Jaar μέχρι τον Villalobos, θα έχουν μόνο καλά λόγια και χαμόγελα για αυτό το καλοκαιρινό διαμάντι.

 

 

patitmala-cuba6. Μala – Mala In Cuba (Brownswood Recordings)

Τον Μάιο του 2011 ο dubstep supertar Mala (Digital Mystikz) ταξίδεψε στην Αβάνα της Κούβας μαζί με τον Gilles Peterson για να ηχογραφήσουν και να συνεργαστούν με ντόπιους μουσικούς από το Havana Cultura Project. Το ηχητικό ντοκουμέντο που προέκυψε, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτέμβρη. Η αρκετά πρώιμη αναφορά μου σε αυτό είναι ίσως η πιο απλή ένδειξη του ενθουσιασμού μου για ό,τι απολαμβάνω εδώ και μερικές μέρες στη Φολέγανδρο, λίγο πριν βασιλέψει ο ήλιος.

 

 

patitdewalta_wander7. De Walta – Wander (Haunt Music)

Δεν θα βρεις καλύτερο άλμπουμ κάτω από την ετικέτα Βerlin deep sexy house! 9 κομμάτια καταδικασμένα να βρουν τη θέση τους στα πιο επιλεκτικά και σωστά δομημένα house DJ sets.

 

 

 

 

patitMR_G_STATE_OF8. Mr. G. – State Of Flux (Rekids)

Λίγοι ξέρουν τα μυστικά για έναν καλό staight house δίσκο όπως ο Μr. G –γνωστός στις παγκόσμιες πίστες και ως ο άνθρωπος-μπασογραμμή. Στο ντεμπούτο του για το κορυφαίο βρετανικό label Rekids, πακετάρει 11 κομμάτια τα οποία φλερτάρουν με όλα σχεδόν τα είδη της house και έχουν σαν κοινό παρανομαστή τις βαθιές ατμόσφαιρες και το ασταμάτητο groove.

 

 

 

9. Delta Funktionen – Traces (Delsin)

Niels Luinenburg aka Delta Funktionen. Παγωμένη και γεμάτη περιπέτεια electronica με πολλές διαστάσεις και electro σκοτεινό υπόβαθρο. Κερδίζει άνετα τον σεβασμό των μυαλωμένων, αλλά δύσκολα ακουμπά τις καρδιές –πιθανόν να μην το θέλει άλλωστε.

patitv.a._in_the_city10. Various Artists – In The City Vol. 2 (Souvenir)

Από τα χεράκια και τους υπολογιστές των αδερφών ΤiefSwarz, το νούμερο 2 της συλλογής Ιn Τhe City βρίσκει τον deep tech house ήχο της εταιρείας σε μεγάλες φόρμες. Μια σειρά από ανερχόμενα νέα ονόματα (βλ. Sierra Sam, Emanuel Satie, Denis Horvat, Kasbah Zoo και Chris Wood) υπογράφουν το χορευτικό soundtrack για όσους ξεμείνουν την πόλη. Ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή των δικών μας CJ Jeff και Thodori Triantafylloy, οι οποίοι, μετά το μαζικό dancefloor hit "The Way",  τινάζουν κι εδώ τη μπάνκα στον αέρα με τα ύπουλα grooves του "Sian".

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured