News:

Καινούργιο άλμπουμ Ηappened Before με ιδιαίτερο concept (5 επτάιντσα με 5 διαφορετικούς παραγωγούς) για τους My Wet Calvin, ο νέος Sillyboy έρχεται μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ προς το παρόν μπορείτε στο ακόλουθο link να τσεκάρετε ένα teaser 30 δευτερολέπτων από το πρώτο single/video "All The Records"
http://www.youtube.com/watch?v=QjufpNSSskI

mayubu_poster_0305Πέμπτη 3/5 και Παρασκευή 11/5 οι Lilis Bros στο Pere Ubu (Κύπρου 74, Γλυφάδα) ενώ αυτή την Παρασκευή η τελευταία από τις τρεις εμφανίσεις του Κυρίου Κ. στο TΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) με εκλεκτό καλεσμένο τον συνήθη ύποπτο με τη μάσκα αλουμινόχαρτο.

 

mayKOS_K_K44_3_NIGHTS_FOR_WEB

4 Albums Out This Week:

mayLovelock1. Lovelock – Burning Feeling (Internasjonal)

Ολόφρεσκο 50λεπτο άλμπουμ από ένα ακόμη project του πολυάσχολου Steve Moore (aka Zombi, aka Gianni Rossi), αυτή τη φορά για λογαριασμό της Internasjonal (η ετικέτα του Prins Thomas). Με παρελθόν σε labels όπως Kompakt, Permanent Vacation, Eskimo και !K7, το Βurning Feeling είναι μακράν η πιο 1980s disco επηρεασμένη δουλειά του Moore, ο οποίος αποθεώνει εδώ τον ήχο των αναλογικών συνθεσάιζερ και σκοτεινιάζει όσο μπορεί τις μελωδίες των φωνητικών. Αρκετά mid-tempo ώστε να ταιριάζει στα εκλεκτικά  disco σετ του Prins Thomas ή των Aeroplane και με ατμόσφαιρες που παραπέμπουν σε film noir στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Στιλάτο, με σωστή δόση από Italo disco αλλά και με vintage στοιχεία που αποδεικνύονται καταλυτικά στην ανάδειξη των πιασάρικων γραμμών στο μπάσο, στις φωνές και στα πλήκτρα. Ίσως η πιο ποπ και φιλική προς τις πίστες δουλειά ενός παραγωγού ο οποίος συνήθιζε να παράγει καλοφτιαγμένο prog-rock με το project των Zombi. Το χρυσαφί concept στο εξώφυλλο του ταιριάζει γάντι, όπως του ταιριάζουν και οι πίστες με glam/disco διακόσμηση. Highlights το ομώνυμο κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο, το επικό 8λεπτο "Don't Turn Away" και η  αγαπησιάρικη cosmic disco του πρώτου single "Μaybe Tonight".

jmayohn_daly2.   John Daly – Sunburst (Drumpoet Community)

Από το Κορκ της Ιρλανδίας, ο John Daly έκανε αισθητή την παρουσία  του στους ηλεκτρονικούς κύκλους το 2009 μέσω της Wave Music του Francois K, με το άλμπουμ Sea & Sky. Η φετινή επιστροφή του στη δισκογραφία γίνεται πάλι μέσω των παλιών του γνωριμιών με την Drumpoet Community, με το Sunburst να ενώνει τις τελείες στα πεδία της dub, της disco και της techno. Ο οργανικός και βαθύς ήχος του κυριαρχεί στη βάση των συνθέσεων, ενώ παρόντα είναι σχεδόν όλα τα κλισέ τέτοιων κυκλοφοριών, όσα φλερτάρουν με έναν πιο space-y και ταξιδιάρικο ήχο. Pulse, μπασογραμές και χαμηλά σε bpm ρυθμικά, με αφηρημένα θέματα σε επίπεδο μελωδιών αλλά με σωστά χτισίματα, τα οποία δημιουργούν έναν οικείο στον ακροατή ήχο. Το "Deep Heat" είναι κλασική περίπτωση nu-disco κομματιού που θα μπορούσε να παίζει σε beach bar κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή στις πρώτες πρωινές ώρες όταν θες κάτι αδιάφορο αλλά ταυτόχρονα σέξι –με τον τρόπο που μας έμαθε η Ιμπίθα πίσω στις αρχές των 1990s. O τίτλος του δίσκου, το εξώφυλλο και κομμάτια όπως τα "Moon Pool", "All Night" και "Daybreak" παραπέμπουν από κάθε άποψη σε ζεστές καλοκαιρινές νύχτες. Ευχάριστο μεν, ολίγον τι συνηθισμένο δε.

mayPrinciples_of_geometry3. Principles Of Geometry – Βurn The Land & Boil The Oceans (Tigersushi)
 
Μια από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις γαλλικής ηλεκτρονικής ποπ, οι Principles Of Geometry –έχοντας κερδίσει το εναλλακτικό μουσικόφιλο κοινό με το εξαιρετικό A Mountain For President (δίσκος που έφερε τις ευλογίες και την συμμετοχή του Sebastien Tellier)– κυκλοφορούν αυτή τη βδομάδα από την Tigersushi του Joakim το «δύσκολο» τρίτο άλμπουμ, με διαστημικό και τρόπον τινά progressive ύφος. Προσδιορίζοντας οι ίδιοι τις αναφορές τους κάπου ανάμεσα στους Boards Of Canada και το soundtrack Κamikaze του Froese, διατηρούν τις ποπ ισορροπίες που τους δίδαξε ο Tellier στον προηγούμενο δίσκο και κρατάνε αληθινό τον ηλεκτρονικό ήχο του Παρισιού, με τις όποιες παραμορφώσεις και τις 1980s synth pop αναφορές. Όλα τα όργανα είναι ηχογραφημένα σε ζωντανούς χρόνους, με θαυμαστά τρικ σε επίπεδο παραγωγής και με αξιοζήλευτη χρήση του αναλογικού ήχου των συνθεσάιζερ, με τα φαντάσματα των πιο στρωτών στιγμών της Ed Banger και των πρόσφατων Daft Punk να συναντούν τις John Carpenter σκοτεινές εμμονές (Moloch, Mongrel, Enoma). Αν του δώσετε χρόνο, έχει όλα τα φόντα να γίνει το νέο αγαπημένο σας σουβενίρ από το Παρίσι.

maysoul_clap4. Soul Clap – E  Funk (Wolf + Lamb)

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι περιπτώσεις των disc jockeys που καταφέρνουν πρώτα να κάνουν το όνομά τους σαν καλοί DJs και μετά να συνεχίσουν εξίσου επιτυχημένα την καριέρα τους σαν παραγωγοί. Μπορεί οι Βοστονέζοι Soul Clap να μην ανήκουν σε αυτή την κατηγορία –μιας και τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανεβάσει αρκετά υψηλά τον πήχη του DJing (πείθοντας μια ολόκληρη γενιά clubbers να χαμηλώσει τα bpm και να νιώσει την αγάπη μέσω των disco house grooves)– αλλά στο ντεμπούτο τους για λογαριασμό της αγαπημένης μου τα τελευταία χρόνια Wolf + Lamb, κάνουν σίγουρα την πιο φιλότιμη και φιλόδοξη προσπάθειά τους. Μακριά από τα στιβαρά deep house beats τα οποία επικρατούν στα σετ τους, εδώ κρατούν μόνο το συναίσθημα και το βάθος της ψυχής (soul) που έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν μέσα από τα εκλεκτικά podcasts τους. Επιπλέον, διαλέγουν το όχι και τόσο συνηθισμένο πεδίο της E Funk  (Electronic Funk: είδος που αρχικά δημιούργησαν θρύλοι όπως ο George Clinton και Afrika Bambaataa και πρόσφατα εξέλιξε ο Dam Funk) για να δημιουργήσουν ένα δικό τους disco, break beat, funk υβρίδιο, με κοσμικές ατμόσφαιρες και μελωδίες που άλλοτε σε υπνωτίζουν και άλλοτε λειτουργούν σαν ιδανικό soundtrack για ένα ξεχωριστό βράδυ στην κρεβατοκάμαρα. Κοινώς, το ντεμπούτο των Soul Clap μπορεί να μην είναι ο απόλυτα χορευτικός δίσκος που αναμέναμε, όμως σίγουρα είναι σέξι και μπορεί να πιάσει τους ρυθμούς της μαύρης (εκ του «μαύρη» μουσική) ψυχής σου.
 
1 Compilation Out This Week:

maymasterpiece_-_weatherallVarious Artists – Masterpiece/compiled by Andrew Weatherall (Ministry Of Sound)

Έχει κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του σερ όσον αφορά τους Βρετανούς παραγωγούς της καρδιάς μας. Και, εδώ και μια τριετία, βρίσκεται στην ιδιαίτερα προνομιούχο θέση να εισπράττει με κάθε τρόπο τόσο την αγάπη όσο και τον σεβασμό (αλλά και τα χρήματα) των ανθρώπων που πιστεύουν στον θρύλο του Ανδρέα Καλοκαιράκι (όπως περιπαιχτικά τον φωνάζαμε στα χρόνια της Αγγλίας με μια φίλη). Κυρίες και κύριοι, ο Andrew Weatherall επιστρέφει με νέο mix CD, νέο ήχο και ένα από τα πιο δυνατά labels/clubs να υποστηρίζουν το DJ όραμά του την τελευταία διετία. Βραδύκαυστη disco με σκοτεινά αλλά άκρως ερωτεύσιμα vibes, δυνατές μπασογραμμές και τον δικό του ήχο κατατεθέν, μετά τα επικά tribal house σετ του. Η βάση του Masterpiece mix βρίσκεται στο τελευταίο εν Αθήναι σετ του στο Yoga Bala, σχεδόν δύο χρόνια πριν –τότε που θεωρούσε τις acid disco γραμμές στα 110 bpm ό,τι πιο ενδιαφέρον και εγκεφαλικό μπορεί να υποστηρίξει ένας DJ του επιπέδου του. Ακριβώς αυτό, άλλωστε, είναι το concept του mix και προκείμενου να το υπηρετήσει σωστά δεν διστάζει να ρίξει στην πυρά και μια δεκάδα από δικά του remixes και edits σε αξιοσέβαστους καλλιτέχνες από μια ευρεία γκάμα ηχητικών κατευθύνσεων (από Grinderman μέχρι Cut Copy).  Στο tracklist που ακολουθεί –και έχοντας μιξάρει το εν λόγω υλικό για μια ακόμη φορά με υποδειγματικό τρόπο– ο σερ Andrew αποδεικνύει γιατί είναι μια από τις πιο επιδραστικές φιγούρες της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη.

1. The Asphodells 'A Love From Outer Space'
2. Grinderman 'Heathen Child' (Andrew Weatherall Remix)
3. Timothy J.Fairplay 'Sleighride' (Andrew Weatherall Remix)
4. The Asphodells 'Lost Cities'
5. Hardway Brothers 'Mania's Theme' (Andrew Weatherall Remix)
6. Kalidasa 'Burstin' Through'
7. Craig Batley 'Birdshell'
8. Apiento 'The Orange Place'
9. Chida 'Danca'
10. The Horrors 'Wild Eyed' (Andrew Weatherall Remix)
11. Wooden Shjips 'Crossing' (Andrew Weatherall Remix)
12. Walls 'Into Our Midst'
13. Timothy J.Fairplay 'The Final Reel' (Andrew Weatherall Remix)
14. Scott Fraser 'A Life Of Silence'
15. Mario Vierra 'Cosmic Matter'
16. Kasper Bjorke 'Man From Venice'
17. Bonar Bradberry 'You Were Away (Space Ranger Hypno Mix)
18. Rudy's Midnight Machine 'Ecstatic Love Machine'
19. Midnight Savari 'Phantom Galaction'
20. Tornado Wallace 'Insect Overlords'
21. Sons And Daughters 'Orion' (Emperor Machine Remix)
22. Cut Copy 'Sun Gold' (Andrew Weatherall Remix)
23. Bogdan Irkuk a.k.a. Bulgari 'My Weakness' (Prins Thomas Discomiks)
24. Copyshop 'Lipps' (Pete Herbert Dub)
25. Pacific Horizons 'Stealing The Fire From Heaven'
26. The Subs 'Decontrol' (Aquarius Heaven Remix)
27. Black Light Smoke 'Switchback'
28. Soft Rocks 'Magic Mikk'
29. Martin Brodin 'Badabing' (Diskjokker Remix)
30. Ajello 'Crystal Babe'
31. Name In Lights 'Ur Oskunni'
32. Brioski 'Radio Anatomy' (Emperor Machine Remix)
33. Toddla T 'Watch Me Dance' (Andrew Weatherall Remix)
34. Todd Terje 'Ragyshe'
35. Primal Scream 'Uptown' (Andrew Weatherall Remix)
36. A.R. Kane 'A Love From Outer Space'

5 Singles Out This Week:

mayAtom_bomb1. Voices Of Black – Atom Bomb (Double Standard)

Η επιστροφή των  Νεοϋορκέζων Voices Of Black  στην ετικέτα του Gadi Mizrahi (ένας εκ των Wolf+Lamb), είναι soulful, γεμάτη  nu disco love και έχει funky synths  τα οποία παραπέμπουν σε Dam Funk. Εξαιρετική παρέα για τις πρώτες βόλτες στην θάλασσα. Συνοδεύεται από remixes των Tanner Ross και No Regular Play.

 

 

 

maytennis2. Tennis – Make It Good (Life & Death)

Ο Tennis είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής ενός εκ των πλέον ανερχόμενων dance labels της τελευταίας διετίας (βλ. Life & Death) και κυκλοφορεί το πρώτο του EP συνδυάζοντας τη σκοτεινή και μελαγχολική πλευρά των 1980s με τον deep house ήχο των ημερών μας. Κιθαριστικά αρπίσματα πάνω από γεμάτα beats και τεμπέλικα φωνητικά με soul/gospel προεκτάσεις λειτουργούν καταλυτικά στη δημιουργία μιας απελπισμένης όσο και ερωτικής ατμόσφαιρας. Η Life & Death είναι αναμφισβήτητα μία από τις ετικέτες που δημιουργούν τις νέες τάσεις στη χορευτική μουσική.

 

maycoblestone_jazz3. Cobblestone Jazz – Who's Future? (Wagon Repair)

H Aμερική επιστρέφει δυναμικά στον acid bass ήχο του Detroit και το νέο 12ιντσο της κολεκτίβας των Cobblestone Jazz επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον future funk της deep house. Στο ομώνυμο κομμάτι της πρώτης πλευράς κυριαρχούν πιο laidback μελωδίες ενώ στο "Across The Nation" της δεύτερης πλευράς το electro τζαμάρισμά τους παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με break ρυθμoλογία.

 

 

mayrude_hegelstein4. Ruede Hagelstein – Soft Pack Remixes (Souvenir)

Τα "Berlin" και "Private" ξεχώρισαν από το αξιόλογο  φολκ-ο-τρόνικα ντεμπούτο του Ruede Hagelstein και των Νοbletes  και εδώ τυγχάνουν της εξαιρετικής house μεταχείρισης των Μatthias Kadens και Chris Wood & Meat αντίστοιχα. Αρκετά minimal και βερολινέζικο, ως αναμενόταν άλλωστε.

 

 

 

5. Camea – City Watch Over Me (BPitch Control)

Το νέο όνομα της  ΒPitch φτιάχνει μουσική η οποία αναπνέει κάπου ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στο Βερολίνο και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά του τα επιβλητικά tech house beats και τις βαριές μπασογραμμές. Απλές μελωδίες με σωστά χτισίματα και πολλά υποσχόμενα DJ tools. Ξεχωρίζω το σκοτεινό "Οnly The Shadow Knows".
 


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured