Νews:

brkoaprilnewsΗ χορευτική μουσική σκηνή στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας αυτή την εβδομάδα, με το Miami Winter Music Conference να ψάχνει τα dancefloor hits του φετινού καλοκαιριού, την ίδια στιγμή που το Sonar festival πραγματοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα crossover στην ιστορία του αιώνιου ντέρμπι (Sonar vs Primavera), κλείνοντας σαν headliner τη Lana Del Ray.
 
Στα δικά μας, οι Space Blanket παρουσιάζουν αυτό το Σάββατο το Cosmic EP τους στο ισόγειο του Bios, με τους ανανεωμένους Mary's Flower Superhead (εκ Θεσσαλονίκης) στο line-up, ενώ την άλλη Παρασκευή 30/3 ο υπογράφων μαζί με τον Tall Guy DJ κάνουν πρεμιέρα του special DJ σετ "DON'T TOUCH MY BOYFRIEND" στο ΤΩΡΑ Κ44.

 

 

2 Albums Out This Week:

brkoaprilel_txef_a1. Εl_Txef_A – Slow Dancing In A Burning Room (Flakun)

Ωραίος τίτλος άλμπουμ, αλλά δύσκολο όνομα για καλλιτέχνη. Με κυκλοφορίες στο πρόσφατο παρελθόν σαν Aitor Etxebarria σε σημαντικές ετικέτες όπως Hypercolour, Suol και Wazi Wazi, ο Βάσκος Εl_Txef_A παρουσιάζει τώρα το ντεμπούτο του για την Flakun, έχοντας κατασταλάξει στον δικό του απλό μα αναγνωρίσιμο deep house ήχο. Συνεχίζοντας την παράδοση των ηλεκτρονικών παραγωγών από το Μπιλμπάο, ο νεαρός χτίζει μια βάση από sampl-αρισμένους ήχους, ενώ –σε συνδυασμό με live studio sessions και συμμετοχές καλεσμένων κυρίως στα φωνητικά– παραδίδει έναν δίσκο ολοκληρωμένο και ηχητικά και σε επίπεδο ατμόσφαιρας. Το εναρκτήριο "A Place To Fall Apart" σε βάζει αμέσως στο νόημα, εισάγοντας για πρώτη φορά τα στοιχειωμένα και παραμορφωμένα φωνητικά του δημιουργού και δίνοντας ιδανική πάσα για τις πρώτες deep μελωδίες και για τα samples του "Breath". Τα "Rise And Fall" και "Lovely Minds" στη συνέχεια –με φωνητικά του Bisconti– είναι τα αδιαμφισβήτητα χιτάκια της υπόθεσης, ενώ το electro pop single "Save The World" που κλείνει τον δίσκο, μας αφήνει με την ανεκπλήρωτη φαντασίωση μιας υποθετικής συνεργασίας του Neil Hannon με τον Dam Funk. Γεμάτος και φρέσκος ήχος, με ωραίες ιδέες και με έξυπνες ποπ ενορχηστρώσεις, οι οποίες θα κερδίσουν τους ανοιχτόμυαλους ακροατές.

brkoaprilthe_time2. The Time & Space Machine – Taste The Lazer (Tirk)

Μια νεοψυχεδελική μελωδία στις φωνές σου τραγουδά «Good morning, time to face the day». Σε συνδυασμό με τις πρώτες ανοιξιάτικες λιακάδες στην πόλη, το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Time & Space Machine (aka o Richard Norris, συνεργάτης του Erol Alkan στους Beyond The Wizard Sleeve και πρώην μέλος του 1990's cult group The Grid) μπαίνει με άνεση στη λίστα με τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους που άκουσες αυτό τον μήνα. Όχι μακριά από την groovy ψυχεδέλια των Wizards και με τη σωστή δόση sci fi που θα μπορούσαν να προσφέρουν εν έτει 2012 οι Spiritualized, αυτός είναι ο δίσκος που πιθανόν να παραβλέψουν τα ψαγμένα indie kids του Pitchfork αλλά σίγουρα δεν θα λείψει από τις λίστες καλλιτεχνών όπως οι Washed Out. Τηρώντας ιδανικές αναλογίες ανάμεσα στα κοφτερά rock n' roll riffs, στις αργόσυρτες αναλογικές μελωδίες των garage moog συνθεσάιζερς και στα στακάτα ρυθμικά τύμπανα, τα 10 κομμάτια του Taste The Lazer φέρνουν στο σήμερα τον vintage 1960's ήχο με τον πλέον πρωτότυπο και ριζοσπαστικό τρόπο. Τίτλοι όπως "Pill Party In India" , "Black Rainbow" , "Explosions In The Sky" και "Μagic Mountain" θα πρέπει να σας κάνουν κλικ από μόνοι τους για το πόσο φευγάτος και ανατρεπτικός είναι αυτός ο δίσκος. Πολύ έμπειρο, λέμε!

1 Compilation Out This Week:

brkoaprilBelleandLate Night Tales compiled & mixed by Belle & Sebastian (Late Night Tales)

Η βρετανική σειρά συλλογών που κάποτε θα ονομάζαμε «Chill Out» καλεί αυτή τη φορά τους Σκοτσέζους indie ήρωες της γενιάς των 30+ να επιμεληθούν 80 λεπτά μουσικών επιλογών, με όσα θα σας έπαιζαν αργά ένα βράδυ σπίτι τους. Αν παρακολουθείς το Avopolis την τελευταία δεκαετία καταλαβαίνεις ότι μάλλον είναι περιττό να ασχοληθώ με το τι διάλεξαν να βάλουν εδώ τα μέλη των Belle & Sebastian, που κάποτε ήξερες καλύτερα από τους φίλους του αδερφού σου. Αλλά αν είσαι κάτω των 25 θα πρέπει να κάνεις μια μικρή έρευνα. Σχεδόν όλα τα –όχι και τόσο αναγνωρισμένα αλλά επιδραστικά– ονόματα της κιθαριστικής (με τάση ψυχεδέλειας) ποπ από τα 1960's και μετά βρίσκονται εδώ. Ασφαλώς και υπάρχει η αναμενόμενη εμμονή τους με τις σκοτσέζικες μπάντες, αλλά υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις επιπέδου Mulatu Astatke ή Milton Nascimento & Lô Borges. Όπως δε μαρτυρά και το ακόλουθο playlist, oι Belle & Sebastian μένουν πιστοί στον ήχο τους και παρουσιάζουν ένα mix που όντως θα ήθελες να ακούσεις από εκείνους. Επιπλέον, λειτουργεί εξαιρετικά τις πρώτες πρωινές ώρες...

Broadcast - Ominous Cloud
The Wonder Who? - Watch The Flowers Grow
Joe Pass - A Time For Us
Mulatu Astatke - Yekermo Sew (A Man Of Experience And Wisdom)
Milton Nascimento & Lô Borges - Tudo Que Você Podia Ser
Marie Laforêt - Et Si Je t'aime
Bonnie Dobson - Bird Of Space
Dorothy Ashby - Soul Vibrations
McDonald And Giles - Tomorrow's People
Gold Panda - Quitters Raga
Broadcast - Chord Simple
The Pop Group - Savage Sea
Stan Tracey Quartet - Starless And Bible Black
The Lovin Spoonful - Darlin Be Home Soon
Belle And Sebastian - Crash
Roland Vincent - L.S.D. Partie
Toro Y Moi - Still Sound
Ce'cile - Rude Bwoy Thug Life
Remember Remember - Scottish Widows
Trees - Streets Of Derry
Blood, Sweat & Tears - Spinning Wheel
Pete Shelley - Homosapien (Dub)
Steve Parks - Still Thinking Of You
David Behrman - On The Other Ocean
Paul Morley - Lost For Words

7 Singles Out This Week:

brkoaprilyes_wizard1. Yes Wizard – V09D09 (Tigershushi)

Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της βραζιλιάνικης electronica, ο Yes Wizard κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα το δεύτερο EP του για το παριζιάνικο label Tigershushi. Επηρεασμένο από μια Ayahuasca τελετή που παρακολούθησε πρόσφατα στην περιοχή Mata Atlantica, το EP αυτό έχει σαν βάση του την tribal ρυθμολογία, ενώ τα τρία του κομμάτια συνδέονται με το παρόν μέσω της Chicago house αισθητικής.

 

 

2. EZVL + Lewis Boardman – Various Artists (Souvenir)

Ιδιαίτερα πρωτοποριακή σαν ιδέα αυτή η κυκλοφορία. Το νέο 12ιντσο της Souvenir είναι ο ορισμός του σκοτεινού και βαθύ double decker. Οι δύο ανερχόμενοι Καναδοί παραγωγοί μοιράζονται από μια πλευρά, παρουσιάζοντας 3 κομμάτια ο καθένας. Άλλοτε σκοτεινή και άλλοτε ζεστή και βαθιά, η house αυτού του ύφους πάντα θα βρίσκει θέση στα σετ των αδερφών Schwarz. Ξεχωρίζω το "Everybody Will Survive" από τον Ezvl και το μπασάτο "Red Light Lullaby" από τον Lewis Boardman.

brkoaprildillon3. Dillon – Tip Tapping Remixes (BPitch)

Chaim και Catz N΄Dogz είναι οι remixers  που ξεχωρίζουν με τη δουλειά τους στα δύο καλύτερα κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ της Dillon, με το οποίο είχαμε ασχοληθεί μερικούς μήνες πριν. Ο Chaim δίνει κάνει λίγο πιο σκοτεινό και σέξι το "Tip Tapping", ενώ οι Catz N' Dogz ξεχωρίζουν τη μελωδία των φωνητικών στο "Abrupt Clarity".

 

 

 

brkoaprilkhordium4. Kristian Heikkila – Khordium/02 (EPM)

Νέο single για τον μέχρι πρόσφατα digital διανομέα της EPM. Ο Σουηδός Kristian Heikkila –έχοντας προϋπηρεσία στις hip hop παραγωγές της χώρας του– επιστρέφει στην αγαπημένη του techno φόρμουλα και στην παρούσα κυκλοφορία έχει την τιμή να τον συνοδεύουν (σε επίπεδο remixing) οι Lee J Malcolm και Vince Watson. Βαρύ.

 

 

 

brkoaprilthe_countach5. The Countach – Shadows EP (Métis Recordings)

Η ένατη κυκλοφορία της ανερχόμενης Metis, η οποία έχει ήδη αρχίσει να κερδίζει έδαφος στα underground σετ DJs όπως ο Ivan Smagghe. Περιλαμβάνει 3 νέα κομμάτια ενός μυστήριου παραγωγού από το Μάντσεστερ,  που ηχογραφεί σαν «The Countach» και παίζει εγκεφαλικό acid house με επιρροές από τον βιομηχανικό ήχο των Michael Mayer ή Magda.

 

 

 

brkoaprilspencer_parker6. Spencer Parker – The Improvised Minotaur Remixes (Rekids)

Remix 12ιντσο με την τελευταία συνεργασία του Spencer Parker για την πάντα αξιόλογη Rekids. Στα χέρια του Γάλλου resident DJ του Rex, Molly, το “Improvised Minotaur” μετατρέπεται σε 8λεπτο tribal έπος, ενώ στην άλλη πλευρά ο Παριζιάνος Djulz κρατάει τη minimal αλλά πάντα αποτελεσματική γραμμή του στο "Romantic".

 

 

 

brkoaprilairhead7. Airhead – Wait/South Congress (R&S)

Ντεμπούτο 12ιντσο του Airhead για τη θρυλική R&S, στα χνάρια που βάδισε ο James Blake: post-dub, broken beats με ακουστικές κιθάρες και γυναικεία φωνητικά. Εξαιρετικές ατμόσφαιρες και αν μη τι άλλο ένα θετικό πρώτο δείγμα, ενόσω περιμένουμε το πλήρες άλμπουμ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured