Η φετινή άνοιξη εκκινεί συναυλιακά για το αθηναϊκό κοινό με ένα συγκρότημα-φαινόμενο, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει την Ευρώπη χάρη στις άκρως ξεχωριστές και πάντα πρωτότυπες εμφανίσεις του, που συνδυάζουν ένα ξέφρενο ηχητικό κράμα με τρελή κινησιολογία, φανταχτερά κοστούμια με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και μια παρέα μουσικών και τραγουδιστών που το σίγουρο είναι πως μεταδίδει απλόχερα το πάθος της για μουσική, χορό και γλέντι μέχρι τελικής πτώσης. Ο λόγος φυσικά για τους Deluxe, που ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή του Arch Club - Live Stage το Σάββατο 1 Απριλίου, φέρνοντας τη μεταδοτική τους τρέλα στα μέρη μας και μεταφέροντάς μας στον πολύχρωμο μουσικό κόσμο τους. Να λοιπόν και πέντε πολύ σημαντικοί λόγοι που καθιστούν την εμφάνισή τους σε αθηναϊκό έδαφος στο πρώτο μεγάλο συναυλιακό γεγονός της άνοιξης!

Πιστεύουμε στις παρέες

Οι Deluxe φέρουν μακρά ιστορία που μας πάει πίσω στα παιδικά τους χρόνια, όταν και σχηματίστηκαν στο Aix-en-Provence της Νότιας Γαλλίας. Η αγαπημένη μπάντα σχηματίστηκε σε αυτή τη μικρή γαλλική πόλη βόρεια της Μασσαλίας από τρεις παιδικούς φίλους που αποφάσισαν να ξεκινήσουν να παίζουν μουσική στον δρόμο, τριγυρνώντας στις γειτονιές όπου και μεγάλωσαν και έμαθαν τις μουσικές με τις οποίες ξεσηκώνουν σήμερα τα πλήθη. Αυτή η παρέα θα επεκτεινόταν τα επόμενα χρόνια, με την προσθήκη δύο ακόμη μελών, ενώ το 2010 εντάχθηκε στην ομάδα η Liliboy, που έγινε σύντομα η frontwoman της μπάντας. Έτσι, οι Pepe, Soubri, Pietre, Kilo, Kaya και Liliboy γυρνούν σήμερα την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι πίσω από όλα τα ωραία στη ζωή κρύβονται σφιχτά δεμένες παρέες με κοινά βιώματα και οράματα.

Λατρεύουμε Fem Rap

Η μουσική των Deluxe κινείται σε ρυθμούς που συνδυάζουν Funk, Εlectronic, Hip Hop, Soul, και Pop, όμως η τραγουδίστριά τους, Liliboy, είναι μια σύγχρονη γυναίκα rapper που φέρνει το Fem Rap στο μουσικό προσκήνιο, παντρεύοντάς το με όλα τα παραπάνω μουσικά είδη και αποδεικνύοντας ότι οι γυναικείες φωνές στο εν λόγω genre είναι ιδιαίτερα δυνατές και άξιες να ακουστούν πέρα για πέρα. Και πολύ δυνατά.

deluxe_live_in_athens_1310

Εμπιστευόμαστε τους Chinese Man

Η γνωριμία των Deluxe στο ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε μετά το 2007, όταν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Chinese Man, τους ανακάλυψαν στους δρόμους της Μασσαλίας όπου και έπαιζαν τη μουσική τους. Η ανακάλυψη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα το συγκρότημα να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά δική του δουλειά δισκογραφικά, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με το EP Polishing Peanuts μέσα από την Chinese Man Records το 2011. Η συνέχεια θα ερχόταν ξανά μέσα από την εταιρεία του δημοφιλούς συγκροτήματος, αυτή τη φορά με την κυκλοφορία του Daniel EP έναν χρόνο μετά. Το 2013 και 2016, οι Deluxe θα γίνονταν για τα καλά γνωστοί εντός και εκτός Γαλλίας, κυκλοφορώντας δύο ολοκληρωμένους, full length δίσκους τους στην Chinese Man Records, τους The Deluxe Family Show και Stachelight.

deluxe_-_bonneville2

Μας έχουν χαρίσει κομμάτια που δεν μπορούμε να περιμένουμε να ακούσουμε

Στα χρόνια της καριέρας τους και μέσα από δισκογραφικές δουλειές τους στις Chinese Man Records, NANANA Production και τελευταία στην Polydor, οι Deluxe έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν στο κοινό μερικά κομμάτια που δεν μπορούμε να περιμένουμε να ακούσουμε ζωντανά και να τα χορέψουμε, με το κέφι να εκτοξεύεται από τις πρώτες κιόλας νότες και συγχορδίες. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ακούσετε στο Arch Club αγαπημένα κομμάτια-φαινόμενο, με εκατομμύρια YouTube views, όπως τα “Tall Ground”, “Pony”, “Superman”, “Tum Rakak”, “Shoes” και “My World”, αλλά και το πολύ αγαπημένο “Flowers” και το ομώνυμο κομμάτι από τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, Moustache Gracias.

 

Το χιούμορ στη μουσική και τη ζωή είναι που μετράει

Αν κάτι ξέρουμε πολύ καλά δεν είναι άλλο από το ότι το χιούμορ στη μουσική και τη ζωή μας είναι που τελικά μετράει. Με σήμα τους ένα old-school μουστάκι, αφού όλα τα αγόρια της μπάντας των Deluxe είναι μυστακοφόροι, και με μια Liliboy να εμφανίζεται συνήθως επί σκηνής με μία φούστα σε σχήμα μουστακιού, το συγκρότημα γυρίζει όλο τον κόσμο προσφέροντας μοναδικές βραδιές και εκρηκτικές συναυλίες γεμάτες χαρά, γέλιο, ευτράπελα και uplifting μουσικές από μια πλούσια ορχήστρα πολλαπλών οργάνων, χωρίς περιττές σοβαροφάνειες, αλλά με όρεξη να περάσουμε όλοι και όλες καλά. Και είμαστε σίγουροι πως αυτό ακριβώς θα συμβεί την 1η Απριλίου.

 

ARCH Club-Live Stage, Ελασιδών 6, Γκάζι

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Early bird: 10€

Normal: 15€

Box Office: 20€

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του: (Public, Wind, Media Markt, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, Metro, My Market)

Tickets Link:

https://www.viva.gr/tickets/music/deluxe-fr-live-in-athens/

   

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured