Συγχωρήστε μου που δεν ξεκινάω με τη σειρά εμφάνισης, αλλά αυτό το live το περίμενα μήνες. Γιατί την Τρίτη 8 Ιουλίου, η Siouxsie Sioux, στην οποία δεν προσδίδουμε κανέναν τίτλο μιας και δεν της αρέσει, θα βρεθεί στη σκηνή του Terra Vibe. Θα μας θυμίσει για ποιο λόγο είναι μια από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες γυναικείες μορφές στο rock και θα μας αποδείξει ότι είναι πιο ζωντανή παρά ποτέ, αφού μέσα στο 2007 έβγαλε το εκπληκτικό album Mantaray. Η Siouxsie, έχοντας γιορτάσει τα 50 χρόνια της, έχει αφήσει πίσω της τις μέρες που ήταν groupie των Sex Pistols, που θεωρούνταν ιέρεια του goth μαζί με τα ξωτικά της (Banshees) και που διατηρούσε μπάντα (τους Creatures) μαζί με τον σύζυγο και συνεργάτη της Budgie. Μόνη της, πλέον, θα μας παρουσιάσει κομμάτια όχι μόνο από το Mantaray μα και τραγούδια των Banshees και των Creatures, στήνοντας το πιο σκοτεινό μα και συνάμα ελκυστικό gothic cabaret, όπως μόνο αυτή ξέρει. Αλλά ας αφήσουμε τον ενθουσιασμό για την κυρία Sioux κι ας τα πάρουμε με τη σειρά.

 

Το φεστιβάλ ανοίγει μια κυρία όχι τόσο γοητευτική εμφανισιακά, σίγουρα όμως ενδιαφέρουσα. Δεν μιλάμε για άλλη από τη Beth Ditto. Η frotnwoman των Αμερικανών Gossip έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον μουσικό τύπο με το υπέρβαρο σώμα της, τις σεξουαλικές της προτιμήσεις και φυσικά με τη μουσική της. Το κομμάτι “Standing In The Way Of Control” αποτέλεσε indie ύμνο των τελευταίων ετών, ενώ το ομώνυμο album έλαβε αποθεωτικές κριτικές. Φημολογείται ότι οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι μοναδικές. Και στη συνέχεια τα ηνία αναλαμβάνει μια μπάντα που επαναπροσδιόρισε, κατά κάποιον τρόπο, το art rock για τη δεκαετία του 1990. Οι dEUS, αγαπημένοι στην Ελλάδα, έχουν πραγματοποιήσει στη χώρα μας μερικές σπουδαίες εμφανίσεις. Ο frontman, Tom Barman, έχει μια από τις γοητευτικότερες βραχνές φωνές του rock και αξέχαστη σκηνική παρουσία. Έχοντας στις αποσκευές τους το ολοκαίνουριο album τους Vantage Point έρχονται στο Terra Vibe για μια εμφάνιση, που - αν κρίνουμε από τις παλιότερες - θα είναι το λιγότερο απολαυστική. Τρίτη στη σειρά εμφάνισης είναι η Siouxsie, ενώ τη βραδιά κλείνει μια μπάντα η οποία είναι από τους πιο ευρέως γνωστούς στην Ελλάδα εκφραστές του καλιφορνέζικου punk. Οι Offspring κυκλοφόρησαν φέτος, μετά από 5 χρόνια, το νέο τους album Rise and Fall Rage and Grace, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς. Φυσικά η ιστορία με τους Offspring κρατά από το 1989, αλλά τη μεγαλύτερη επιτυχία τους γνώρισαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με το album Smash και κομμάτια όπως το “Self-Esteem” και το “Come Out And Play”. Αν είμαστε τυχεροί θα ακούσουμε αυτά τα κομμάτια, μαζί με κάποια από το Ixnay On The Hombre, το Americana και το Conspiracy Of One, καθώς και την καινούρια τους δουλειά.

 

Στη δεύτερη σκηνή που θα υπάρχει στο Terra Vibe το punk θα έχει την τιμητική του. Οι Flogging Molly παίζουν αυτό που πολλοί ονομάζουν κέλτικο punk, αλλά αυτός ο όρος φαντάζει λίγο αστείος. Στην ουσία είναι μια μπάντα σχηματισμένη στο Los Angeles από Ιρλανδούς και ιρλανδικής καταγωγής μουσικούς, με πολλές punk επιρροές και rock διάθεση. Βεβαίως, ο Marky Ramone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το επίθετό του μαρτυρά πως ήταν κάποτε μέλος της πιο punk οικογένειας στην ιστορία της μουσικής και ο ίδιος συνεχίζει αυτή την παράδοση. Όσοι τον είδαν τη σεζόν που μας πέρασε ενθουσιάστηκαν από την ενεργητικότητα του Marky και της μπάντας του, που εκτελούν ουκ ολίγα κομμάτια των Ramones. Εν αναμονή λοιπόν…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured