Η δεύτερη μέρα του Rockwave είναι αφιερωμένη σε πιο…σκληρές εμπειρίες, καλώντας τους Έλληνες metal fans να δούνε από κοντά διάφορους θρύλους του παρελθόντος, μα και του παρόντος, να αποδεικνύουν την αξία τους εκεί όπου φαίνονται όλα: στη σκηνή!

 

Στο Terra, headliners της βραδιάς θα είναι ένα συγκρότημα γνώριμο και αγαπητό στο ελληνικό κοινό, η δημοτικότητα του οποίου εκτείνεται και πέραν των μεταλλικών κύκλων: οι Judas Priest δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και έρχονται «οπλισμένοι» με το νέο τους, διπλό, album Nostradamus. Στην ίδια σκηνή θα παίξουν όμως και οι Within Temptation, που ξεκίνησαν πριν κάποια χρόνια ως μια πιο «αυθεντική» εκδοχή των Evanescence, για να βρούνε σύντομα μια προσωπική ταυτότητα η οποία τους κατέστησε αγαπητούς σε πλήθος fans ανά τον κόσμο - με την αισθησιακή τραγουδίστριά τους Sharon del Adel να έχει βέβαια μερίδιο ευθύνης για αυτό.

 

Πολλοί είναι όμως όσοι περιμένουν πώς και πώς τους Cavalera Conspiracy, το νέο, μετα-Sepultura project των αδερφών Cavalera, που ήδη έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς για το πρώτο του album. Άλλωστε, όπως δήλωσε κι ο Max Cavalera, «το αίμα νερό δεν γίνεται»… Αλλά κι οι Opeth, που θα εμφανιστούν πριν από αυτούς, δεν είναι καθόλου όνομα μικρής εμβέλειας. Με χρόνια παρουσία στα πράγματα και μεγάλη εξέλιξη στον ήχο τους, οι Σουηδοί έχουν το δικό τους αφοσιωμένο κοινό και στην Ελλάδα. Όπως βέβαια μικρό όνομα δεν είναι ούτε οι Morbid Angel, οι οποίοι και θα ανοίξουν τη βραδιά στη βασική σκηνή. Εμβληματικό group για την εξέλιξη και παγίωση του λεγόμενου extreme metal, στέκονται πλέον μόνοι τους ως πραγματικοί θρύλοι στον ήχο αυτόν, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τους πολυάριθμους fans και συνεχιστές τους παγκοσμίως.

 

Και η σκηνή του Vibe όμως δεν έχει λιγότερες συγκινήσεις για τους φίλους του μεταλλικού ήχου. Πρώτοι εμφανίζονται οι Universe 217, οι οποίοι υπόσχονται αργόσυρτες και θορυβώδεις συνθέσεις, συνοδευόμενες από εντυπωσιακά video projections και performance art. Τους ακολουθούν οι InsIDeaD, σε thrash/metalcore μονοπάτια, για να δώσουν κατόπιν τη σκυτάλη στις δυνατές κιθάρες και τα μελωδικά ρεφρέν των Inner Wish. Αυτά για…ζέσταμα, πριν την εμφάνιση των Carcass, οι οποίοι επιστρέφουν 14 χρόνια μετά την τελευταία τους live εμφάνιση και 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του death metal ορόσημου Reek Of Putrefaction. «Ανυπομονούμε να ακρωτηριάσουμε τα αυτιά σας», δηλώνουν - κι αυτό τα λέει όλα…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured