Sex Symbol; Gay Icon; Pop Princess; Ασφαλώς! Μα, ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη survivor από την Kylie. Εκτός, ίσως, από τη Madonna…

Αν κάποιος έλεγε πριν 20 χρόνια στη μικροσκοπική τραγουδίστρια από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας σε τι μεγέθους αστέρι θα εξελισσόταν στα Zeros, μάλλον εκείνη δε θα τον πίστευε – και με το δίκιο της. Το άστρο της Kylie έλαμψε στα τέλη των 80s, τρεμόσβησε στις αρχές των 90s και, τελικά, χρειάστηκε μια father-figure σαν αυτή του Nick Cave για να δώσει στο pop «κορίτσι της διπλανής πόρτας» το φιλί της ζωής, εκεί, γύρω στο 1995. Η συμμετοχή της στο single “Where the Wild Roses Grow” ήταν τόσο λαμπερή που έκανε τον Cave να δηλώνει σε συνεντεύξεις εκείνης της εποχής ότι τον πλησίαζε κόσμος στο δρόμο και τον ρωτούσε αν ήταν αυτός ο «τύπος» που τραγουδούσε με την Kylie. Αυτό βέβαια δείχνει ότι κατά έναν μαγικό τρόπο η περσόνα της Kylie ήταν ήδη εδραιωμένη στο μυαλό του κοινού. Χρειάστηκαν ωστόσο ένα συμβόλαιο με την Parlophone, κάποια πολύ δυνατά pop hits και μερικά προκλητικά video clips για να της χαρίσουν μια θέση στο παγκόσμιο stardome και να τη μετατρέψουν σε φαντασίωση χιλιάδων αντρών. Όλα αυτά βέβαια οδήγησαν, αναπόφευκτα, σε συγκρίσεις με την έτερη pop θεά, τη Madonna, της οποίας, ωστόσο, η Kylie δηλώνει μεγάλη θαυμάστρια. Για τη Madonna πάλι δεν παίρνουμε κι όρκο, αν και πριν μερικά χρόνια εμφανιζόταν στα live της με μπλουζάκι Kylie.

Η Αυστραλέζα τραγουδίστρια μισήθηκε από ουκ ολίγες γυναίκες για το πάλαι ποτέ έτερον ήμισύ της, τον Γάλλο κούκλο ηθοποιό Olivier Martinez. Σύντομα όμως η ζήλια αντικαταστάθηκε από συμπόνια, καθώς η Kylie, το 2005, προσβλήθηκε από καρκίνο του στήθους. Τα media επιδόθηκαν σε έναν απίστευτο παπαρατσισμό μόλις έμαθαν τα νέα, συνέχισαν να επιμένουν τη στιγμή που το κυματιστό μαλλί της αγαπημένης τους star έδινε τη θέση του σε ένα κοντό κούρεμα και παρέμειναν πιεστικά δίπλα της μέχρι που κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Η αισιοδοξία και η στωικότητά της, όμως, έδωσαν κουράγιο και θάρρος σε εκατοντάδες γυναίκες ανά την υφήλιο. Μεγάλη αφοσίωση στο πρόσωπό της έδειξαν, βέβαια, και οι –καθόλου αμελητέοι σε αριθμό– gay fans της, οι οποίοι τη λατρεύουν παράφορα. Η τραγουδίστρια ανταποδίδει την αγάπη στην εν λόγω κοινωνική ομάδα υποστηρίζοντας ανοιχτά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τον αγώνα κατά του Aids και κάνοντας συναυλίες σε πολλά gay venues. Τους τελευταίους μήνες, δε, κυκλοφορούσε η φήμη πως κάτοικοι της Old Compton Street, παραδοσιακά gay περιοχής του Λονδίνου, έκαναν αίτηση να στηθεί μπρούτζινο άγαλμά της στην περιοχή τους και δήλωναν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Daily Star: «Το άγαλμα του Έρωτα θα έπρεπε να βρίσκεται στην Old Compton και όχι στο Piccadilly Circus. Τουλάχιστον όμως τώρα θα έχουμε τη δική μας θεά του έρωτα με τη μορφή της Kylie». Οι αρμόδιες υπηρεσίες, εντούτοις, αναφέρουν πως ποτέ δε δέχτηκαν τέτοια αίτηση και πως επρόκειτο απλώς για ένα περαιτέρω πλάνο προβολής της τραγουδίστριας.

Φέτος, η Kylie, πιο glamorous από ποτέ, παίρνει το βραβείο του Music Industry Trust για το σύνολο της καριέρας της και την προσφορά της ως pop icon, ούσα η πρώτη γυναίκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, και επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο X, το πρώτο album που ηχογράφησε μετά την περιπέτεια της υγείας της. Οι fans της έγιναν ακόμα πιο ανυπόμονοι από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο το πρώτο video clip “2 Hearts”, ένα video στο οποίο η pop συναντά το cabaret και το παλιό Hollywood, όπως ακριβώς και στο απαστράπτον εξώφυλλο του album όπου το υπέροχο πρόσωπο της Kylie κρύβεται πίσω από βαρύ μακιγιάζ. Κανένα μακιγιάζ όμως δεν είναι ικανό να κρύψει τη λάμψη της…

Η αγαπημένη Kylie θα εμφανιστεί στην Ελλάδα στις 22 Μαϊου. Η προπώληση των εισιτηρίων για το live που θα λάβει χώρα στο Terra Vibe ξεκίνησε από το Δεκέμβριο στα Ticket House.

Τιμές εισιτηρίων στη διάρκεια της προπώλησης:
Pl1 100 euro - Oρθίων, ειδική περιοχή αμφιθεατρικά αριστερά και δεξιά της σκηνής
Pl2 70 euro - Oρθίων, ειδική περιοχή μπροστά από τη σκηνή (pitch A)
Pl3 50 euro - Ορθίων, γενική είσοδος

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured