Ένας σχεδόν μήνας απέμεινε μέχρι την ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε φέτος την πιο διευρυμένη από πλευράς εκδηλώσεων γιορτή, με αρκετές αλλαγές...



Καταρχάς, μετά από δύο χρονιές στις οποίες παρέλασαν από τη σκηνή του sonik πάνω από 12 σχήματα της ανεξάρτητης rock σκηνής (σε μια κατάμεστη πλατεία Κλαυθμώνος), φέτος η σκηνή μας θα έχει διαφορετικό ύφος και party διάθεση. Επικεφαλής της ημέρας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα γνωστό hip-hop όνομα από το εξωτερικό σε dj set. Περισσότερα, τις επόμενες ημέρες.

Αλλά και τo index, το free-press μας για το το βιβλίο που συμπλήρωσε αισίως ένα χρόνο ζωής, θα δώσει το "παρών" ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή, ετοιμάζοντας ένα πολυ-event που θα συνδέσει τη μουσική με το βιβλίο.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχει κεντρικό stage στο Σύνταγμα για πρώτη φορά από το 2003. Το πρόγραμμα της μεγάλης αυτής σκηνής (που θα ταυτιστεί με το Coca-Cola Soundwave) θα δώσει έμφαση στον indie pop/rock ήχο, φιλοξενώντας νέα ελπιδοφόρα αλλά και καταξιωμένα ελληνικά και ξένα σχήματα. Eτοιμαστείτε και για μία συμμετοχή-έκπληξη ενός group που έχει άμεση σχέση και με την ομάδα μας...

Ακόμη, η οδός Σίνα στο Κολωνάκι, για πρώτη φορά θα «κλείσει» με μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα στις 21 Ιουνίου με αφορμή και τα 100 χρόνια του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα. Μια μικρή Μονμάρτη ετοιμάζεται να στηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, περισσότεροι καλλιτέχνες από κάθε άλλη φορά θα λάβουν μέρος στις φετινές εκδηλώσεις. Γύρω στους 92 ξένους καλλιτέχνες από 14 περίπου καλλιτεχνικά σχήματα θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τους σκοπούς της Γιορτής, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων συμμετεχόντων ανέρχεται σε εκατοντάδες.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο



Μεταξύ 12 & 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η Ευρωπαϊκή Συνάντηση διοργανωτών της Γιορτής της Μουσικής. Εκεί αποφασίστηκε να δοθεί φέτος έμφαση στις ανταλλαγές καλλιτεχνών και σχημάτων μεταξύ χωρών – μελών.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά, μέσω της Μ.Ε.Σ.Ο., που έφερε και διοργανώνει το θεσμό στη χώρα μας από το 1999, προβαίνει σε ανταλλαγές καλλιτεχνών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες – μέλη!

• Μεταξύ 21 και 23 Ιουνίου οι Film θα ταξιδέψουν στην Λωζάννη. Ανάμεσα στις προτάσεις που έγιναν από τη Μ.Ε.Σ.Ο. οι ελβετοί διοργανωτές επέλεξαν τους Film, ένα συγκρότημα που έχει επάξια εκπροσωπήσει την αγγλόφωνη ποπ – ροκ μουσική της Ελλάδας στο εξωτερικό αρκετές φορές.

• Από την Λωζάννη θα μας έρθουν οι Green Fairy. Με φανερή αγάπη για το κλασσικό ροκ των 70’s, διάθεση για πειραματισμό και επιρροές τόσο ετερόκλητες ώστε να περιλαμβάνουν τον Dimitri Chostakovitch αλλά και τους Opeth, οι Green Fairy απολαμβάνουν ολοένα αυξανόμενο airplay στην χώρα τους και θα εμφανιστούν στην Ελλάδα για πρώτη φορά.

• Οι Raining Pleasure θα βρεθούν στο Παρίσι στις 21 Ιουνίου σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό μουσικό πρόγραμμα της Coca Cola, Soundwave.

• Το Παρίσι μας στέλνει μια από τις πιο σεβαστές φυσιογνωμίες της εκλεκτικής παρισινής hip hop σκηνής, τον νεουορκέζο Beat Assailant. Από την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου “The Hard Twelve” το 2003 μέχρι σήμερα έχει λάβει εξαιρετική στήριξη από τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο και έχει συνεργαστεί με μεγάλες μορφές της hip hop σκηνής όπως οι Outkast, RZA, mc Solaar και Danger Mouse. Με σαφώς πολιτικούς στίχους που προδίδουν τις αυθεντικές hip hop ρίζες του, jazz, electro και στοιχεία αφρικανικής και βραζιλιάνικης μουσικής στον ήχο του, αναμένεται να προσφέρει ένα εκρηκτικό live show με τη συνοδεία εντεκαμελούς μπάντας!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2007 πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Sonik, του Index και του Avopolis.gr.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured