Post-punk, εναλλακτικός 90s ήχος; Μέχρι τώρα, ναι... Το νέο κομμάτι των Infidelity που μπορείτε να κατεβάσετε σε mp3, αλλά μπορείτε να βρείτε και στην πολύ ενδιαφέρουσα νέα συλλογή της RunDevilRun Records 'Little People...Big Noise", δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα που μας εκπλήσσει διαρκώς ευχάριστα, αυτή τη φορά στο πεδίο των αγαπημένων (στο ελληνικό κοινό) καταραμένων τραγουδοποιών με τα διονυσιακά ξεσπάσματα και στρώματα θορύβου.



Info

www.infidelity.gr

Κομμάτι για τη συλλογή σας (mp3 download)

Is This Emotion? Never..

Mini Q&A

Ποιο album σας άρεσε περισσότερο τον τελευταίο καιρό;
Μας άρεσε ο ομώνυμος δίσκος των Matson Jones, καθώς και το e.p. τους ‘Τhe albatross mates for life, but only after a lengthy courtship that can take up to four years’, ο ομώνυμος δίσκος του Brett Anderson, ανακαλύψαμε ξανά τους Manta Ray με το ‘Estratexa’. Επίσης μας άρεσαν οι El pino and the volunteers με το ‘Molten city’, το ‘Your truly angry mob’ των Kaiser Chiefs και το ‘Young mountain’ των This will destroy you.

Ποιος καλλιτέχνης/group θεωρείτε ότι έχει υπερεκτιμηθεί περισσότερο από τα ΜΜΕ;
Οι White Stripes και οι Killers. Αν και μας αρέσουν κάποια από τα τραγούδια τους, δεν έχουν αποδείξει ότι αξίζουν την τεράστια προβολή που τους γίνεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ποιον έλληνα καλλιτέχνη/group εκτιμάτε περισσότερο από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα;
Στέρεο Νόβα, Raining Pleasure, Closer και Bokomolech.

Τι σας ενοχλεί περισσότερο στους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της εγχώριας εναλλακτικής pop/rock σκηνής;
Θεωρούμε ότι η εγχώρια εναλλακτική σκηνή παραγκωνίζεται και δεν προβάλλεται όσο θα έπρεπε, καθώς δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στην προβολή των ξένων καλλιτεχνών. Φυσικά και καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από μια μικρή μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι σε συνεργασία με τα συγκροτήματα έχουν φτάσει την ελληνική σκηνή στο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται θέληση και συντονισμός από την πλειοψηφία τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μια υγιή εναλλακτική σκηνή με δυνατές βάσεις, η οποία ίσως μια μέρα καταφέρει να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να φτάσουμε να μιλάμε για αυτήν όπως ακριβώς κάνουμε σήμερα για την εναλλακτική σκηνή της Σουηδίας (και γενικά των σκανδιναβικών χωρών), του Βελγίου, της Γερμανίας και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει άμεσα στην Ελλάδα;
Αυτό που χρειάζεται είναι να καταφέρουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του ακροατή και να του δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσει αυτή τη σκηνή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία περισσότερων συναυλιακών χώρων, με τη διοργάνωση περισσότερων συναυλιών ελληνικών συγκροτημάτων με χαμηλή τιμή εισιτηρίου, με τις χαμηλές τιμές στα cd, με την προώθηση της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής μέσω του ραδιοφώνου και των υπόλοιπων Μ.Μ.Ε. Γενικά πρέπει η σκηνή αυτή να γίνει προσιτή στον καθένα και να μη χρειάζεται κάποιος να ψάξει πολύ για να βρει αυτό που θα τύχει να του αρέσει. Ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική δεν είναι είδος πολυτελείας για τους λίγους (και στην περίπτωση μας και υπομονετικούς), αλλά ανάγκη που την έχουν όλοι μέσα τους!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured