Τα alt.blues του Lanegan, με τις αιθέριες folk αρμονίες και τα σαγηνευτικά φωνητικά της Isobel Campbell. Ένα ταίριασμα αλά Jane Birkin και Serge Gainsbourg και για να πάμε πιο βαθιά, Belle & Sebastian και Gentle Waves με Screaming Trees και Queens of the Stone Age. H κοινή τους εμφάνιση στο Gagarin 205 (Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου) είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες της χρονιάς -μόνο που κάθε φύλο θα στοχεύει σε διαφορετικές χορδές... Η φετινή συνεργασία των δύο στο “Ballad Of The Broken Seas” ήταν υποψήφια για Mercury Prize και από πολλούς αποθεώθηκε...

ISOBEL CAMPBELL

<>Isobel Campbell: Milkwhite Sheets V2 (1/2007)

<>Isobel: Time Is Just The Same
SnowStorm / Hitch-Hyke (5/2004)

<>Isobel: Amorino
Snowstorm / Hitch-Hyke (4/2004)
 

MARK LANEGAN

< face="Arial">Reviews

<>Mark Lanegan: Bubblegum
(11/2004)

< face="Arial">Mark Lanegan: Field Songs
Sub Pop / Virgin (8/2001)

< face="Arial">Mark Lanegan: I'll Take Care of You (11/1999)

< face="Arial"> Live

<>Greg Dulli & Mark Lanegan (Gagarin 205 - 24/11/2006)

<>Mark Lanegan (Gagarin 205, Αθήνα - 20/11/2003)< face="Arial">

Interviews

<>Mark Lanegan (12/11/2003)

Η Isobel όμως δεν έμεινε εκεί. Στο τέλος της χρονιάς κυκλοφόρησε και άλλο άλμπουμ με τίτλο "Milkwhite Sheets", πηγαίνοντας κόντρα στις προσδοκίες για ειδυλλιακά περιβάλλοντα: η πάλαι ποτέ τραγουδίστρια των Belle And Sebastian στη σόλο της καριέρα δεν ήταν μακριά από την αργόσυρτη, ψιθυριστή folk, αλλά πλέον έχει απογαλακτιστεί εντελώς από κάθε σύγχρονο κώδικα. Το "Milkwhite Sheets" είναι ένα απόλυτα βρετανικό folk album, απαλλαγμένο από την αιθέρια οργανική περιβολή του, απογυμνωμένο εντελώς, τόσο που μια Nick Drake-ίζουσα προσπάθεια (το καταπληκτικό "James") να μοιάζει μοναδικό σύγχρονο απομεινάρι.

Το άλμπουμ αποκτά κοινό παρονομαστή με το English folk revival, τη Shirley Collins, τη Sandy Denny με τους Fairport Convention και εσχάτως τον Devendra Banhart, δημιουργώντας ένα ευρύ και αχανές τοπίο ταξιδιών στο χρόνο, εκεί όπου η αγκαλιά, το σφίξιμο του χεριού και τα μικρά, γλυκά φιλιά βρίσκονται στην ημερησία ερωτική διάταξη.

Τραγούδια για ποτάμια, κάστρα, γλυκά όνειρα και την "αληθινή αγάπη", νανουρίσματα, βικτωριανές μπαλλάντες με την αραιή παρουσία των μαντολίνων και φλάουτων, δένουν με την παιδική φωνή της και συνιστούν ένα απόλυτα λιτό (και γι' αυτό ιδιαίτερα "δύσκολο"), μυοχαλαρωτικό ταξίδι για τις χειμωνιάτικες Κυριακές. Να σημειώσουμε ότι πέντε από τα δεκατρία κομμάτια είναι παραδοσιακά.

Ελπίζουμε όμως να ακούσουμε και τα κομμάτια του πρώτου άλμπουμ, με τίτλο Amorino: Πραγματικά στιγμές σπάνιας ομορφιάς, όπως το ομώμυμο ειδυλλιακό εναρκτήριο που στοιχειώνεται από ένα υπνωτικό φλάουτο, harpsichord και μια τρεμάμενη κιθάρα -Μορικονικό όσο και μπαρόκ, όπως και το σύνολο του άλμπουμ. Ή το “The Breeze Whispered Your Name”, μια μπόσα νόβα ταξιδιάρικη κι ένας φόρος τιμής στην Astrud Gilberto, με στίχους φευγάτους ("The breeze whispered your name / Long enough to hear it / Trees whispered the same / What I must do is follow you"). Κομψό και ντελικάτο, easy listening, αλλά με πλούσιες κι ονειρικές ατμόσφαιρες, μπαρόκ, μελαγχολικό, το "Amorino" θα αρέσει αφάνταστα στους λάτρεις των Serge Gainsbourg και Lee Hazlewood, ενώ για όλους αποτελεί με τον ιδιωματικό του ήχο ένα ρετρό-ρομαντικό ταξίδι...

Ραντεβού λοιπόν στο Gagarin 205, σχετικά νωρίς, καθώς τη συναυλία θα ανοίξει ο Simon Bloom, μαζί με ημιακουστικό σχήμα αποτελούμενο από 7 μουσικούς (ακουστική κιθάρα, φωνή, ηλεκτρική κιθάρα, βιολί, τζουράς, μπάσο, πλήκτρα, δεύτερα γυναικεία φωνητικά), παρουσιάζοντας συνθέσεις από την πρόσφατη ντεμπούτο δισκογραφική δουλειά του, “Real Shadows”.

Oι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00. Εισιτήρια προπωλούνται, προς 30 ευρώ, στο Ticket Point (Ακαδημίας & Γενναδίου 3, πίσω από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής), το Vinyl Microstore (Διδότου 34), το Rock’n’Roll Circus (Σίνα 21) και το www.i-ticket.gr, όπου γίνονται και τηλεφωνικές κρατήσεις, πάντα μέσω πιστωτικής κάρτας, στα τηλέφωνα 801 11 60000 (από σταθερό) και 210 6786000 (από κινητό).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured