To avopolis network και το ΟΞΥ παρουσιάζουν:
son
ικ >words louder than musικ
Το έγκυρο μηνιαίο μουσικό περιοδικό που έλειπε!

Το κενό του μουσικού Τύπου στην Ελλάδα

Γνωρίζουμε καλά ότι ο μουσικόφιλος των 00s δεν ζει στον Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς, αντιθέτως έχει άμεση πρόσβαση στη μουσική πληροφορία και πλήρη γνώση για το τι συμβαίνει στα μουσικά πράγματα, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο απαιτητικό. Επιπλέον διανύουμε μια εποχή που ο Τύπος περνάει την κρίση του και –ιδιαίτερα ο γραπτός– προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί και να βρει την χαμένη του αίγλη και ταυτότητα.

Υπάρχει λοιπόν ένα σαφέστατο τεράστιο κενό αγοράς που μεγαλώνει διαρκώς. Μία ολόκληρη νέα γενιά μουσικόφιλων, εκείνη που μανιωδώς ανταλλάσσει μουσικά αρχεία με διάφορους τρόπους, θεωρεί το πληρωμένο "χαρτί" μία περιττή πολυτέλεια. Μεγάλωσε θεωρώντας περιττό ένα έντυπο το οποίο μετά από κάποιους μήνες δεν θα έχει ουδεμία χρησιμότητα, πέρα από το συνοδευτικό cd. Υπάρχει επίσης κι εκείνη η γενιά μουσικόφιλων που αναπολεί τον πραγματικό ρόλο ενός περιοδικού, εκείνον της ήρεμης και έγκυρης ανάλυσης που προσφέρει ο χρόνος ώσπου να εκδοθεί, εκείνον του συγκεντρωτικού οδηγού, αλλά και της συλλεκτικής αξίας της ίδιας της έκδοσης κι όχι του συνοδευτικού δώρου.

Γιατί λοιπόν να καλυφθεί αυτό το κοινό από μας;

- Αναγνωρίσιμες υπογραφές

Θα αρχίσουμε από αυτό που τα υπάρχοντα έντυπα θεωρούν τελευταίο. Τα πρόσωπα! Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, ενώνονται άνθρωποι που έχουν κάνει συντάκτες και αρχισυντάκτες σε διαφορετικά έντυπα και που τα τελευταία χρόνια δεν έγραφαν πουθενά, απηυδυσμένοι από την κατάσταση του μουσικού Τύπου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας δημιουργώντας ένα άτυπο "all-star game" από πένες στον παραδοσιακό και διαδικτυακό μουσικό Τύπο.

- Δίνουμε στον αναγνώστη την αίσθηση της παρέας

Ο συντακτικός κορμός είναι η παρέα του Avopolis.gr, που φέτος συμπληρώνει 8 χρόνια ζωής, και η επιτυχία του Avopolis στηρίζεται στην μεγάλη αυτή παρέα, στο ίδιο μυστικό, πάντα όμως με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό ως βασικές και απαράβατες αρχές. Κάπως έτσι, το Avopolis.gr είναι καθημερινός τόπος συνάντησης για χιλιάδες Έλληνες. Μαζί μας, εκτός της πλέον «δυνατής» συντακτικής ομάδας του ελληνικού internet θα είναι και μία πλειάδα γνωστών από άλλα μέσα δημοσιογράφων. 3 πρώην αρχισυντάκτες μουσικών περιοδικών, 4 έμπειροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, 5 έμπειροι μουσικοί συντάκτες, με εμπειρία σε σημαντικά έντυπα του χώρου, έρχονται να συμπληρώσουν το πιο hot roster της ελληνικής μουσικής δημοσιογραφίας.

- Διαχρονικότητα του εκδόσιμου υλικού

Γιατί κάθε τεύχος στόχο έχει να αποτελεί συλλεκτική έκδοση, που κανείς θα αναζητά και ένα χρόνο μετά και να διαβάζει. Δεν θα είναι αναλώσιμο προϊόν.

- Η πληρέστερη πηγή ενημέρωσης για όλες τις νέες κυκλοφορίες!

Γιατί θα έχουμε -με διαφορά- τον πληρέστερο οδηγό δισκοκριτικής από όλα τα είδη, από την ηλεκτρονική μουσική και την ποπ, ως το εναλλακτικό rock, τη soul και τη jazz, με τους 20, κορυφαίους στο είδος τους, μουσικοκριτικούς. Γιατί δίνουμε σημασία στο περιεχόμενο και δεν θεωρούμε ότι με μεταφράσεις και αντιγραφές, μπορείς να ανταγωνιστείς την πληθώρα πληροφοριών. Μπορείς όμως να γίνεις πιο σημαντικός και άρα πρωτεύουσα πηγή ενημέρωσης, όπως ακριβώς και το Avopolis.gr.

- Πληθώρα στηλών, με στόχο την συνδυασμένη ενημέρωση των αναγνωστών για όλες τις εκφάνσεις και περιόδους της μουσικής παραγωγής

Γιατί έχουμε επιλέξει πολλές διαφορετικές στήλες στις οποίες θα δώσουμε το προσωπικό στίγμα των συντακτών. Μεταξύ άλλων, θα έχουμε στήλη δικών μας γραμμάτων (παρατηρήσεις σε κείμενα και διαφωνίες από άλλους συντάκτες!), θα δώσουμε χώρο στα ίδια τα κομμάτια, πέρα από τα άλμπουμ, στις απόψεις των αναγνωστών για τους δίσκους ή τις συναυλίες που κρίνουμε, σε άλλους μουσικοκριτικούς, των οποίων τις γνώσεις θα ελέγχουμε μέσα από ειδικά τεστ, σε συγκεκριμένα είδη μουσικής που θα εξετάζουμε ενδελεχώς, ώστε κάθε τεύχος να αποκτά την προαναφερθείσα συλλεκτική αξία. Θα δώσουμε χώρο στα νέα group, θα προβάλλουμε τις διαφωνίες για ένα καλλιτέχνη που προκύπτουν εκ των έσω, με στήλες "υπέρ" και "κατά" και θα έχουμε συνεχείς ανταποκρίσεις από τις μεγάλες μουσικές πόλεις του κόσμου!

- Για πρώτη φορά μία αποτελεσματική διαδραστική επικοινωνία κοινού-συντακτικής ομάδας!

Γιατί δεν θα αποκόψουμε την επαφή μας από το internet, αντίθετα θα χρησιμοποιήσουμε την τεράστια βάση αναγνωστών του Avopolis (55.000 διαφορετικοί χρήστες το μήνα) για να φτιάξουμε τις ερωτήσεις των συνεντευξεων, να διαβάσουμε ιδέες. Και όταν φτάνει η ώρα για τη στήλη "internet" δεν θα αναλωθούμε σε διεκπεραιωτικές παρουσιάσεις διαδικτυακών τόπων (που μπορεί έτσι κι αλλιώς να βρεί κατά κόρον ο χρήστης του), αλλά θα κάνουμε συγκριτικά τεστ online αγορών cd στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα δοκιμάζουμε τα προγράμματα για ανταλλαγή μουσικών αρχείων, θα ακούμε νόμιμα mp3 που προσφέρουν οι καλλιτέχνες νομίμως από τα site τους και θα σας λέμε τη γνώμη μας κ.α. Και, τέλος, θα ιδρύσουμε τη σχολή School of Rock εντός του περιοδικού, όπου ο ίδιος ο αρχισυντάκτης θα "παίζει" με τους αναγνώστες, τόσο στο τεύχος, όσο και ενδιάμεσα, μέχρι την άφιξή του.

- Προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις του αναγνώστη, στην εποχή του internet!

Γιατί ξέρουμε ότι ο στόχος ενός περιοδικού δεν είναι να ανταγωνίζεται το internet. Την ουτοπία – καταδίκη των εγχώριων περιοδικών θα την αποφύγουμε. Ξέρουμε και το internet και τα περιοδικά, αφού στο μεν πρώτο είμαστε πρωτοπόροι και στο μεν δεύτερο έχει δουλέψει σε θέσεις αρχισυνταξίας ή συντάξης, η πλειοψηφία εξ ημών. Ξέρουμε τι να αποφύγουμε και που ακριβώς πονάει το έντυπο.

- Το πρωτοποριακό μας design

Γιατί η σχεδίαση του περιοδικού θα έχει άποψη, από τους κορυφαίους και βραβευμένους art directors των εκδόσεων Οξύ!

- Εναλλακτική διανομή

Εκτός των κλασικών δικτύων διανομής, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το εκτεταμένο δίκτυο (2.000) συνεργαζόμενων βιβλιοπωλείων των Εκδόσεων Οξύ, αλλά και δισκοπωλείων σε όλη την Ελλάδα.

1o τεύχος: 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004
Staytuned!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured