Είτε ως φορέας μεγάλων προσδοκιών τουλάχιστον όσον αφορά στα μεγέθη, είτε προκαλώντας τη μήνυ των πιο θερμόαιμων μουσικόφιλων για τη μία ή την άλλη επιλογή ή παράλειψή του (συνηθισμένα πράγματα εν Ελλάδι), είτε ακόμα (ή κυρίως) ως η μοναδική συντονισμένη, σχεδόν ετήσια, εγχώρια προσπάθεια να λάβει ο όρος φεστιβάλ την πραγματική του έννοια, το Rockwave Festival μας απασχόλησε όσα χρόνια σχεδόν υπάρχουμε.

To Rockwave Festival, γεννήθηκε το 1996 εγκαινιάζοντας το θεσμό των φεστιβάλ στην χώρα μας. Την ίδια χρονιά που γεννήθηκε και η παρούσα online έκδοση εγκαινιάζοντας με τη σειρά της το "θεσμό" των ελληνικών online μουσικών περιοδικών. Μια παράλληλη πορεία με αναμνήσεις, συγκρούσεις, μαγικές στιγμές. Το Avopolis Music Network, η πιο δημοφιλής πλέον πηγή μουσικής ενημέρωσης και κριτικής στη χώρα μας, αποφάσισε φέτος, εκτός από απλός υποστηριχτής του φεστιβάλ, να παίξει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην ενημέρωση του κοινού, με την δημιουργία ενός ξεχωριστού site αφιερωμένου στο Rockwave, το οποίο θα βγεί σύντομα "στον αέρα". Εκεί θα βρίσκετε συνεχή ενημέρωση και θα μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα.

Το φετινό rockwave λοιπόν, που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας αλλά και σκληρής προετοιμασίας, θα είναι πενθήμερο. Θα λάβει χώρα μεταξύ 18 και 22 Ιουνίου 2004, στη δική του, μόνιμη πλέον στέγη, το επονομαζόμενο TERRA VIBE! Ήδη στους δημοσιογράφους ανακοινώθηκαν τα πρώτα σίγουρα ονόματα χθες το βράδυ: PETER GABRIEL, JUDAS PRIEST, PLACEBO, HIM, QUEENSRYCHE, NIGHTWISH. Παρότι όμως δεν αναφέρονται στο δελτίο Τύπου, γνωρίζουμε ότι έχουν κλεισει ακόμα δύο. Οι θρύλοι PIXIES και οι SOUNDTRACK OF OUR LIVES! Περισσότερα θα έχουμε σε αναλυτικά αφιερώματα.

Αλλά τι είναι αυτό το Terra Vibe και που στην ευχή βρίσκεται; Απαντούμε ευθύς αμέσως: Στη Μαλακάσα, με την υποστήριξη της κοινότητας της οποίας θα πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβαλ. Ας αφήσουμε όμως τους διοργανωτές να μιλήσουν για το χώρο:

"Στην Αθήνα του σήμερα, μια πόλη που υστερεί σε υποδομές πολιτισμού, αλλά προσπαθεί όμως ταυτόχρονα να μεταμορφωθεί από πρωτεύουσα σε μητρόπολη, όλοι εμείς που απαρτίζουμε την Didi Music, υποκινούμενοι από την αγάπη μας για την μουσική, την δημιουργική μας διάθεση αλλά και την υποχρέωση να ανταπεξέλθουμε με τα υψηλότερα στάνταρ στις απαιτήσεις των φίλων των συναυλιών μας και του Rockwave Festival, δημιουργήσαμε το Terra Vibe. Oταν κατά πλειοψηφία τα διεθνή φεστιβαλικά γεγονότα πραγματοποιούνται σε φυσικό περιβάλλον -κατά κανόνα εκτός πόλεων, η εμμονή στην αστική προσαρμογή ηχεί παρωχημένη. Σε απόσταση αναπνοής, μόλις 20 λεπτά από την Αθήνα, μέ εύκολη πρόσβαση από την Αττική και Εθνική οδό, το νέο σκηνικό του 21ου αιώνα, το Terra Vibe είναι οι «νοητές πύλες» της πόλης μας. Σηματοδοτώντας την είσοδο και την έξοδο από την πολύβοη Αθήνα, το Terra Vibe είναι το σταθερό σημείο όπου η ενέργεια οι ήχοι και οι εικόνες εκφράζουν το ανθρώπινο συναίσθημα ξεκινώντας και ολοκληρώνοντας το ταξίδι του επισκέπτη σε μια mini απόδραση από το συνηθισμένο και τετριμμένο..."

Ας φύγουμε όμως από τις δηλώσεις κι ας πάμε στην ουσία. Το Terra Vibe, με έκταση 30 στρεμμάτων, βρίσκεται στο 37ο χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, και συγκεκριμένα στον κόμβο της Μαλακάσας, στην Β.Α. Αττική. Ικανό να φιλοξενήσει άνετα 15,000 επισκέπτες, διαθέτει αξιοζήλευτη υλικοτεχνική υποδομή, σταθερές και μόνιμές εγκαταστάσεις υψηλής αισθητικής σε τέλεια αρμονία με το φυσικό τοπίο.

Η πρόσβαση είναι δυνατή με ποικίλους τρόπους:

Οδικώς

• Mε το αυτοκίνητο (δικό σας ή του φίλου σας ), το μηχανάκι σας, το ποδήλατο σας ή ...ωτο στοπ στο 37ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στον κόμβο της Μαλακάσας

• Με δρομολόγια του ΚΤΕΛ που αναχωρούν σχεδόν ανά μία ώρα από την πλατεία Αιγύπτου στο κέντρο της Αθήνας

• Με ειδική ναύλωση ιδιωτικών λεωφορείων από την εταιρεία για την μεταφορά του κοινού.

Σιδηροδρομικώς

• Ο σταθμός απέχει περίπου 2,3 χλμ. και ο Ο.Σ.Ε. παρέχει πυκνά δρομολόγια προς και από την περιοχή.

Ποδήλατα, πατίνια, μόνο με ασφάλεια ζωής...Περισσότερα για το φεστιβάλ πολύ σύντομα! Stay tuned!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured