Η ιδρυτική ομάδα του Half Note Jazz Club και της Megafon Live Activities σε συνεργασία με την ομάδα του θεάτρου Coronet, ξεκινούν από φέτος την παρουσίαση διεθνών θιάσων στο νέο θέατρο Coronet, που βρίσκεται Φρύνης 11, δίπλα ακριβώς από τα village cinemas.

Σ' αυτόν τον πολυχώρο της τέχνης με τα βελούδινα καθίσματα, τους λευκούς δερμάτινους καναπέδες, το φουαγιέ με το στυλάτο design και την ambient διάθεση, τον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό σε hi-tech αισθητική που βάζει την ελληνική θεατρική υποδομή σε νέα standards, ξεκινά από φέτος η παρουσίαση διεθνών θιάσων, Μαύρου Θεάτρου, physical theatre, χοροθεάτρου και κωμωδίας.Κάθε δυο εβδομάδες ένα νέο έργο θα φιλοξενείται στη σκηνή του, που θα μας μεταφέρει μηνύματα και συναισθήματα μέσα από την γλώσσα του σώματος, την παντομίμα, τον χορό και την μουσική και θα αφηγείται χωρίς λόγια - αφήνοντας την φαντασία ελεύθερη - ιστορίες του κόσμου.

Tο ταξίδι ξεκινά στα θέατρα του κόσμου από την Πράγα με το παγκοσμίως γνωστό "μαύρο θέατρο της Πράγας" ενώ ακολουθούν θεατρικές ομάδες από την Ρωσία, την Γαλλία, την Αγγλία και την Ινδία.

Το Avopolis Music Network, βοηθώντας αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια (όπως και κάθε τι που αξίζει πραγματικά τον κόπο) δημοσιεύει το πρόγραμμα των παραστάσεων, σε ένα εκτενές αφιέρωμα! Να είστε εκεί! Πάμε λοιπόν:

Από 8 μέχρι 21 Νοεμβρίου ο θίασος "Image theatre" δημιούργημα του μουσικού Alexander Cihar και της χορογράφου Eva Asterova που συνδυάζει μοντέρνο χορό, πρωτοποριακή μουσική, παντομίμα και interactive θέαμα έρχεται για να μας παρουσιάσει το έργο "Fiction". Tο "Fiction" περιέχει όλα εκείνα τα μαγικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε τη φαντασία μας. Πρωτότυπη χορογραφία, αστέρια που λαμπυρίζουν στο σύμπαν, αστεροειδείς που πέφτουν, ένα διαστημόπλοιο, δυο τρελοί αστροναύτες, ένα πολυπόδαρο καμπιοειδές πρασινοκόκκινο τέρας, πολύχρωμοι ποπ-αρτ βάτραχοι, μπλε εξωγήινοι με χέρια φυσούνες και τεράστια αυτιά αντένες, σαπουνόφουσκες, τεράστια πολύχρωμα μπαλόνια είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία αυτής της πανδαισιακής φανταστικής αφήγησης.
Περισσότερες πληροφορίες

Από 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου ο ίδιος θίασος παρουσιάζει το "Pictures : The Very Best of Image". Όπως υπόσχεται και ο τίτλος του, προσφέρει στο κοινό του τις καλύτερες στιγμές του θιάσου από όλες τις μέχρι σήμερα παραγωγές του. Μίμοι, κουρτίνες που κυματίζουν και σμιλεύονται σε αέρινα γλυπτά, γυναίκες αγκάθια, σουρεαλιστικά μάτια που ίπτανται στο άπειρο, πεταλούδες που επωάζονται μέσα σε εύθραυστα κουκούλια, οριζόντιες και κάθετες παράλληλες γραμμές που χορεύουν τζαζ, και πολλά άλλα ευρήματα σε μαύρο φόντο μας παροτρύνουν να αλλάξουμε τη ματιά μας με μια άλλη, πιο ...παιδική.
Περισσότερες πληροφορίες

Από 6 μέχρι 22 Δεκεμβρίου θα έρθει η ώρα να γνωρίσουμε τον ιδρυτή του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας Jiri Srnec και τον θίασο του Jiri Srnec Black Theatre of Prague που θα παρουσιάσουν τα έργα "The Flying Bicycle" (Ιπτάμενο ποδήλατο) που αναφέρεται στην ρομαντική ιστορία ενός εφευρέτη που στην προσπάθεια του να κατασκευάσει το ιπτάμενο ποδήλατο ανακαλύπτει τον έρωτα.
Περισσότερες πληροφορίες

Στη διάρκεια των γιορτών, από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 12 Ιανουαρίου ο ίδιος θίασος θα παρουσιάσει το έργο "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Lewis Caroll που περιγράφει το ταξίδι της Αλίκης στην χώρα της ονειροφαντασίας. Η σκηνή του Μαύρου Θεάτρου είναι ο ιδανικός τόπος για την δημιουργία της μαγικής ατμόσφαιρας που περιγράφει το βιβλίο.
Περισσότερες πληροφορίες

Από 17 Ιανουαρίου μέχρι 2 Φεβρουαρίου έρχεται ο θίασος "Omega Art" για να παρουσιάσει το έργο "Miss Sony" το οποίο είναι ένα σχόλιο για την τηλεόραση μέσα από την πρωτοποριακή τεχνική που έχει αναπτύξει ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και κομίστας Frantisek Kratochvil. Τα πρωτότυπα φωσφορίζοντα σκίτσα του βραβευμένου δημιουργού ζωντανεύουν στην σκηνή και συμπρωταγωνιστούν με τους ηθοποιούς της παράστασης.
Περισσότερες πληροφορίες

Μετά από το αφιέρωμα στο Μαύρο θέατρο της Πράγας, ακολουθεί ο θίασος "Comic trust" από την Αγία Πετρούπολη. Η ομάδα του Ρώσου σκηνοθέτη Vadim Fisson έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο αποκομίζοντας βραβεία και διακρίσεις για το χιούμορ και την εκκεντρικότητα των πρωτοποριακών του παραστάσεων. Από 7 μέχρι 20 Φεβρουαρίου θα μας παρουσιάσουν το έργο "Naphthalene" cabaret show, μια παράσταση παρωδία της χρυσής εποχής του καμπαρέ. Η αδιάκοπη εναλλαγή χορού, παντομίμας και αστείων σκέτς μας παραπέμπουν στην εποχή του βωβού κινηματογράφου, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Σαρλώ του Τσάρλυ Τσάπλιν.
Περισσότερες πληροφορίες

Από 21 Φεβρουαρίου μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 10 Μαρτίου ο ίδιος θίασος θα ανεβάσει την ξεκαρδιστική παράσταση "White side story". Μια σπονδυλωτή ιστορία για το "Λευκό βασίλειο" που σατιρίζει τις περιπέτειες της στρίγγλας βασίλισσας και των υπηκόων της. Γνώριμα διαχρονικά παιχνίδια εξουσίας με πρωταγωνιστή το μαύρο χιούμορ προβληματίζουν και διασκεδάζουν ταυτόχρονα.
Περισσότερες πληροφορίες

Ακολουθεί, από τις 14 μέχρι τις 27 Μαρτίου, ο ινδικός θίασος "Daksha Sheth" της ομώνυμης χορογράφου και χορεύτριας με το αισθησιακό χοροθεατρικό ακροβατικό θέαμα "Bhukham and Sapragati". Αρμονία κινήσεων, συγχρονισμός και πρωτότυπη χορογραφία εμπνευσμένη από την πανάρχαια λατρεία του φιδιού που στην Ινδία συμβολίζει την γονιμότητα, την δύναμη και την υγεία.
Περισσότερες πληροφορίες

Από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου έρχονται οι "Men in coats", ένα κωμικό δίδυμο που όπως λέει και ο δημιουργός του Michael Dow είναι η παράξενη συνάντηση της αξεπέραστης μιμικής τέχνης του Τσάρλυ Τσάπλιν με την εκκεντρικότητα του Σαλβατόρ Νταλύ. Ξεκαρδιστικά τρίκ, μαύρο χιούμορ και ντελίριο γέλιου σε μια σύγχρονη και θεατρική "έκδοση" του Benny Hill.
Περισσότερες πληροφορίες

Τέλος, η περίοδος 2002 - 2003 θα κλείσει με την παράσταση "Monsoon" (O Μουσώνας) από 11 μέχρι 20 Απριλίου η γαλλική χοροθεατρική ομάδα μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό νησί που πλήττεται από τους μουσώνες. Ένας εξωτικός κόσμος όπου η βροχή και ο άνεμος γίνονται χορός και μουσική. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης σαν Ροβινσώνες των ήχων συνθέτουν μια πρωτότυπη ορχήστρα με πρωτότυπα αντικείμενα που μετατρέπονται σε μουσικά όργανα. Η μελωδία τους θα σας γοητεύσει και θα σας συναρπάσει.
Περισσότερες πληροφορίες

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured