Ok, σας καταλαβαίνω... Η μεγαλύτερη πλειοψηφία από εσάς όταν ακούτε για το Bios 02 το μυαλό σας πάει σίγουρα κατ’ευθείαν στο μουσικό διήμερο. Πάρα πολύ κακώς όμως. Άλλωστε, όπως είπαμε και στο πρώτο μέρος του αφιερώματος που σας παρουσιάζουμε αυτές τις μέρες, το Bios 02 είναι κάτι πολύ περισσότερο. Και αν θέλετε να σας το θέσω κι αλλιώς, ίσως και η μουσική απλά να λειτουργεί συμπληρωματικά στο κύριο θέμα του festival, το οποίο όπως ήδη θα ξέρετε είναι τα computer games.

Στα πλαίσια λοιπόν του Bios Logic το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε για όλες τις ημέρες που θα διαρκέσει το Bios 02, θα μπορείτε να ξεναγηθείτε στο Μουσείο/Έκθεση, να περάσετε ατελείωτες ώρες παλιπαιδισμού στο Playroom, να παρακολουθήσετε κινηματογραφικές ταινίες και ειδικές προβολές αλλά και να ξεφορτωθείτε κάποια Euro στο BiosShop.

Για να τα δούμε πιο αναλυτικά, αφού πρώτα σημειώσουμε ότι ολόκληρο το Bios Logic θα διαρκέσει συνολικά δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών των live εμφανίσεων και των dj sets. Ο χώρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, θα είναι ανοιχτός από το μεσημέρι, με στόχο να προσελκύσει εκτός των άλλων και σχολεία.

Μουσείο – Playroom

 

To μουσείο αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του Bios Logic. Περιλαμβάνει έκθεση με όλες τις κλασσικές κονσόλες από το 1978 –2002, τα μέσα (αφίσες) που χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση των computer games, καθώς και το packaging design τους.

 

Σε ένα μεγαλύτερο μέρος της αίθουσας, θα φιλοξενηθεί το playroom, όπου θα τοποθετηθούν πoλυθρόνες, πάνω από τις οποίες θα στηθούν δέκα μεγάλοι projectors, οι οποίοι και θα συνδέονται με ισάριθμες κονσόλες video games. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να κάθονται και να παίζουν με τα παιχνίδια που θα βρίσκονται μέσα στις κονσόλες. Οπότε αν με χρειαστείτε για οτιδήποτε ξέρετε που θα με βρείτε...

Στόχος της έκθεσης είναι να γίνει μία ιστορική και εκ βαθέων περιήγηση γύρω από τα computer / video games και να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να μυηθεί στον εικονικό τεχνολογικό τους κόσμο.

Προβολές

 

Οι προβολές του Bios 02 θα συμπεριλαμβάνουν μία σειρά από Intros, των σημαντικότερων και χαρακτηριστικότερων video / computer games. Οι παρευρισκόμενοι αναμένεται να δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον, μια και τα συγκεκριμένα trailers είναι εντυπωσιακά όχι μόνο λόγω του περιεχομένου τους, αλλά και λόγω της μουσική επένδυσης τους.



Ταινίες

 

Στο Bios 02 θα προβληθούν τέσσερις ταινίες, το περιεχόμενο των οποίων έχει σχέση με τον virtual κόσμο των video games. Αυτές είναι το “Videodrome” και το “eXistenz” του David Croneneberg, παραγωγές του 1983 και του 1999 αντίστοιχα, το “Tron” του Steven Lisberger παραγωγής1982 και το “Nirvana” του Gabriel Salvatores παραγωγής 1996.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured