κεντρική φωτό: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Anopolis

61ccArthro_2.jpg

Αν έχετε πάει στην ...Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, την παλιά δηλαδή πόλη, εκείνη που επέζησε από την καταστροφική φωτιά του 1917, δεν θα δυσκολευτείται να αποκωδικοποιήσετε το όνομα αυτής της τετράδας. Ανακατεύουν κάμποσα πράγματα στη μουσική τους μαρμίτα, φαίνεται δε να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στην acid κουλτούρα των αρχών της δεκαετίας του 1990.
 
αναζητείστε

- το ΕΡ Ακροπόλεως (Lower Parts, 2014)

πότε και πού θα τους δείτε

- στη 2η μέρα του φεστιβάλ (2/12), στο Republic, στις 23.00

{youtube}mqqgdf0cxJY{/youtube}

Black Athena

61ccArthro_3.jpg

Ως DJs, ο Κωστής και η Jo είναι υπεύθυνοι για μερικά από τα ωραιότερα πάρτι στην πόλη, ενώ διατηρούν και δημοφιλέστατη ραδιοφωνική εκπομπή. Σπεσιαλιτέ τους ο «μαύρος» ήχος, τόσο αυτός κλασικών ονομάτων του παρελθόντος, όσο κι εκείνος που ανδρώνεται στο αστικό underground της νέας χιλιετίας.

πότε και πού θα τους δείτε

στην 1η μέρα του φεστιβάλ (1/12), στο Tunnel, στις 19.30

{youtube}WasiS11mBbI{/youtube}

Dednewb

61ccArthro_4.jpg

Της αρέσει να αποκαλεί αυτό που παίζει «dreamdeath witch-hop» και κέρδισε αναγνωρισιμότητα εμφανιζόμενη support στην πρόσφατη συναυλία της Princess Nokia στο Gagarin, με την οποία και «συνορεύει» ηχητικά. Συνεργάζεται συχνά με τον FlökosH και αρκετοί τη θεωρούν ως next big thing σε εκείνο το αθηναϊκό underground των καιρών μας που δεν μπαίνει εύκολα κάτω από ταμπέλες.

αναζητείστε

- το άλμπουμ Samsara (ανεξάρτητη ψηφιακή έκδοση, 2017)

πότε και πού θα τη δείτε

στην 1η μέρα του φεστιβάλ (1/12), στο Tunnel, στις 20.30

{youtube}YW1PVPPk61U{/youtube}

Dog2th

61ccArthro_5.jpg

DJ από τους Αμπελόκηπους, θρεμμένος με hip hop και dubstep ήχους, ο οποίος υπόσχεται «Footwork for the Masses» ή αλλιώς ένα set συντονισμένο με τους ήχους του underground Σικάγο των ημερών μας. Αυτούς που έθρεψαν δηλαδή και τη μουσική της τόσο συζητημένης Jlin, την οποία θαυμάσαμε πρόσφατα σε μια sold-out εμφάνιση στην Αθήνα και αναμένουμε να τη δούμε ψηλά και σε διάφορες λίστες με τα «καλύτερα» του 2017.

πότε και πού θα τον δείτε

στη 2η μέρα του φεστιβάλ (2/12), στο Aquarium, στις 21.00

{youtube}h4-Wvc7_a5E{/youtube}

Giganta

61ccArthro_6.jpg

Αν και οι σπουδές της Αθηναίας παραγωγού ήταν στην κλασική μουσική, έμελλε να αναδειχθεί ως ειδική στη «garage» συνισταμένη του house ήχου. Φέτος συμπληρώνει 7 χρόνια παρουσίας στα εγχώρια ηλεκτρονικά πράγματα είναι δε από τα ονόματα εκείνα τα οποία ξεπήδησαν από τη MySpace εποχή των social media.

αναζητείστε

- το EP Force (Werk Discs, 2014)

πότε και πού θα τη δείτε

στην 1η μέρα του φεστιβάλ (1/12), στο Tunnel, στις 22.30

{youtube}jXQReDn0-AA{/youtube}

Thomey Bors

61ccArthro_7.jpg

Δάσκαλος αγγλικών στην κανονική του ζωή, βούτηξε από μικρός στο techno, στο drum 'n' bass, αλλά και σε καλλιτέχνες σαν τους Laurent Garnier, Amon Tobin και Bonobo. Εκτός από παραγωγός, είναι και DJ, το 1/2 των Beatnicks, που κάποιοι ίσως τους θυμάστε από βραδιές στο Use της πλατείας Καρύτση. Το μαγαζί που, πριν τη νυχτερινή του περιβολή, είχε το καλύτερο τοστ και τον καλύτερο φραπέ στο κέντρο της Αθήνας.

αναζητείστε

- το EP Bors Greatest Summer Hits (Black Athena, 2017)

πότε και πού θα τoν δείτε

στην 1η μέρα του φεστιβάλ (1/12), στο Aquarium, στις 21.00

{youtube}3UZGzbqMKDo{/youtube}

Βασίλης Κουλιγκάς

61ccArthro_8.jpg

Κάποτε τον ξέραμε ως Family Battle Snake, ύστερα τον μάθαμε ως το αφεντικό της PAN –μίας από τις πιο σημαντικές εταιρίες για τις πιο πειραματικές τάσεις του σύγχρονου ηλεκτρονικού ήχου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για άνθρωπο με ευρεία αντίληψη του ηλεκτρονικού φάσματος των καιρών μας, στο οποίο στέκεται με ευδιάκριτα προσωπική αισθητική, τόσο ως καλλιτέχνης, όσο και ως εταιριάρχης.

αναζητείστε

- Family Battle Snake & Astro: Split LP (PAN, 2008)
- Seth Price & Bill Kouligas: Poems/Alternate Change (En/Of, 2011)

πότε και πού θα τον δείτε

στην 1η μέρα του φεστιβάλ (1/12), στο Tunnel, στις 01.30

{youtube}baO0MHdNDZM{/youtube}

Tosin Martyns

61ccArthro_9.jpg

Γεννήθηκε στη Νιγηρία, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε να τραγουδάει σε μια παιδική εκκλησιαστική χορωδία. Σήμερα εκπροσωπεί τη Naija music, ένα σύγχρονο δηλαδή afrobeat παρακλάδι ανακατεμένο με reggae, με το οποίο το ευρύτερο κοινό ήρθε σε επαφή βλέποντάς τον να ανοίγει τη φετινή συναυλία της Tommy Genesis στο Six d.o.g.s.

αναζητείστε

- το άλμπουμ Ebony (ανεξάρτητη παραγωγή, 2017)

πότε και πού θα τoν δείτε

στην 1η μέρα του φεστιβάλ (1/12), στο Tunnel, στις 21.30

{youtube}PuMA2dpGpBI{/youtube}

Λένα Πλάτωνος

61ccArthro_10.jpg

Οι συστάσεις περιττεύουν για τη δημοφιλέστερη και πιο συζητημένη εκπρόσωπο του ηλεκτρονικού ηχοκόσμου στη χώρα μας, που πέτυχε, μέσω μιας απόλυτα προσωπικής οδού, να γεφυρώσει το ελληνικό τραγούδι με τον Jean-Michel Jarre. Η Πλάτωνος είδε πολύ πιο πέρα από την εποχή της και η συμμετοχή της στο φετινό Plisskën τιμά πραγματικά το φεστιβάλ και την οπτική του πάνω στην ηλεκτρονική μουσική. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα από πρώτο χέρι, διαβάζοντας την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη την οποία έδωσε στον Χάρη Συμβουλίδη, εδώ.

αναζητείστε

- το άλμπουμ Σαμποτάζ (Lyra, 1981)
- το άλμπουμ Μάσκες Ηλίου (Lyra, 1984)
- το άλμπουμ Γκάλοπ (Lyra, 1985)

πότε και πού θα τη δείτε

στη 2η μέρα του φεστιβάλ (2/12), στο Tunnel, στις 22.30

{youtube}Ts6PJ6nwvVY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured