Avopolis

Μια αυτόνομη κουλτούρα, διαρκώς εξελισσόμενη. Αυτή είναι η ροκ. Μια έννοια, που έχει καταφέρει να χωρέσει μέσα της κάθε διαφορετική ανάγκη για έξοδο εκτός περιγράμματος και προγράμματος, πέρα από νόρμες και κλασικές πεπατημένες. Ένας ιδιαίτερος κόσμος, έντονος και αυθάδης, πειραματικός, φιλάρεσκος και πιστός, με έκδηλη αυτοπεποίθηση και κυριαρχική φύση. Δύναμη, εκφραστικότητα, στιβαρές χροιές – μια σίγουρη, αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά. Αυτή είναι η ροκ. Τουλάχιστον για εμένα. Και το λέω εγώ, ενώ στέκομαι αυτήν τη στιγμή μπροστά στον πάγκο με τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά των πολυαγαπημένων πλέον Lidl -που λόγω της τετραμελής οικογένειας μου που συνεχώς πεινάει- έχει γίνει πια, χωρίς καμία υπερβολή, το δεύτερο σπίτι μου.

Πρόσφατα μετακομίσαμε στον Ν. Κόσμο και αυτό από μόνο του θα μπορούσε να φανερώνει τον «ροκ» χαρακτήρα του σπιτικού μας. Με την κυριολεκτική του σημασία. Ο Νέος Κόσμος φανέρωσε και σε εμάς μια ευκαιρία για να δούμε τη ζωή λίγο ανάποδα, ακόμα πιο ανατρεπτικά, σαν ένα νεοσύστατο μωσαϊκό νέων συνηθειών. Γιατί το ότι έκλεισα πριν από έναν μήνα τα 40 και στο σπίτι με περιμένουν δύο μωρά και μια ντουζίνα ασιδέρωτα, δεν αναιρεί ότι έχω υπάρξει και frontwoman σε ροκ μπάντα στα πρώτα νιάτα μου. Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, κάτι μέσα μου σιγοτραγουδάει μονίμως από «επαναστατικές» μελωδίες του τότε που ομολογώ πως θέλω να πλευρίσουν το τώρα. Μιας ζωής που μπορεί να έχω ψιλοξεπεράσει, αλλά δεν κατάφερα -και δεν θέλησα μάλλον- να ξεχάσω. Αυτά έχει η δύναμη της εξέλιξης που μερικές φορές νοσταλγεί παλιότερες αυθεντικές στιγμές. Γιατί η μουσική έχει τον τρόπο να «μένει» στον χρόνο αγκαζέ με τις καλύτερες αναμνήσεις που γεφυρώνουν συνειρμούς και συνήθειες μαζί. Να σε ξυπνά, να σε ωθεί και να σε φέρνει στο ύψος των συναισθημάτων σου, ακόμη και αν τυχαίνει να τα φοβάσαι λιγάκι. Είναι από μόνη της τραβηχτική για να πας παρακάτω.

esoteriki-lidl-avopolis-2

Γιατί ως νέα μαμά και κύρια υπεύθυνη για τα ψώνια του σπιτιού, εκτός από γάλα, κρέμες, φυσικούς χυμούς, πάνες και τα συναφή -που βρίσκω πάντα στις καλύτερες τιμές και ομολογώ πως είναι η χαρά μου- υπάρχουν μέρες που θέλω τα ψώνια μου κάπως πιο «αντισυμβατικά». Όπως είναι πλέον και η γειτονιά μου, αλλά και αυτή η πλέον cool αύρα της. Και πάνω σ’ αυτό το μουσικό mood αποφασίζω να φέρω πίσω μια βραδιά απ’ τα παλιά, που θα ξεκινήσει από το σαλόνι του δικού μας «νέου κόσμου», αυτό φυσικά, του νέου σπιτιού μας. Κι αφού έχω φουλάρει το ψυγείο με τα βασικά εφόδια και τα άκρως απαραίτητα, επιστρέφω στo ολοκαίνουριο διώροφο κατάστημα Lidl της περιοχής, απέναντι από τo κτήριο της παλιάς ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», για τα πρώτα, κάπως πιο… ροκ ψώνια της χρονιάς!

esvterikh-avopolis-3

 Η αλήθεια είναι πως με τη ροκ θέλεις να κλάψεις, να γελάσεις, να γλεντήσεις, να εκφραστείς, να ηρεμήσεις ταξιδεύοντας και να υπερβάλεις παράλληλα. Τόσες πολλές οι πλευρές της, όσες και οι μουσικές σκηνές του Νέου Κόσμου. Οι άνθρωποι και οι γειτονιές του. Αλλά ναι, συγχρόνως και οι κουζίνες του! Μια πολυσχιδής γεωγραφική προσωπικότητα με γεύσεις, πότε απλές και λιτές, πότε σύνθετες, πότε φασαριόζικες και πότε απροσδόκητα ήσυχες και ουσιαστικές. Αυτή είναι η ροκ στην ουσία, και αυτές, κι άλλες τόσες, οι εκφάνσεις της, σκέφτομαι, καθώς τοποθετώ στο καλάθι μου προϊόντα εκλεκτά, εμπνευσμένα από τη νέα γειτονιά. Μέρη για comfort φαγητό, αλλά και high end πιάτα. Street food και χαλαρά ποτά, μπύρες και λιτοί μεζέδες. Μενού απλά, άμεσα και ιντριγκαδόρικα, αλλά και μια ιδιαίτερη, ιδιοσυγκρασιακή, ελληνική κουζίνα που αλλάζει με τις εποχές. Όλα όσα βρίσκεις στα Lidl δηλαδή, κάθε φορά, αν είσαι νέος γονιός εργαζόμενος και με μηδέν χρόνο. «Μουσικές» συνθέσεις που περνάνε από το καλάθι στο ψυγείο και καταλήγουν σε ποικίλα συναισθήματα.

 Γιατί τελικά, σε όποια φάση ζωής και αν σε βρει η ροκ, ξέρει να σου χαρίζει συνθέσεις τόσο πολύπλοκες όσο και ευχάριστες. Παρασκευή βράδυ, λοιπόν, και στον «νέο μας κόσμο», παίζει πάρτι και οι ροκσταρς είμαστε εμείς. Δύο γονείς κουρασμένοι, αλλά ακμαίοι, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το πρώτο βράδυ της χρονιάς χωρίς παιδιά. Τα αυτοσχέδια μπέργκερ με τα πιο ποιοτικά και φρέσκα υλικά έχουν βγει, οι μπύρες έχουν ανοίξει και στην TV παίζει live κάθε λογής. Ροκ εν ρολ, μπαλάντες, ψυχεδέλεια, καθαρόαιμο ροκ, rhythm & blues, hard rock. Το «We are the champions» feeling έχει επιστρέψει και το live της Παρασκευής φαίνεται να καθιερώνεται. Η ζωή προχωρά και αλλάζει, κι εμείς είμαστε εδώ με το δικό μας πλέον duo band, για να «φλερτάρουμε» με τις διαφορετικές μουσικές τάσεις που φέρνει. Και ίσως τελικά σε κάθε νέα εποχή που ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα καθιερωμένα, να μπορούμε να αφήσουμε κι εμείς το προσωπικό μας στίγμα. Γεμίζοντας με λίγη «ηλεκτρική, ενίοτε ηλεκτρονική» αδρεναλίνη την κάθε μέρα. Αλλά και νύχτα. Από μια καθιερωμένη βόλτα στο σούπερ μάρκετ, μέχρι το πιο διασκεδαστικό live γύρω από τον βραδινό καναπέ του σπιτιού. Από τη νιότη και την τρέλα της, μέχρι τα πιο ροκ 40. Γιατί μια φορά ροκ, για πάντα ροκ! Από τότε, στο τώρα και στο διηνεκές. Forever young!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured