Δελτίο Τύπου

Marfar_2

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο με την παρουσία πλήθους κόσμου και την υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

50 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Παραμένοντας πιστή στον κοινωνικό της ρόλο, η εταιρία συμμετείχε ως μέγας χορηγός στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό και φιλανθρωπικό γεγονός της χρονιάς, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

50 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας γιόρτασε η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία  Φαραντούρη, με μια μεγάλη συναυλία την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Η διεθνούς κύρους καλλιτέχνιδα έκανε μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής της πορείας, με τραγούδια από το έργο μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, αλλά και ποίηση σπουδαίων ανθρώπων του πνεύματος, που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στο χρόνο, σημάδεψαν την κοινή μας μνήμη και δεν έπαψαν στιγμή να δείχνουν έναν άλλο δρόμο για το μέλλον. 

Στον κατάμεστο χώρο του Ηρωδείου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες των Μίκη Θεοδωράκη («Μαουτχάουζεν», «Canto General», «Μυθιστόρημα» (Γ.Σεφέρη), «Οδύσσεια»), Μάνου Χατζιδάκι («Μελλισάνθη», «Εφιάλτης της Περσεφόνης», «Σκοτεινή μητέρα», «Αμοργός»), Διονύση Σαββόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Λευτέρη Παπαδόπουλου αλλά και ξένων, όπως οι Zulfu LivaneliCharles Lloyd, Lucio Dalla. Παράλληλα η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα έκανε ειδική αναφορά σε Έλληνες και ξένους ποιητές, όπως οι Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης, Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Άγγελος Σικελιανός, Νίκος Γκάτσος, Federico Garcia Lorca , Pablo Neruda.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους: Μίκης Θεοδωράκης,  Γιάννης Μάνος, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Ελένη Καραΐνδρου, Ντόρα Μπακοπούλου, Λάμπης Ταγματάρχης, Θανάσης Νιάρχος, Χριστόφορος Χατζόπουλος, Μελίνα Τανάγρη, Θανάσης Λάλας, ‘Αννα Δρούζα, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Πρέσβεις, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου κ.ά.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured