Δελτίο Τύπου

Rocksteady_-__

Μετά την National Gallery της Jamaica, η έκθεση έρχεται στην Ελλάδα. Το Κολέγιο Τέχνης & Design ΑΚΤΟ υποδέχεται την “1η διεθνή έκθεση Reggae Poster WORLD – A – REGGAE”, την οποία φιλοξένησε τον περασμένο Σεπτέμβριο η National Gallery της Jamaica. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις 100 καλύτερες αφίσες που αναδείχθηκαν από το διαγωνισμό International Reggae Poster Contest, ο οποίος συγκέντρωσε 1.142 συμμετοχές από 80 χώρες. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε, για πρώτη φορά, από τους Michael Thompson και Μαρία Παπαευσταθίου, με στόχο την προώθηση της Reggae μουσικής και αναμένεται να γίνει θεσμός.

Εγκαίνια | Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 | 19:00
ΑΚΤΟ Campus (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως)

Τα εγκαίνια της έκθεσης διοργανώνονται από το Προξενείο της Jamaica στην Αθήνα και θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Jamaica William Argeros, οι  διοργανωτές του διαγωνισμού Michael Thompson και Μαρία Παπαευσταθίου, ο Visual Designer και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Χάρης Τσέβης, ο Finalist Δημήτρης Ευαγγέλου (10η θέση στο διαγωνισμό), καλλιτέχνες και πολλοί φίλοι της μουσικής. Αξίζει να αναφερθεί ότι, η αφίσα “Rocksteady” που φιλοτέχνησε ο Αιμίλιος Γκαλίπης (σπουδαστής Γραφιστικής στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης) συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 100 καλύτερες αφίσες του διαγωνισμού.

Την βραδιά των εγκαινίων θα ντύσει με Reggae ακούσματα ο Γερμανός Dj Hille από τη SoundQuake που διατελεί και Πρόεδρος της οργάνωσης “Help Jamaica”
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και για να δείτε τις 100 καλύτερες αφίσες http://www.reggaepostercontest.com/winners/winners2012/
Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα και θα πλαισιωθεί από παράλληλες δραστηριότητες:

* Συζήτηση με θέμα «Πώς μπορεί το social design να προκαλέσει την αλλαγή.»
* «Επίδειξη Εκτύπωσης Μεταξοτυπίας» από τον Μανώλη Αγγελάκη (TIND)
* Closing Party - Reggae Happening, με τη σφραγίδα του Dj Rankin Johnny

«…Από την ανταπόκριση που είχαμε στο διαγωνισμό είναι προφανής η έκταση της μουσικής αυτής  και η επιρροή της  σε διεθνές επίπεδο.» σχολιάζει ο Michael Thompson.

«Πράγματι, η συμμετοχή σε διεθνές επίπεδο στο διαγωνισμό IRPC αντικατοπτρίζει τη θετική ενέργεια της Reggae. Η  ποικιλία του ύφους  στα έργα  που υποβλήθηκαν είναι μια ισχυρή ένδειξη για την παγκοσμίου εμβέλειας αγάπη της Reggae…” προσθέτει η Μαρία Παπαευσταθίου.


O AKTO, το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα Τέχνης και Design στην Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου. Κάθε χρόνο, προωθώντας δυναμικά τις δημιουργίες των σπουδαστών του, οργανώνει πληθώρα εικαστικών και πολιτιστικών δρώμενων, δίνοντας το “παρών” σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα της χώρας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured