Δελτίο Τύπου

RUM_DIARY_2


Η ταινία Μεθυσμένο Ημερολόγιο βγαίνει στους κινηματογράφους την 1η Μαρτίου και είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χάντερ Σ. Τόμσον που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Οξύ

Διανομή>
ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ (Κεμπ)
ΑΑΡΟΝ ΕΚΧΑΡΤ (Σάντερσον)
ΜΑΪΚΛ ΡΙΣΠΟΛΙ (Σάλα)
ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ (Σενό)
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (Λότερμαν)
ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΡΙΜΠΙΣΙ (Μόμπεργκ)

Σενάριο - Σκηνοθεσία ΜΠΡΟΥΣ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ
Παραγωγή ΚΡΙΣΤΙ ΝΤΕΜΠΡΟΦΣΚΙ, ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ, ΤΙΜ ΧΕΝΤΙΝΓΚΤΟΝ, ΓΚΡΑΧΑΜ ΚΙΝΓΚ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΡΑΒΙΣ, ΑΝΤΟΝΙ ΡΟΥΛΕΝ
Φωτογραφία ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΒΟΛΣΚΙ
Μοντάζ ΚΑΡΟΛ ΛΙΤΛΤΟΝ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΚΡΙΣ ΣΙΓΚΕΡΣ
Κοστούμια ΚΟΛΙΝ ΑΤΓΟΥΝΤ
Μουσική ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΓΙΑΝΓΚ
Διάρκεια  ’
Πρώτη Προβολή 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Διανομή VILLAGE


Ο Χάντερ Σ. Τόμσον μόλις έχει τελειώσει τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, αποχωρεί από το Time Magazine στο οποίο δουλεύει ως κειμενογράφος, και μετακομίζει στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο το 1960, όπου εργάζεται για λίγο καιρό στο αθλητικό περιοδικό El Sportivo και αργότερα στη San Juan Star. Οι άνθρωποι που συνάντησε και οι εμπειρίες που είχε στο Πουέρτο Ρίκο τον ενέπνευσαν να γράψει το βιβλίο “The Rum Diary”, το οποίο παρέμεινε αδημοσίευτο για δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1990, ο Τζόνι Ντεπ, στενός φίλος του Τόμσον, ανακάλυψε τυχαία το χειρόγραφο, όταν επισκέφτηκε το σπίτι του Τόμσον στο Woody Creek. Την ίδια νύχτα, αποφάσισε να δημοσιεύσει το μυθιστόρημα και να το προσαρμόσει για τη μεγάλη οθόνη. Ο Μπρους Ρόμπινσον,  σκηνοθέτης της ταινίας “Withnail and I”, έκανε ένα διάλειμμα από τη σύνταξή του, για να γράψει το σενάριο καθώς και να σκηνοθετήσει την ταινία. Η δική τους εκδοχή για το ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ είναι ένα έργο αγάπης και αφιέρωμα στον Τόμσον.


Σχετικά με τον Χάντερ Σ. Τόμσον

Ο Χάντερ Σ. Τόμσον γεννήθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Διαβολάκος από την αρχή της ζωής του, στα είκοσί του εργάστηκε σε μια σειρά από περιοδικά και εφημερίδες, από το TIME και το National Observer, μέχρι ένα περιοδικό μπόουλινγκ στο Πουέρτο Ρίκο, όπου και έγραψε το πρώτο του βιβλίο, το “The Rum Diary”, το οποίο παρέμεινε αδημοσίευτο μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '90.
Ο Τόμσον είναι γνωστός ως ο νονός της Gonzo δημοσιογραφίας. Πηγαίνοντας τη νέα δημοσιογραφία της δεκαετίας του '60 ένα βήμα παραπέρα, ο Τόμσον μπαίνει ο ίδιος στην καρδιά της δράσης, πρωταγωνιστώντας στα ρεπορτάζ του – είτε συμμετέχοντας σε τουρ των μοτοσικλετιστών Hell’s Angels στην Αμερική, είτε καταπίνοντας μεγάλες ποσότητες ψυχεδελικών ουσιών στο όνομα του αμερικανικού ονείρου. Το 1970, ο Χάντερ Σ. Τόμσον έβαλε υποψηφιότητα για σερίφης του Άσπεν, στο Κολοράντο, την πλησιέστερη πόλη στο αγρόκτημά των 100-στρεμμάτων που είχε στην κατοχή του στο Woody Creek, χάνοντας για λίγο. Έγραφε άρθρα για το Rolling Stone για πολλά χρόνια, είχε μία εβδομαδιαία αθλητική στήλη στο ESPN Online. Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα Hell‘s Angels, Fear and Loathing in Las Vegas, Fear and Loathing on the Campaign Trail ’72, The Great Shark Hunt, The Curse of Lono, Songs of the Doomed, Better than Sex, Generation of Swine, The Proud Highway, The Rum Diary, Fear and Loathing in America, Screwjack, The Kingdom of Fear, Fear and Loathing at Rolling Stone και το Hey Rube.Ο Τόμσον πέθανε το 2005.

Επίσημη ιστοσελίδα
http://www.rumdiarythemovie.com/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured