Δελτίο Τύπου

SdM_bottle_HD

To Havana Club αγκαλιάζει τη μεγάλη κουβανέζικη κληρονομιά στην παραγωγή ρούμι με το λανσάρισμα του Havana Club Selección de Maestros. Το ultra premium ρούμι-σύμβολο της συλλογικής τεχνογνωσίας των Κουβανών Maestros Roneros.

Έχοντας περάσει τουλάχιστον 15 χρόνια εκπαίδευσης για να μυηθούν στα μυστικά παραγωγής του κουβανέζικου ρούμι, οι Maestros Roneros, υπό την καθοδήγηση του Primer Maestro Ronero του Havana Club, Don José Navarro, επιστρατεύουν την τεχνογνωσία, το πάθος και το ταλέντο τους για τη δημιουργία του Selección de Maestros. Του ρούμι που εκφράζει απόλυτα τη συνδυασμένη δύναμη και γνώση τους.

Για τη δημιουργία του Selección de Maestros, οι Maestros Roneros επιλέγουν από τα κελάρια παλαίωσης του Havana Club τα πιο φίνα παλαιωμένα ρούμι, που ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες ιδιότητές τους. Κατόπιν, αυτά τα επιλεγμένα ρούμι παλαιώνονται σε ειδικά επιλεγμένα βαρέλια, διαλεγμένα ξανά από τους Maestros Roneros για το δυνατό άρωμα του ξύλου τους, όπου το ρούμι αναπτύσσει χαρακτήρα και ένταση.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας παλαίωσης, οι Maestros Roneros επιλέγουν συλλογικά τα ρούμι που θα αποτελέσουν το τελικό blend, το οποίο εμφιαλώνεται κατευθείαν από το βαρέλι, στους 45 αλκοολικούς βαθμούς. Αυτό το ειδικό τελείωμα, το “Cuban Barrel Proof”, δίνει στο Selección de Maestros το απαράμιλλο μπουκέτο αρωμάτων του και την εξαιρετική ποιότητά του.

Το Selección de Maestros έχει αναγνωριστεί ως ένα κορυφαίας ποιότητας ρούμι, και έχει ήδη αποσπάσει κορυφαίες διακρίσεις στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς αλκοολούχων ποτών στον κόσμο*, όπως το San Francisco World Spirits Competition, το International Review of Spirits και το International Wine & Spirit Competition.

SdM_HDO Don José Navarro, έχοντας αφιερώσει 40 χρόνια στην παραγωγή του Havana Club, έχει να πει: «Οι Maestros Roneros και εγώ είμαστε περήφανοι για το Havana Club Selección de Maestros, καθώς αφιερώνουμε πολύ από το χρόνο και την ενέργειά μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια ασύγκριτη γευστική εμπειρία. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που αυτό το μοναδικό ρούμι είναι πλέον διαθέσιμο στους πραγματικούς λάτρεις του ρούμι, σε όλο τον κόσμο».

Σε πλήρη αντιστοιχία με την ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής του, η συσκευασία του Selección de Maestros  σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την ποιότητα, το κύρος και την αυθεντικότητά του. Το μπουκάλι ενσωματώνει παχιά βάση, πολυτελή ανάγλυφη ετικέτα και αυθεντικό φελλό. Μια ετικέτα περασμένη στο λαιμό του μπουκαλιού  τονίζει τις κουβανέζικες ρίζες του, ενώ και το κουτί μέσα στο οποίο έχει τοποθετηθεί αποτελεί σαφή αναφορά στα περίφημα πούρα Αβάνας.
 
Το Havana Club Selección de Maestros διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία στην ελληνική αγορά στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €45.

Σημειώσεις γευσιγνωσίας
• Εμφάνιση: Ζεστό χρώμα κεχριμπαριού, με βαθυκόκκινη λάμψη
• Μύτη: Ελαφρά αίσθηση από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, καραμέλα βουτύρου και μπαχαρικά, που αποκαλύπτουν πιο έντονα αρώματα καπνού και ξύλου
• Στόμα: Στρογγυλή και ευχάριστη είσοδος, που οδηγεί σε σύνθετες, πολύπλοκες και γεμάτες γεύσεις κακάο, καφέ, γλυκού καπνού και καφέ μπαχαρικών
• Τελείωμα: Ευχάριστο, με νότες καπνισμένου δρυός και μπαχαρικών, που δίνει την εμπειρία μιας αξιοσημείωτης ισορροπίας
• Τρόπος σερβιρίσματος: Το Havana Club Seleccion de Maestros απολαμβάνεται από τους γνώστες του ρούμι αργά και σκέτο ή με πάγο.

* ISC 2011(Tasting Dark Rums): Gold & Best in category
BTI International Review of Spirits 2011: Platinum
San Francisco World Spirits Competition 2011 (Tasting - Extra aged rum): Gold
2011 Ministry of Rum Tasting Competition: Gold
ISC 2011 (Repackaging): Silver
Travel Retail Awards 2011: Silver
San Francisco World Spirits Competition 2011 (Packaging): Silver

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured