Δελτίο Τύπου

 

LEK3


Τo ΙΕΚ Δομή, μέλος του εκπαιδευτικού ομίλου Δομή, προσφέρει προγράμματα σπουδών στο χώρο του επαγγελματικού ήχου, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας, που δίνουν έμφαση στη δημιουργία σύγχρονων και επιτυχημένων επαγγελματιών.

 

Οι σπουδές στην ηχοληψία και τη μουσική τεχνολογία συνδυάζουν την τέχνη με την τεχνολογία. Τη μουσική με την ακουστική, τα ηλεκτρονικά και τη πληροφορική. Το ταλέντο και τη δημιουργικότητα με την εξειδικευμένη χρήση hardware και software εξοπλισμού. Μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον δημιουργίας ο σπουδαστής έρχεται σε επαφή με τη σύγχρονη αναλογική και ψηφιακή τεχνολογία. Στους χώρους του τομέα Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ Δομή περιλαμβάνονται:

 

- Professional multiplex recording studios με control και live rooms, αναλογικές και ψηφιακές σύγχρονες και vintage κονσόλες και ποικιλία μικροφώνων και outboard εξοπλισμού.

 

- Υβριδικό (αναλογικό/ψηφιακό) recording studio 96 καναλιών ειδικά διαμορφωμένο για 9 χειριστές ταυτόχρονα και χωρητικότητα 25 ακροατών.

 

- Electronic music production rooms εξοπλισμένα με Apple – MAC και PCs, audio software όπως Pro Tools, Logic με μεγάλη ποικιλία plug-ins καθώς και με Roland και AKAI MPCs.

 

- MIDI suite με δυνατότητες πολύπλοκης διαχείρισης σημάτων MIDI και εκπαίδευση σε κορυφαία synthesizers όπως Roland, Yamaha, Korg, Access και Nord.

 

- Pro Tools HD studio με control surface Focusrite Control24.

 

- Surround Sound 5.1 studio/αμφιθέατρο με ήχο Dolby Digital και DTS.

 

- Τηλεοπτικό studio με τηλεοπτικό πλατό και control room για πολυκάμερες τηλεοπτικές παραγωγές σε συνεργασία με τις ειδικότητες των σκηνοθετών και των cameramen.

 

- AVID suite με 4 σταθμούς εργασίας postproduction για επεξεργασία και editing εικόνας και ήχου.

 

- Final Cut studio με 20 σταθμούς εργασίας (Apple Authorized Training Center), για επεξεργασία και editing εικόνας και ήχου.

 

- Ραδιοφωνικό studio με on-air studio και ψηφιακή ραδιοφωνική κονσόλα καθώς και λειτουργία του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού Δομή Radio σε συνεργασία με την ειδικότητα των ραδιοφωνικών παραγωγών.

 

- DJing room με επαγγελματικά πικάπ και ψηφιακό εξοπλισμό.

LEK

 

Όλοι οι χώροι του τομέα Ηχοληψίας και Μουσικής τεχνολογίας, εκτός από την πραγματοποίηση μαθημάτων, χρησιμοποιούνται για τη παρουσίαση εξειδικευμένων workshops και την ολοκλήρωση σπουδαστικών εργασιών. Παράλληλα είναι διαθέσιμοι για απεριόριστη πρακτική εξάσκηση και επεξεργασία προσωπικών projects των σπουδαστών.

 

Η εκπαιδευτική διαδικασία συμπληρώνεται από πρωτότυπα και μοναδικά σεμινάρια και επισκέψεις. Παράδειγμα αποτελεί το σεμινάριο: Do It Yourself (DIY)! Πρόκειται για ένα απόλυτα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες σεμινάριο, καθώς επικεντρώνεται στο πως μπορεί να επιτευχθεί ένας υψηλός λόγος απόδοσης/κόστους στον χώρο του επαγγελματικού ήχου, όταν οι δημιουργοί μπορούν να κατασκευάσουν ακόμη και τα ίδια τα εργαλεία τους. Το σεμινάριο αποτελείται από τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα περιγράφεται η διαδικασία του πως μπορεί κάποιος να στήσει και να συντηρήσει, μόνος του έναν μουσικό υπολογιστή, βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα LINUX, στην δεύτερη ενότητα πως μπορεί να κατασκευάσει ιδανικά studio monitors και τέλος πως μπορεί να φτιάξει το δικό του high-end αναλογικό synthesizer. Και όλα αυτά με ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured